„Italijani se stide zbog priznavanja Kosova“

То је неприродна геополитичка творевина.

Она је немогуће одржива без претње неке суперсиле - САД ?

Када се САД закаче са Немцима - Хрватска ће се распасти

Tebi se država već desetljećima raspada, a svejedno imaš snage raspravljati o raspadu tuđe. Svaka čast. Mora bit da bijegom u takve fantazije na tren zaboraviš na pravi raspad, što nije po sebi, ništa loše, a čovjeka veseli. :D

Tebi se država već desetljećima raspada, a svejedno imaš snage raspravljati o raspadu tuđe. Svaka čast. Mora bit da bijegom u takve fantazije na tren zaboraviš na pravi raspad, što nije po sebi, ništa loše, a čovjeka veseli. :D

Само полако - где се журите.

Тек сте 2 год. у конфликту САД- Немачка

То је тек почетак

- - - - - - - - - -

Стив Бенон је тек пар месеци у Паризу и Риму

Стив Бенон није фантазија.

Tebi nije. Meni je. Velika fantazija.

- - - - - - - - - -

Само полако - где се журите.

Тек сте 2 год. у конфликту САД- Немачка

То је тек почетак

- - - - - - - - - -

Стив Бенон је тек пар месеци у Паризу и Риму

Mistični, nije mene briga što ti živiš u zabludama. Ne moraš mi se opravdavat. ;)

Теби је и шах фантазија, као и геополитика.

То теби не постоји !

- - -
Не лупетај

Иди спавај

Mene samo mama Alister može poslat na spavanje i nitko više! :lol:

- - - - - - - - - -

Kada ste imali taj trbuh?Istorija ne pamti nešto takvo

Glamočko, duvanjsko i livanjsko polje je do 1323. pripadalo Hrvatskoj. Cazinska krajina s Bihaćem je sve do kraja 16. stoljeća bila u sastavu Hrvatske. "Turska Hrvatska", odnosno osvojeni dijelovi nekadašnje Hrvatske u sastavu Osmanske Bosne, protezali su se od današnje HR-BiH granice sve do sliva Vrbas - Neretva.

Povijest pamti, ti ne pamtiš. ;)

Lijepo na njemačkoj karti piše "Turska Hrvatska".

Map_of_Croatia_in_1791_by_Reilly_002.jpg

- - - - - - - - - -

... припадало је географији хрватској, а не држави

Ајде Снајперисто паљба ...

Geografska oblast koja se naziva Kraljevinom? Nikad prije čuo za takvo nešto. Dapače, jako smiješno zvuči. Geografski teritorij Kraljevina Hrvatska. :lol: :lol: :lol:

Дошао неки Кардинал па донео папир да је Краљевина.

Па и на тараби свашта пише.

Знаш, када је био раскол Цркава, била нека велика инфлација тих потписивања за многа краљевства.

Идии спавај !

Дрма те савест

- - - - - - - - - -

Glamočko, duvanjsko i livanjsko polje je do 1323. pripadalo Hrvatskoj. Cazinska krajina s Bihaćem je sve do kraja 16. stoljeća bila u sastavu Hrvatske. "Turska Hrvatska", odnosno osvojeni dijelovi nekadašnje Hrvatske u sastavu Osmanske Bosne, protezali su se od današnje HR-BiH granice sve do sliva Vrbas - Neretva.

У то време, и пре тога, мађарска покрајина Хрватска јесте поседовала слив Уне.
У то време и пре тога није никад имала Славонију, Срем нити Барању. Такође, није имала ни обалу до реке Цетине, нити западну Херцеговину.
Од Неретве до Макарске 1434 каже документ да живе Срби и Власи. Хрвата нема.

Дошао неки Кардинал па донео папир да је Краљевина.

Па и на тараби свашта пише.

Знаш, када је био раскол Цркава, била нека велика инфлација тих потписивања за многа краљевства.

Идии спавај !

Дрма те савест

Je, u pravu si. Grize me savjest što sam ovako kasno pojeo dva bureka. :rumenko: Jedan je bio sasvim dovoljan, ah ta pohlepa ljudska. :rida:

- - - - - - - - - -

У то време, и пре тога, мађарска покрајина Хрватска јесте поседовала слив Уне.
У то време и пре тога није никад имала Славонију, Срем нити Барању. Такође, није имала ни обалу до реке Цетине, нити западну Херцеговину.
Од Неретве до Макарске 1434 каже документ да живе Срби и Власи. Хрвата нема.

Granicu na Neretvi je imala u nekoliko navrata do 15. stoljeća. Nije sliv Une, nego Vrbasa, slabo vidiš oznake na karti.

Imala je Slavoniju, ali ne ovu današnju.

Portugal i slicni samo igraju onako kako im drugi sviraju....

Ne vidim stvarno nikavog razloga da Portuga prizna.Na kraju su Evrope.Nemaju potrebe da se Americi nesto dokazuju kao Estonci,Litvanic,Bugari i drugi istocni Evropljani.Narod portugalski generalno meni drag kao i spanski.

Italija je ja mislim od 1943 pod kontrolom zapadnih obavjestajnih sluzbi,a trojanski konj u italijanskom drustvu je italijanska mafija,koju kontrolisu stranci.

Ne vidim stvarno nikavog razloga da Portuga prizna.Na kraju su Evrope.Nemaju potrebe da se Americi nesto dokazuju kao Estonci,Litvanic,Bugari i drugi istocni Evropljani.Narod portugalski generalno meni drag kao i spanski.

Italija je ja mislim od 1943 pod kontrolom zapadnih obavjestajnih sluzbi,a trojanski konj u italijanskom drustvu je italijanska mafija,koju kontrolisu stranci.

