Isusovo bozanstvo

To je jedno od starozavjetnih imena
ma nasa Crkva ona imena, nazive, titule koje je znala njih je prevela, a neke je ostavila, kao ELOI, ili SAVAOT; samo JHVH nema nigde, znaci zapadnjaci nisu,a mi, nasa Crkva je falsifikovala, po tebi? da ocekujemo da se to ispravi i JHVH udje u nekom narednom izdanju biblijskom naseg sinoda?
dakle ako je JHVH problem prevesti, samo su mogli da ostave cetvoroslov. ali nisu, to je problem.
a drugde su ostavili ELOI, TSEVAOT itd

ma nasa Crkva ona imena, nazive, titule koje je znala njih je prevela, a neke je ostavila, kao ELOI, ili SAVAOT; samo JHVH nema nigde, znaci zapadnjaci nisu,a mi, nasa Crkva je falsifikovala, po tebi? da ocekujemo da se to ispravi i JHVH udje u nekom narednom izdanju biblijskom naseg sinoda?
NE zovemo Ga ni El Elyon ili El Shaddai pa ne znači da to u SZ nisu bila imena Boga u SZ.

NE zovemo Ga ni El Elyon ili El Shaddai pa ne znači da to u SZ nisu bila imena Boga u SZ.
El Shaddai is conventionally translated into English as God Almighty
ʾĒl ʿElyōn is usually rendered in English as "God Most High"

te nazive je bilo lako prevesti, Svevisnji i Svemocni, i problem resen, a ja te pitam zasto nije ostavljeno ono sto se ne moze prevesti, kao ELOI sto je ostavljeno, zasto nije ostavljen i JHVH? Jer nije ni pomenut, NEPOMJANIK, stvar je jasna.

Prevedeno je i Jahve kao Gospod.
Adon je prevedeno kao Gospod, ili Adoni - moj Gospod, upravo jer vama gospoduju razni nazovi bogovi, a koji su lazni

JHVH nema veze sa Gospodom sve do srednjeg veka, ali to sa mazoretima je naknadna pamet, jer gde je srednji vek ihahaj u odnosu na 2. hram?
fariseji onda, licemeri danas, isti ste.

zna se odlicno koja rec je Gospod na aramejskom, jevrejskom itd, a to nije jhvh, ili ti tvrdis da su apostoli govprili Hristu moj jahve, Toma da mu se tako obratio?

ili Hristos referisuci na Oca da je uzeo i jedanput JHVH U USTA? ajde reci!

jel uzeo Hristos JHVH-u u usta ikada ili nije? jel ga pomenuo ikada?

vas je otac djavo! tacno su znali da referise na tog jahvu, nepomjanika!

pa kada kaze vama je Mojsije dozvolio ovo-ono, ne kaze Bog Jahve preko Mojsija, jer je vec tada falsifikovano

odakle Mojsiju pravo, pita Sale, da razbija ploce? odakle Mojsije da dozvoljava, sta je bre on, bog faraonu?

Nego nece da pomene nepomjanika, koji se vec tada umuljao, zapravo mnogo ranije: vas je otac djavo, koga ste umuljali da je Mojsijev JHVH, a nije!
farisejstina onda, danas licemerje, isto je.

Poslednja izmena:
Imaš YHWH u Septuaginti vijekovima prije Masoreta.
falsifikat je tek finalizovan u srednjem veku, a ti se pravis kao da me nisi razumeo, ali na pitanja ne odgovaras

zasto nema u sinodalnom prevodu jahve?
i da li je Hristos ili apostoli da li su uzeli ikada JHVH u usta?
ako nisu, ko se ne pominje osim djavola, nepomjanika?
vas je otac djavo - da li su shvatili da misli na jhvh?

DOvoljno je da ti srušim glavnog snješka.
snesko se topi, a ne rusi
Jeremija 9,6 Stan ti je usred prijevare; radi prijevare neće da znaju za me, govori Gospod.
Jeremija 9,7 Zato ovako govori Gospod nad vojskama: gle, pretopiću ih, i okušaću ih; jer što bih činio radi kćeri naroda svojega?
...
Jeremija 9,15 Zato ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: evo ja ću nahraniti taj narod pelenom i napojiću ih žuči.

i jopet pelen laznog otkrivenja i zuc njegova

Jeremija 9,25 Eto, idu dani, veli Gospod, kad ću pohoditi sve, obrezane i neobrezane,

ugasili ste ga svi!

snesko se topi, a ne rusi
Jeremija 9,6 Stan ti je usred prijevare; radi prijevare neće da znaju za me, govori Gospod.
Jeremija 9,7 Zato ovako govori Gospod nad vojskama: gle, pretopiću ih, i okušaću ih; jer što bih činio radi kćeri naroda svojega?
...
Jeremija 9,15 Zato ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: evo ja ću nahraniti taj narod pelenom i napojiću ih žuči.
A sad pogledaj originalni tekst i vidjećeš da to gdje piše Gospod piše Jahve. Gospod nad vojskama je Yahweh Tzevaot.

