Dzedaj Kale

Početnik
Poruka
1
Zdravo, za par nedelja upisujem srednju ali se jos dvoumim. Znam da cu sigurno it smer (informaticki), radio sam posebni prijemni koji se polaze za taj smer i dobro sam ga uradio i verovatno cu imati bodova koju god skolu da izaberem. Ja se dvoumim izmedju dve gimnazije sa tim smerom, Svetim Savom i Trecom Beogradskom Gimnazijom. Da li moze neko da mi kaze kakvo je drustvo u ove dve jer za trecu kazu da ima mnogo burzuja,i koja je bolja skola?

Zdravo, za par nedelja upisujem srednju ali se jos dvoumim. Znam da cu sigurno it smer (informaticki), radio sam posebni prijemni koji se polaze za taj smer i dobro sam ga uradio i verovatno cu imati bodova koju god skolu da izaberem. Ja se dvoumim izmedju dve gimnazije sa tim smerom, Svetim Savom i Trecom Beogradskom Gimnazijom. Da li moze neko da mi kaze kakvo je drustvo u ove dve jer za trecu kazu da ima mnogo burzuja,i koja je bolja skola?
Ukucaj “moja srednja škola”, sajt Ministarstva za upis pa “prethodna godina”, nadji škole i uporedi bodove za obe škole. Videćeš da se bolji učenici upisuju u Treću gimnaziju. Profesori u Trećoj gimnaziji imaju dobar odnos prema učenicima u smislu podsticanja i pomoći. Imam u porodici njihovog učenika pa znam. Što se tiče “burźuja”, u Trećoj ima dosta dobrostojeće dece, ali i ima i ostalih. A može ti se zalomiti da u odeljenju imaš dosta njih iz prigradskih naselja koji su dobri djaci, a nikako nisu “buržuji”. Biraj školu, društvo je stvar slučajnosti i generacije.

Zdravo!

Polagao sam prijemni za IT odeljenje i solidno sam ga uradio + imam dodatnih 80 bodova sa drzavnog takmicenja, pa mogu da upisem bilo koju gimnaziju. U osnovnoj nisam bio nesto odlican djak. Trenutno se dvoumim izmedju XII i Gimnazije "Sveti Sava". Zanimaju me kakvi su profesori i drustvo u gimnazijama.

Back