Ивана Драгичевић-Величковић....четничка *****

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/39862/I-Velickovic-Od-Sutlica-trazim-javnu-ispriku.html


:rtfm:


VRIJEĐANJE HTV-OVE NOVINARKE
I. Veličković: Od Sutlića tražim javnu ispriku


GetImage.aspx


Nakon što je javno objavljeno da je ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić novinarku Ivanu Dragićević-Veličković nazvao 'četničkom kurvetinom', ona je najavila da će tražiti javnu ispriku, a ako treba, kazala je, zadovoljštinu će potražiti i na sudu. I sam ravnatelj Sutlić najavljuje tužbu zbog klevete

Prema pisanju medija, svjedoci tvrde da je do Sutlićevog ispada došlo nakon što je novinarka Maja Sever vodila razgovor s Ivanom Dragičević-Veličković za potrebe emisije 'Trudionica', unatoč ravnateljevom nalogu da novinarka Dragičević ne bi trebala biti sugovornica.

'Rekla sam da mi ne pada na pamet prihvatiti takvu zabranu, te sam razgovarala s Ivanom u emisiji. Dan poslije Sutlić mi je pristupio i rekao: Tko ti je dozvolio da intervjuiraš tu četničku kurvetinu?' potvrdila je Maja Sever. O nacionalističkom Sutlićevom ispadu potvrdu je dala još jedna novinarka, Sanja Mikleušević, kao i urednica Lela Knežević te novinar Robert Zuber.
'Vlada li HTV-om mafija?'
Ivana Dragičević-Veličković prije dvije godine dobila je opomenu pred otkaz zbog internog e-maila poslanog članovima HND-a na Prisavlju u kojem je postavila pitanje: 'Vlada li HTV-om mafija?'
U pismu je istaknula ljubavnu vezu novinarke Ivane Šikić s ubijenim Davorom Zečevićem, a prozvala je i Dijanu Čuljak-Šelebaj, ustvrdivši da je njezina sestra u ljubavnoj vezi s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem-Viskovićem koji je branio Hrvoja Petrača i koji je odvezao Ivanu Šikić s mjesta Zečevićeva ubojstva.

Ravnatelj Vanja Sutlić kaznio ju je nakon što su članovi Etičkog povjerenstva zaključili da je svojim pismom teško narušila ugled HTV-a.

Zanimljivo je da je Maja Sever nakon više od godinu i pol tek sada izašla u medije s tom pričom. Kaže da su to na HRT-u svi znali, no zbog situacije, profesionalne i privatne, u kojoj je tada bila njezina kolegica Dragičević-Veličković, tada joj nisu rekli za Sutlićev ispad kako bi je poštedjeli.

'Šokirana sam jer to sada prvi put čujem. Ravnatelj tvrdi da to nije rekao, a četvero mojih kolega da jest. Ja ću svoj odgovor morati potražiti na sudu', kazala nam je Ivana Dragićević-Veličković te dodala da je namanje što će tražiti javna isprika.

'U mojoj domovini Hrvatskoj u kojoj bi se trebali vrednovati nečiji profesionalni uspjesi, u 21. stoljeću, na pragu ulaska u Europu, ne mogu pristati na šovinizam i primitivizam', zaključila je Dragićević-Veličković, nekadašnja HRT-ova dopisnica iz Beograda.

Sutlić se pak obratio priopćenjem koje je javnosti poslao glasnogovornik HRT-a Janos Roemer. Tvrdi da je tekst objavljen na portalu Index.hr 'notorna laž, očito smišljena radi njegove diskreditacije'.

Sutlić se pita zašto su nakon skoro dvije godine sudionici i svjedoci navodnog vrijeđanja odlučili progovoriti te najavljuje pokretanje sudskog postupka 'protiv štete koja mu je nanijeta ovakvim neistinama'. 'Ma super, neka me tuži, ja tvrdim da je to istina', kazala je za tportal Maja Sever koja je zaslužna za informiranje javnosti o Sutlićevoj verbalnoj eskapadi.

Na pitanje boji li se sankcija nakon što je u medijima 'nanijela štetu ugledu Sutlića i HRT-a', kako sam direktor tvrdi, Sever je odgovorila: 'Ispred kodeksa ponašanja zaposlenika HRT-a je moj moral i moja ljudskost. Ne može mi nitko dati otkaz zbog toga.'

SUTLIĆ: NISAM SE ISPRIČAO KERUMU

Sutlić je u priopćenju kazao i da je 'neistina' da se ispričao Željku Kerumu nakon njegovih verbalnih ispada u emisiji 'Nedjeljom u dva'. 'Upravo suprotno, i u tom i u svakom drugom slučaju upozorio je da je svaki iskaz mržnje i netolerancije potrebno jasno i nedvosmisleno osuditi', stoji u priopćenju.
Na kraju priopćenja glasnogovornik HRT-a iznio je jedan podatak koji bi svim nevjernim Tomama, koji ne vjeruju ravnatelju HRT-a, trebao pokazati da Sutlić zapravo nema problema sa Srbima. 'Sutlićeva sestra, za koju je javno vrlo dobro poznato da je s njom u vrlo dobrim odnosima, udana je također u Beogradu. Bi li doista bilo očekivano da takvom izjavom uvrijedi i najbližu vlastitu obitelj?' pita se Roemer.

