Италијански министар одбране: Водиће се ратови за литијум, електричну енергију и воду

Samo ti čekaj svoju strogi u ali pravednu EU, tu su oni, iza ugla. Ko poživi još hiljadu godina možda i bude dočekao.
Samo sam ti odgovorio na pitanje, to ne znači da sam za članstvo u EU. Slažem se da nas nikada neće primiti.

Zar ne može čovek da bude protiv Vučića, SNS-a i eksploatacije litijuma, a da ne bude etiketiran kao "šolakovac", "evropejac", "antisrbin" itd?

Samo sam ti odgovorio na pitanje, to ne znači da sam za članstvo u EU. Slažem se da nas nikada neće primiti.

Zar ne može čovek da bude protiv Vučića, SNS-a i eksploatacije litijuma, a da ne bude etiketiran kao "šolakovac", "evropejac", "antisrbin" itd?
Nisam rekao da si antisrbin, samo me je ozbiljno iznerviralo etiketiranje “Vučkov bot”, ne glasam već 15 godina, a ovde su hteli da me biju foruma zato što sam pozivao poštene ljude da prepuste izborne borbe partijskim kadrovima koji od toga očekuju neku ličnu korist.

Koja je razlika između Gmaza Šormaza i Zoke s jedne, i Dabrice i Marinike s druge strane? Nek se ljudi biju, bore se za svoj uticaj, a ne da bi neko “bolje živeo”.

Nemci nas organski ne podnose, i nikada nas neće primiti u EU. Zbog toga i rade na uništenju Srbije preko kopanja litijuma.
Bojim se da je ovo poslednje ipak lična konstrukcija nastala zahvaljujući nepestanoj Šolakovoj antikampanji: kad se stalno gleda neka televizija nemoguće je ne potpasti pod njen uticaj: ne živim u Srbiji i ne gledam ni N1 ni RTS i kad virnem odmah zapazim šta kog od njih svrbi: jedne da ostanu na vlasti, druge da je te iste vlasti oni dočepaju.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da si antisrbin, samo me je ozbiljno iznerviralo etiketiranje “Vučkov bot”, ne glasam već 15 godina, a ovde su hteli da me biju foruma zato što sam pozivao poštene ljude da prepuste izborne borbe partijskim kadrovima koji od toga očekuju neku ličnu korist.

Koja je razlika između Gmaza Šormaza i Zoke s jedne, i Dabrice i Marinike s druge strane? Nek se ljudi biju, bore se za svoj uticaj, a ne da bi neko “bolje živeo”.

Nisam ti rekao da si "vučkov bot", nego da me etiketiranje "šolakovac" podseća na to da dolaziš iz te kuhinje. Možda grešim.

Ovo je bilo pre nego što ih Mara Zaharova oblati. Sad na proteste i blokade dodje par stotina. Tako da mi deluje da je Rusija omogućila kopanje bez velikog otpora.
Da li je baš omogućila ili su primetili da Zelena Berbokovka koristi litijum za promociju svojih interesa?

Bojim se da je ovo poslednje ipak lična konstrukcija nastala zahvaljujući nepestanoj Šolakovoj antikampanji: kad se stalno gleda neka tekevizija nemoguće je ne potpasti pod njen uticaj: ne živim u Srbiji i ne gledam ni N1 ni RTS i kad virnem odmah zapazim šta kog od njih svrbi: jedne da ostanu na vlasti, druge da je te iste vlasti oni dočepaju.
Ne živiš u Srbiji još od doba žutih kako kažeš, stoga daću sebi slobodu da pretpostavim da nisi baš upućen u politička i društvena dešavanja ovde u Srbiji. Čitaj sve medije i sam donesi zaključak kako misliš da je najbolje. A moj je zaključak da su Vučić i SNS zlo koje razara Srbiju u svakom pogledu, ekonomskom, društvenom i psihološkom, i ne trebaju mi ni Šolak ni N1 da mi to kažu. Osetio sam to naprednjačko i korupcionaško zlo na svojoj koži.

P.S. Šta te je to do sada sprečavalo da pomoću ekstenzivne poljoprivredne proizvodnje postaneš milijarder? :think:

Što ne pitaš seljake kako im je? Ta oblast se sistemski uništava godinama. Nema nikakve državne strategije, nema ulaganja, otkupne cene su smešne, često su seljaci bacali poljoprivredne proizvode jer im je to bilo jeftinije nego da ih prodaju, prekomerni uvoz...

Da li si nekada čuo da je naš predsednik, u bilo kojoj poseti stranih delegacija ugovorio neki izvozni posao za našu privredu?

Naravno da nije. Uvek potpiše da mi kupujemo šta nam uvale. Nikada ni jedan dil nije napravio da naša privreda negde izvozi. Jel misliš da je to slučajno? Nije. Nego se svesno radi na uništavanju. Da budemo kolonija.

Back