Quantcast

Ivanić: Nemoć Dodika i SNSD

комшија

Buduća legenda
Poruka
43.691
https://www.danas.rs/svet/ivanic-nemoc-dodika-i-snsd/

Ivanić: Nemoć Dodika i SNSD

Problem ANP je nastao 2009. kada je zatraženo odobravanje MAP i kada je SNSD imao sve funkcije ispred RS na nivou BiH, ali tada je Dodik bio u ljubavi sa zapadom, a danas više nije i pokušava to da skloni, rekao je za N1 BiH bivši član Predsedništva BiH i počasni predsednik PDP Mladen Ivanić.


Piše: FoNet 09. septembra 2019. 21.53

„Postoji zahtev da se odobri aktuelni plan, koji je odobren, ali je uslovno stavljen na čekanje. Mislim da neka vrsta međunarodne obaveze postoji, to je posledica kratkoročnog razmišljanja.
I tada se znalo da je NATO bombardovao ove prostore i da je Srbija neutralna, ali tada je Dodik bio u ljubavi sa zapadom. Danas više nije i pokušava to skloniti“, rekao je Ivanić. On smatra da bi rebalo prihvatiti godišnji plan uz uslov da članstvo može biti ostvareno samo kada sve zemlje regije budu članice NATO.

To je meni fer kompromis, ali sada je tema NATO prevazišla sve kompromise“, napomenuo je Ivanić za N1. „Zašto bi onaj ko je u tehničkom mandatu to radio? To je obaveza koju treba da aprovode nove vlasti“, dodao je.
Ivanić savetuje SDS i PDP da ne rade posao koji treba da radi nova vlast. „Ovde se očekuje da će tehnički mandat odobriti ANP, a dobro znate da to osigurava i sprovođenje tog plana, a to je nemoguće. Moj savet SDS i PDP je da to ne urade nego da to urade nove vlasti i završe posao započet 2009. godine“, rekao je.

Upitan da li je Dodik dao obećanje Rusima u pogledu ANP, Ivanić je rekao da on to ne zna, ali da je više nego jasno svima da Rusija želi da zaustavi širenje NATO na ovom prostoru, a NATO želi da BiH, pa i Srbija, uđu.
„Zato sam rekao da to više nije pitanje političara i da to prevazilazi. Verovatno čelni ruski ljudi očekuju od Dodika da stoji iza toga, kao što i Turska želi da BiH uđe u NATO i verovatno to očekuje od svojih partnera, SDA“, rekao je Ivanić.

Naveo je da se u poslednje vreme može čuti „čitav niz prizemnih političkih obećanja“. „Žestoke izjave u vezi sa propadanjem Sporazuma, pa evo vidimo da nema ništa. Pretpostavljam da će doneti politički stav koji neće imati operativnu težinu.
To pokazuje nemoć koja je postala karakteristika SNSD i Dodika lično, sve ovo što se događa pokazuje njihovu potpunu nemoć, ne mogu ništa da urade. Imam osećaj da su postali svima malo dosadni i niko ne obraća pažnju na najave SNSD“, rekao je Ivanić.


1568134186100.png
 
Top