A sad pogledaj originalni tekst i vidjećeš da to gdje piše Gospod piše Jahve. Gospod nad vojskama je Yahweh Tzevaot.
jel te lepo pitam?
zasto onda i nas sinodalni prevod ne pomenu jahvu, kao i subotarski, i mnogi zapadni prevodi? znaci, po tebi, mi smo najveci falsifikatori?
to nije originalan prevod, makar i bio u septuaginti

GOSPOD SE PREVODI ADON, jhvh je naknadna pamet, samo je falsifikat finalizovan tackicima mazoretskim, ali ni tada nema govora niti o jahve niti o jehova, uzmes samoglasnike iz ADONI, pa ubacis, i dobijas JAHOVIH, nikakav jahve ili jehova, bezveze se lazemo, falsifikatori uvek negde omanu, ja dokazah u ovom slucaju tacno gde

DOvoljno je da ti srušim glavnog snješka.
pazi, Hristos je svestenik po redu Melhisedekovom, a Bog toga svestenika je bio:
The compound name ʼĒl ʻElyōn 'God Most High' occurs in Genesis 14:18–20 as the God whose priest was Melchizedek, king of Salem.

Dakle, JHVH nije Hristov Bog, nije ni hriscanski, vec je vraziji, kao kada im kaze: vas je otac djavo, oni tacno znaju na koga referise, na nepomjanika jahvu, sifrovano jhvh
NE zovemo Ga ni El Elyon
pa ti ga ne zoves, jer nisi Njegov Izabranik, ali ja Ga zovem SVEVISNJI, imas na mom sajtu, evo npr. ovde u njegovo Ime satirem lazno otkrivenje:
No, da se vratim na temu, evo i Svetog proroka Božijeg DANILA:
7,25 I govoriće reči na (Sve)višnjega [OTK. 1,2 i 5; 22,9; 13,6] , i potiraće svece Višnjega [OTK. 13,7] i pomišljaće da promeni vremena [OTK. 20,2–7] i zakone [OTK. 20,14; 21,8] i daće mu se u ruke (vidi ZAHARIJA 5,3 i 4, opširnije...) za vreme i za vremena i za po vremena.
7,26 Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
7,27 A Carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narodu svetaca Višnjega; njegovo će Carstvo biti VEČNO CARSTVO, i sve će vlasti njemu služiti i slušati ga.

pa i ja rekoh, kada si se narugao da nisam izabrani, ali kakve to veze ima sa jahvom?
nisam ti ja mojsije da mi podvaljujes jahvu
po vama ko god kaze "ja", misli na "ja-hvu", malo vam je debilasto to dokazivanje, jahvajeste malo sutra! NEMA DOKAZA
Ti si do sada pola Biblije osporio. Zašto onda vjerovati ičemu iz tako kompromitovane knjige?

Ti si do sada pola Biblije osporio. Zašto onda vjerovati ičemu iz tako kompromitovane knjige?
pa ti se onda prebaci na sveto predanje, zitija, sta ja znam?
ja sigurno necu da odbacim prve hriscane koji su postali vernici ne na bazi biblije koje nije ni bilo, vec na bazi vere u Hrista, i apostolske propovedi

a to podvaladzijsko da ja odbacujem isto ti nije na mestu, jer sta ja odbacujem?
jhvh je vec odbaceno, nema ga u sinodalnom prevodu, i ti se bojis da kazes jeste li Hristos pomenuo JHVH ili nije

samo mantras JA JESAM, kao da to ima veze sa JAHVOM, vise veze ima na srpskom nego na aramejskom, ili hebrejskom, ja-hvesam, sprdacina od dokazivanja eto to je JHVH, ne moze niko JHVH dovesti u vezu ni sa Mojsijem ni sa Hristom

SPRDACINA:
YHVH. synonyms: Jahvey, Jahweh, Jehovah, Wahvey, YHVH, YHWH, Yahve, Yahveh, Yahwe, Yahweh.

The name may be derived from a verb that means "to be", "to exist", "to cause to become", or "to come to pass".[2] While there is no consensus about the structure and etymology of the name

ZNACI LUPETANJE, NEMA ZNACENJA, NEGO SE LUPETA, jer ako je izvedeno iz glagola biti, postojati, uzrokovati, onda kako oni glase?

This would frame Y-H-W-H as a derivation from the Hebrew triconsonantal root היה (h-y-h), "to be, become, come to pass", with a third person masculine י (y-) prefix, equivalent to English "he"

znaci spojili su j sa hwh, tj, havom, evom, u prevodu: on+ eva, pa da im ja ADAM sve po spisku! taj jahvhe je od onih palih andjela koji su uzimali kceri covecije, a prvo su nasrnuli na moju JEVU, HEVU HVH!!!

zbog JHVH je Bog platio svetu sa prvim unistenjem, velikom potopom!

ajde da vidim da li ga je ijedan hriscanin ili Hristos uzeo u usta? zasto cutite?

jer je i vas otac djavo, znan kao jhvh?

