Ti si do sada pola Biblije osporio. Zašto onda vjerovati ičemu iz tako kompromitovane knjige?
pa ti se onda prebaci na sveto predanje, zitija, sta ja znam?
ja sigurno necu da odbacim prve hriscane koji su postali vernici ne na bazi biblije koje nije ni bilo, vec na bazi vere u Hrista, i apostolske propovedi
a to podvaladzijsko da ja odbacujem isto ti nije na mestu, jer sta ja odbacujem?
jhvh je vec odbaceno, nema ga u sinodalnom prevodu, i ti se bojis da kazes jeste li Hristos pomenuo JHVH ili nije
samo mantras JA JESAM, kao da to ima veze sa JAHVOM, vise veze ima na srpskom nego na aramejskom, ili hebrejskom, ja-hvesam, sprdacina od dokazivanja eto to je JHVH, ne moze niko JHVH dovesti u vezu ni sa Mojsijem ni sa Hristom
SPRDACINA:
YHVH. synonyms: Jahvey, Jahweh, Jehovah, Wahvey, YHVH, YHWH, Yahve, Yahveh, Yahwe, Yahweh.
The name may be derived from a verb that means "to be", "to exist", "to cause to become", or "to come to pass".[2] While there is no consensus about the structure and etymology of the name
ZNACI LUPETANJE, NEMA ZNACENJA, NEGO SE LUPETA, jer ako je izvedeno iz glagola biti, postojati, uzrokovati, onda kako oni glase?
This would frame Y-H-W-H as a derivation from the Hebrew triconsonantal root היה (h-y-h), "to be, become, come to pass", with a third person masculine י (y-) prefix, equivalent to English "he"
znaci spojili su j sa hwh, tj, havom, evom, u prevodu: on+ eva, pa da im ja ADAM sve po spisku! taj jahvhe je od onih palih andjela koji su uzimali kceri covecije, a prvo su nasrnuli na moju JEVU, HEVU HVH!!!
zbog JHVH je Bog platio svetu sa prvim unistenjem, velikom potopom!
ajde da vidim da li ga je ijedan hriscanin ili Hristos uzeo u usta? zasto cutite?
jer je i vas otac djavo, znan kao jhvh?