+10. :ok:

Sve je to super. Portugal i Italiju kontrolišu Ameri i sve im diktiraju. Ali kako su Španija, Slovačka, Kipar, Rumunija i Grčka nezavisnije po pitanju Kosova od Portugala i Italije? Nigde logike drugovi.

Španjoska nema interes priznati Kosovo, jer ima problema sa svojom pobunjenom pokrajinom, Ukoliko bi Slovaci priznali Kosovo, Mađari bi im stali tražiti južne dijelove Slovačke, oko kojih se spore otkako se raspala Češkoslovačka. Cipar također ima problem s turskim dijelom koji nije integriran s ostatkom. Rumunjska valjda traži Moldovu pa ne želi sebi smanjivati šanse. Za Grčku nisam siguran. Znači, svaka od tih država ima svoj problem s teritorijalnim integritetom i zato ne žele priznati Kosovo.

Varam li se, ili ti to već znaš?

Sve je to super. Portugal i Italiju kontrolišu Ameri i sve im diktiraju. Ali kako su Španija, Slovačka, Kipar, Rumunija i Grčka nezavisnije po pitanju Kosova od Portugala i Italije? Nigde logike drugovi.

Separatizam u tim zemljama . Katalonija, Baskija, jug Slovacke (Madjari), Severni turski Kipar, Transilvanija, Dobrudza (Bugari), Epir, Juzna Makedonija.

Španjoska nema interes priznati Kosovo, jer ima problema sa svojom pobunjenom pokrajinom, Ukoliko bi Slovaci priznali Kosovo, Mađari bi im stali tražiti južne dijelove Slovačke, oko kojih se spore otkako se raspala Češkoslovačka. Cipar također ima problem s turskim dijelom koji nije integriran s ostatkom. Rumunjska valjda traži Moldovu pa ne želi sebi smanjivati šanse. Za Grčku nisam siguran. Znači, svaka od tih država ima svoj problem s teritorijalnim integritetom i zato ne žele priznati Kosovo.

Varam li se, ili ti to već znaš?

Pa znači nije ključ u nekim diktatima Amerike i čvrstoj ruci Amerike nalik sovjetskoj. Ovde se provlači teza da Amerika vlada članicama EU i NATO onako kako je SSSR radio sa Varšavskim paktom a to na nizu primera je lako dokazivo da nije tačno. Ameri uglavnom plasiraju meku moć i kontrolu a Rusi uglavnom čvrstu i autoritarnu nad svojim saveznicima od kojih traži da deluju u ruskom interesu čak i kad to nije u njihovom interesu. Zato je svaki američki savez stabilan a svaki ruski nestabilan i doživljava pobune svojih saveznika. Eto EU ima različite stavove od Amerike i po pitanju Izraela, Palestine, Irana, klimatskih promena,ekonomije pa Ameri ne šalju tenkove u Brisel kao Sovjeti u Prag.

Poslednja izmena:
Pa znači nije ključ u nekim diktatima Amerike i čvrstoj ruci Amerike nalik sovjetskoj. Ovde se provlači teza da Amerika vlada članicama EU i NATO onako kako je SSSR radio sa Varšavskim paktom a to na nizu primera je lako dokazivo da nije tačno. Ameri uglavnom plasiraju meku moć i kontrolu a Rusi uglavnom čvrstu i autoritarnu nad svojim saveznicima od kojih traži da deluju u ruskom interesu čak i kad to nije u njihovom interesu. Zato je svaki američki savez stabilan a svaki ruski nestabilan i doživljava pobune svojih saveznika. Eto EU ima različite stavove od Amerike i po pitanju Izraela, Palestine, Irana, klimatskih promena,ekonomije pa Ameri ne šalju tenkove u Brisel kao Sovjeti u Prag.

To je pitanje mentaliteta. Amerikanci ipak znaju za pojmove kao što je pluralizam mišljenja, a svoju moć vrše, kako si napisao, putem "meke moći". Rusija je s druge strane, oduvijek bila orijentalna despocija i Rus jednostavno ne zna upravljati, ako to nije putem apsolutne pokornosti podređenih, odnosno despotski.

- - - - - - - - - -

Hratska 1323.?Hrvatska u 16. stoljeću ? :hahaha:

Kakve bajke.Tada nije bilo nikakve Hrvastke ,niti jij je išta pripadalo...osim četke za timarenje konja

Tvoje rupe u obrazovanju nisu moj problem. ;)

Nisu to rupe u obrazovanju,nego hrvatski nastup tipa : "terajte se svi,mi smo sa druge planete i imamo svoju priču".Dakle,svetska istorija ne beleži nikakvu Hrvatsku niti "hrvatski trbuh" u 16. veku,ali je zato beleži hrvatska istorija.I samo ona.No to vama ne predstavlja problem.Slično je sa Bošnjacima.Oni takođe imaju neku svoju istoriju koja je dijametralno suprotna sa bilo kojim svetskim izvorima...Vi ste ljudi ludi :D

Nisu to rupe u obrazovanju,nego hrvatski nastup tipa : "terajte se svi,mi smo sa druge planete i imamo svoju priču".Dakle,svetska istorija ne beleži nikakvu Hrvatsku niti "hrvatski trbuh" u 16. veku,ali je zato beleži hrvatska istorija.I samo ona.No to vama ne predstavlja problem.Slično je sa Bošnjacima.Oni takođe imaju neku svoju istoriju koja je dijametralno suprotna sa bilo kojim svetskim izvorima...Vi ste ljudi ludi :D

Nemam volje popunjavati tvoje rupe u znanju. Ponavljam, tvoj problem!

Back