'Ja ne znam što se točno dogodilo. Ako je točno ono što kolege tvrde, onda je to skandalozno i vrijeme je da Sutlić ode. Ja te kolege poznajem i smatram ih poštenima', kazao nam je Zdenko Duka, predsjednik HND-a. Kazao je da je nakon objave spornog članka Novinarsko društvo nazvalo nekoliko novinara ogorčenih Sutlićevim ponašanjem tražeći da se hitno nešto poduzme.

HRT SE OPET NIJE OGRADIO OD GOVORA MRŽNJE

Pitanje nacionalističkih ispada aktualizirano je nakon skandiranja 'Ubij Srbina!' na nogometnoj utakmici mladih reprezentacija u Varaždinu. Tada je i Sutlić osudio takvo ponašanje, a premijerka Kosor kazala da bi HRT prilikom prijenosa trebao gasiti ton ako dođe do sličnih situacija.

Zanimljivo je da se na subotnjoj utakmici između Zagreba i Dinama ponovio varaždinski scenarij. Naime, navijači Dinama jasno i glasno su skandirali: 'Ubij Srbina!', a ni ovaj put se komentator HTV-a ni jednom riječju nije ogradio ili pak ispričao gledateljima koji su prijenos pratili preko malih ekrana.

Nakon što je spomenuto skandiranje na nedavnoj utakmici Hrvatske i Srbije uzrokovalo dosta rasprava u hrvatskoj javnosti, HTV se nakon tadašnjeg neograđivanja obvezao da će to ubuduće činiti. Tada se spominjalo i da će HTV u prijenosima gasiti ton ako dođe do sličnih ispada, kao što je najavljeno i da će se komentatori ograđivati od ovakvih uzvika s tribina. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo.
 
Datum objave: 18.10.2009 u 22:43h
Ispad ravnatelja HRT-a
Vanja Sutlić novinarku nazvao četničkom kurvom


Ravnatelj Hrvatske radio-televizije Vanja Sutlić novinarku HTV-a Ivanu Dragičević Veličković nazvao je – četničkom kurvom, objavio je internet portal Index.hr.

Za naš list isto je potvrdila televizijska novinarka Maja Sever, koja je svjedočila ovom primitivnom ispadu. Navodni ispad ravnatelja HTV-a Sutlića, koji je osim novinarke Sever potvrdilo još troje zaposlenika televizije, dogodio se u veljači prošle godine.

– O tom incidentu do sad nisam govorila jer u skladu s pravilima kuće ne dajem intervjue niti izlazim u javnost bez odobrenja. U skladu s pravilima ljudskosti, međutim, ne mogu slagati da se to nije dogodilo, potvrdila je za naš list Sever.

Objava primitivnog Sutlićevog ispada događa se u najnezgodnije vrijeme za ravnatelja: u jeku afere oko nacionalističkih ispada tijekom utamice mladih reprezentacija Srbije i Hrvatske. Na ovo je reagirala čak i premijerka Jadranka Kosor, ustvrdivši da bi televizija trebala prekidati prijenose kad se događaju nacionalistički i ini verbalni ispadi. I Sutlić je, također, javno osudio nacionalistički incident na utakmici, a evo samo nekoliko dana kasnije vlastiti novinari ga optužuju za jednako primitivan čin.

Svjedoci tvrde da je do Sutlićevog ispada došlo nakon što je novinarka Maja Sever vodila razgovor s Ivanom Dragičević Veličković, za potrebe emisije Trudionica, unatoč ravnateljevom nalogu da novinarka Dragičević ne bi trebala biti sugovornica.

– Rekla sam da mi ne pada na pamet prihvatiti takvu zabranu te sam s Ivanom u emisiji razgovarala. Dan poslije Sutlić mi je pristupio i rekao: »Tko ti je dozvolio da intervjuiraš tu četničku kurvetinu?«, potvrdila je novinarima Sever.

O nacionalističkom Sutlićevom ispadu potvrdu je dala još jedna novinarka – Sanja Mikleušević, kao i urednica Lela Knežević.

Reakciju ravnatelja televizije potražili smo preko glasnogovornika Janoša Romera, koji je obećao odgovor, ali do zaključenja ovog broja isti nije stigao.

L. T.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novos...nazvao-ce.aspx


Ovu novinarku već dugo znam kao saradnicu Denisa Latina u "Latinici", a dokle ide animozitet prema Srbima u Hrvatskoj nakon Keruma pokazao je i direktor Hrvatske radio-Televizije. Sramota
 
A sta ocekivati od Rvata to im je u krvi/
****** narod skroz odlepio na Srbe.

Vise od polovine ih ima Srpsku krv ali ih sramota od kompleksa e hebiga.
sve srbin do srbina e da

Од Хрвата се може очекивати, али је неизрециво јадно када тако говори Србин из/у Хрватске/ој.

И ја мислим да је то последица неког комплекса, само не схватам ког, а можда је само чист мазохизам у питању.
 
to ni za koga nije normalno ponasanje
Oni do sada nikad nisu kaznili nikog za šovinizam protiv Srba a ''uspeva'' im i da negiraju zločine protiv Srba koji su procesuirani.''Normalni'' Hrvati(ako takvih ima,jer se ne vide i ne čuju kad ovi '' nenormalni'' pljuju i vređaju Srbe)se ne vide i ne čuju u incidentnim situacijama.
 

Back
Top