Poslednja izmena:
pa ti se onda prebaci na sveto predanje, zitija, sta ja znam?
Видимо ти их одбацујеш. Значи иста фела као и "сола скриптураши". Прочитана сте књига. Само ти чак немаш ни јасну скриптуру.

ja sigurno necu da odbacim prve hriscane koji su postali vernici ne na bazi biblije koje nije ni bilo, vec na bazi vere u Hrista, i apostolske propovedi

a to podvaladzijsko da ja odbacujem isto ti nije na mestu, jer sta ja odbacujem?
jhvh je vec odbaceno, nema ga u sinodalnom prevodu, i ti se bojis da kazes jeste li Hristos pomenuo JHVH ili nije

samo mantras JA JESAM, kao da to ima veze sa JAHVOM, vise veze ima na srpskom nego na aramejskom, ili hebrejskom, ja-hvesam, sprdacina od dokazivanja eto to je JHVH, ne moze niko JHVH dovesti u vezu ni sa Mojsijem ni sa Hristom
Па одбацујеш Откривење, оспорио си крај Друге Коринћанима, мантраш о некаквим елохистичким и јахвистичким изворима у Петокњижју.

Видимо ти их одбацујеш. Значи иста фела као и "сола скриптураши". Прочитана сте књига. Само ти чак немаш ни јасну скриптуру.

Па одбацујеш Откривење, оспорио си крај Друге Коринћанима, мантраш о некаквим елохистичким и јахвистичким изворима у Петокњижју.
a sta nije tacno od svega? jasno i tacno sam sve obrazlozio
imas i tacno znacenje jhvh, a ono je:
j znaci on, a hvh je hava, tj. eva, eto to su spojili, on+eva, podyebavaju mene adama sa palim andjelima koji uzimase kceri covecije sebi za zene, a sto znamo kako se zavrsilo

ostao si duzan da li je Hristos uzimao JAHVU/JEHOVU/JHVH u usta ikada?
i zasto nas sinodalni prevod ispusta jhvh, zasto se ne navodi u nasoj bibliji, kao u sektaskim?
zasto samo mi ne citamo lazno otkrivenje na liturgiji?
po tebi smo mi onda najgori, muljare i falsifikatori, krijemo otkrovenje, krijemo jahvu; ali ja ne mislim tako vec da smo izbacili nepomjanika jahvu, a antihrista - lazno otkrivenje zabranili na svetoj liturgiji... izvini sto sam ti sredio oba snjeska, a kao ljudi morate da budete pretopljeni, znas onu o loncaru i kalu?

Ништа од тог није тачно. Откривење је канонска књига потврђена од стране Православне Цркве и налази се у свим православним Св. Писмима, крај Друге Коринћанима не оспоравају ни секуларни историчари настројени контра хришћанства а елохистички и јахвистички извори су велхаузенистичка неутемељена мантрања. Петокњижје је написао Мојсије како нам то говори Христос и нико Мојсију није ништа подвалио већ је боговидац врло пажљиво записао оно што је примио од Господа.

maki, pa ti i zvucis kao pravi mantras
Петокњижје је написао Мојсије како нам то говори Христос
izvini, a gde tacno to kaze?
Virtually all scholars agree that the Torah is composed of material from multiple different authors, or sources. The three most commonly recognized are the Priestly (P), Deuteronomist (D), and Yahwist (J) sources.

Who are the 4 authors of the Pentateuch?
It posited that the Pentateuch is a compilation of four originally independent documents: the Jahwist (J), Elohist (E), Deuteronomist (D), and Priestly (P) sources.

https://en.wikipedia.org/wiki/Compo... holds that,authorship since the 17th century.
External evidence
The absence of archaeological evidence for the Exodus narrative, and the evidence pointing to anachronisms in the patriarchal narratives of Abraham, Isaac, and Jacob,[17] have convinced the vast majority of scholars that the Torah does not give an accurate account of the origins of Israel.[18][19] This implies that the Torah could not have been written by Moses during the second millennium BCE, as Jewish tradition teaches.

Manuscripts and non-biblical references
Concrete archaeological evidence bearing on the dating of the Torah is found in early manuscript fragments, such as those found among the Dead Sea Scrolls. The earliest extant manuscript fragments of the Pentateuch date to the late third or early second centuries BCE.[20][21] In addition, early non-biblical sources, such as the Letter of Aristeas, indicate that the Torah was first translated into Greek in Alexandria under the reign of Ptolemy II Philadelphus (285–247 BCE). These lines of evidence indicate that the Torah must have been composed in its final form no later than c. 250 BCE, before its translation into Greek.[22][23]

Poslednja izmena:
maki, pa ti i zvucis kao pravi mantrasizvini, a gde tacno to kaze?

Who are the 4 authors of the Pentateuch?
It posited that the Pentateuch is a compilation of four originally independent documents: the Jahwist (J), Elohist (E), Deuteronomist (D), and Priestly (P) sources.
"Jer da ste verovali Mojsiju tako biste verovali i meni; jer on pisa za mene." (Jovan 5:46).

Back