Italijansku premijerku dočekale mađarske zastave

3413100_whatsapp-image-20230403-at-10.29.49-am_ff.jpg


26132_6_f.jpg
 

1701625830254.png

Đorđa Meloni u poseti Beogradu: Italija će biti uz Srbiju na putu ka Evropi


Đorđa Meloni u poseti Beogradu: Italija će biti uz Srbiju na putu ka Evropi 1


Beta danas 16:43


Premijerka Italije Đorđa Meloni (Giorgia) izjavila je danas u Beogradu da će Italija nastaviti da bude među prvim zemljama u podršci proširenju Evrope unije (EU), kao i da će podržati Srbiju na putu ka Evropi.

Meloni je ocenila i da Beograd ima „konstruktivan pristup u dijalogu sa Kosovom“, dodajući da „Italija radi na tome da dođe do realizacije svih obaveza koje su strane na sebe preuzele“.

„Za Italiju je bitno da Zapadni Balkan uđe u evropsku porodicu… Italija će biti uz Srbiju na putu ka Evropi“, rekla je Meloni na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Italija se zalaže za proširenje EU ili, kako je rekla Meloni, „ponovno ujedinjenje Evrope“.


Ona je istakla važnost odnosa Italije i Srbije i izrazila uverenje da mogu i dodatno da se razvijaju.

„Sav posao koji zajedno rade (dve zemlje) pokazuje strateški značaj koji Srbija ima za Italiju“, dodala je italijanska premijerka, podsetivši na održavanje biznis foruma, međuvladin dijalog i uspešnu trgovinsku razmenu.

Premijerka je rekla da „zajednička budućnost Srbije i Italije obećava“, navodeći da su energetska tranzicija i veštačka inteligencije neka od mnogih polja na kojima dve zemlje mogu da rade zajedno.

„Beograd je prvi grad na svetu gde su svoje kancelarije i pogone ostvarile italijanske kompanije. To govori sa koliko pažnje italijanski preduzetnički svet gleda na Srbiju“, rekla je Meloni.

Povodom pitanja migracije, Meloni je istakla da se Italija bori protiv ilegalnih migracija i „zahvalila Beogradu na svim naporima koje ulaže na ovom polju“.

Govoreći o ratu u Ukrajini, italijanska premijerka je rekla da je Italija uz Ukrajinu, da će nastaviti da je podržava i da svi treba da radimo na tome da dođe da smirivanja konflikta.

Ona je rekla da je u razgovoru s Vučićem bilo reči i o situaciji na Bliskom istoku, nakon izbijanja rata između Izraela i Hamasa, navodeći da je „Italija u Gazi angažovana na humanitarnom planu“.
 
Za Italiju je bitno da Zapadni Balkan uđe u evropsku porodicu ... Italija se zalaže za proširenje EU ili, kako je rekla Meloni, „ponovno ujedinjenje Evrope“.

Домаћи фашисти на апаратима:hahaha:
e vidite i Dodik je, kad je razmenjivao tavle sa Erdoganom zaboravio srbijansku zastavu

erdogan_dodik_ankara_AA.jpg


tako da, Bože me prosti, mislim da je opet neki Bosanac birao zastave
Ovaj put u Beogradu...

a nema to veze sa fašizmom, prosto - Bosanac
Dino Ćuskija
 

Back
Top