Ivana vozi damper, Marija lokomotivu, a Andrea kuje gvožđe

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
340.150
Ove tri dame ne prave razliku između muških i ženskih poslova, prkose predrasudama i obožavaju svoj posao.Rade poslove koji se tradicionalno smatraju muškim.
22936_ivana-na-damperu_iff.jpg


Ivana Zdravković (39) na svoje radno mesto odlazi u uniformi i sa šlemom. Radni dan provodi u najvećem kiperu na svetu koji prevozi jalovinu i rudu iz okna majdanpečkog rudnika bakra. Grdosija kojom upravlja poput dečje igračke, visoka je sedam metara, dugačka oko 13, a nosi 220 tona u cugu.
Da stigne do svog sedišta, popne se 15 stepenika, kao na drugi sprat solitera. U toku dana, Ivana preveze više od 5.000 tona rude i raskrivke ovom "godzilom".
Od okna do jalovišta i nazad.

Clipvoz.jpg


Marija Stevanović (23) je među malobrojnim damama mašinovođama u Kompaniji "Srbija voz". Ovaj poziv je ukorenjen u njenoj porodici, oduvek je želela da sedi za "kormilom" lokomotive, ali je za to morala da se izbori.Kako kaže, smene traju od osam do 12 sati, rute su uglavnom kraće, od Beograda do Lazarevca, Mladenovca ili Batajnice, ali najviše voli kada vozi na dužim destinacijama, kao recimo do Užica. Do sada je iza sebe već ostavila 50.000 kilometara.

22939_andrea_f.jpg


Možda je "najgrublji" od svih poslova – kovački. Novosađanka Andrea Lukači Pap, ovaj zanat, težak i zahtevan, nasledila je od oca, čuvenog majstora Lajoša Lukačija. Danas je verovatno jedina pripadnica lepšeg pola registrovana kao kovač u Srbiji, a svoj radni dan provodi u hladnom lagumu Petrovaradinske tvrđave gde se nalazi njena radionica.Vrelo gvožđe, čekić, brusilice, rogobatne metalne alatke, šine, svakodnevno su okruženje ove dame. Kecelja je obavezna, a ispod rukavica koje nosi u radionici – uvek su dugi, nalakirani i negovani nokti! Ne smetaju joj ni dok nabavlja materijal, radi na strugu, buši ili burgija.
 
За овакве послове треба имати петљу, снагу, вољу, љубав. Њима свака част, ја не бих могла...
Ni ja, ali ne u smislu da ne bih mogla da naucim da vozim lokomotivu ili damper vec što me to ne privlaci i ne vidim sebe u tim poslovima
Zato sam i napisala "Bravo drage dame"
 
Ni ja, ali ne u smislu da ne bih mogla da naucim da vozim lokomotivu ili damper vec što me to ne privlaci i ne vidim sebe u tim poslovima
Zato sam i napisala "Bravo drage dame"
Зато сам и поменула вољу и љубав. Али, ја не волим ни хеклање...
 

Back
Top