Isusovo bozanstvo

Onda je odgovoran za genocide sto je naredjivao.

Ps Nije bog vec Andjeo u gorucem grmu
Koji.

Bog ce takodje izaci na sud pred svojom stvorenjima.
Svaki dogadjaj ce biti ispitan i Bog obavezuje sebe da dokaze da li je moralo tako ili ovako.
Bog zeli da njegova stvorenja imaju potpuno poverenje u njega bez malo sumnje u njegovi pravednost i bez straha.

Izaija 5,16A uzvisit će se na sudu Gospod nad vojskama, i Bog, Sveti, pokazat će se svet u pravednosti.

Poslednja izmena:
znači odbacuješ zvanični crkveni stav da je Isus sin starozavetnog boga? odbacuješ stari zavet?

Matej 5,17Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Matej 5,18Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
ne odbacujem, vec kazem da ni Hristos, ni mi hriscani ne znamo ni za kakvog jahvu, vec Elohim
kada Isus vapije:
"Eloi Eloi Lama Sabachthani" -
to ti je referenca na Elohisticki izvor, a jahvisticki je dosao potom i umuljao se, ali ne i u nasem Novom Zavetu.
sustina je jahvisticki i elohisticki, dva izvora [citamo da ih ukupno ima 4], el, al[ah], il, ili, eli, nema nikakve veze ni slicnosti sa jhvh; ti namerno brkas pojmove, bezis od istine da su [bar] dva izvora, te zato ne mozemo da se priblizimo istini sta se zapravo desilo i kada, kako su jevreji postali sledbenici jahvea, a kome je ostao el, ili, eli - HRISTU, On jasno kaze, imamo dokaz u jevandjelju.. On jahivsticke sledbenike naziva sledbenicima djavola oca lazi.
four sources, the Yahwist, the Elohist, the Deuteronomist and the Priestly source, each telling the same basic story, and joined together by various editors

This leaves the question of when these works were created. Scholars in the first half of the 20th century came to the conclusion that the Yahwist is a product of the monarchic period, specifically at the court of Solomon, 10th century BC, and the Priestly work in the middle of the 5th century BC (with claims that the author is Ezra), but more recent thinking is that the Yahwist is from either just before or during the Babylonian exile of the 6th century BC, and the Priestly final edition was made late in the Exilic period or soon after.[8]

ne odbacujem, vec kazem da ni Hristos, ni mi hriscani ne znamo ni za kakvog jahvu, vec Elohim
kada Isus vapije:
to ti je referenca na Elohisticki izvor, a jahvisticki je dosao potom i umuljao se, ali ne i u nasem Novom Zavetu.
hoćeš da kažeš da je ono što je predstavljeno kao jedan bog u SZ to su u stvari dva različita boga Jahve i Elohim? pa je onda sve zlo i pogrešno što taj bog radi i govori Jevrejima u stvari Jahve a sve dobro Elohim?

hoćeš da kažeš da je ono što je predstavljeno kao jedan bog u SZ to su u stvari dva različita boga Jahve i Elohim? pa je onda sve zlo i pogrešno što taj bog radi i govori Jevrejima u stvari Jahve a sve dobro Elohim?
ne, ja tako daleko ni ne razmisljam, vec samo kazem, a to sam citao, kazu mnogi teolozi da je biblija kompilirana, od same knjiga Postanka - spojena su dva izvora u jedan:
u jednom imas da je Adam bio prvi
u drugom imas - musko i zensko stvori ih

dalje, u odredjenom istorijskom momentu je umuljano kodno ime/naziv/sifra jhvh, 4 slova za koje se samo nude solucije sta bi ona mogla da znace, a ne sta zaista znace, jer ne znace nista [osim sto je babi milo] -
pa kazu koren hvh, hava, eva, majka svima, hraniteljka itd, pa bi jhvh bilo koji jeste, bivstvujuci
ili kazu - koji pokriva proslost, sadasnjost i buducnost, itd, ali sve je to naknadna pamet, nema dokaza da je ONAJ KOJI JESTE, koji se tako predstavio Mojsiju, taj JHVH
(’ehye ’ăšer ’ehye) is the first of three responses given to Moses
The meaning of the longer phrase ’ehyeh ’ăšer ’ehyeh is debated, and might be seen as a promise ('I will be with you') or as statement of incomparability ('I am without equal').[4]
Moses asks what he is to say to the Israelites when they ask what gods ('Elohiym) have sent him to them, and YHWH replies, "I am who I am", adding, "Say this to the people of Israel, 'I am has sent me to you.'"[4] It is somewhat remarkable that despite this exchange, the Israelites never ask Moses for the name of God.[13]

Na bazi cega mi tvrdimo da je to JHVH?
JHVH je naknadni falsifikat, nikakav JHVH nije govorio Mojsiju, vec ELOHIM, ali su oni koje Hristos naziva sinovima djavolskim naknadno ubacili tog JHVH-u, i sa njime hipnotisali mnoge. Luduju izmisljajuci da ima znacenje, ali se ne navodi konkretno koje, osim mastanja, niti se dovodi u vezu sa onim sto je Mojsiju rekao ELOAH

vidi
Matej 4,2I postivši se dana četrdeset i noći četrdeset, napošljetku ogladnje.
Matej 4,3I pristupi k njemu kušač i reče: ako si sin Božij, reci da kamenje ovo hljebovi postanu.
Matej 4,4A on odgovori i reče: pisano je: ne živi čovjek o samom hljebu, no o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božijih.

što nije dokazao da je sin Božji đavolu nego je našao izgovor da to ne uradi?

Matej 4,5Tada odvede ga đavo u sveti grad i postavi ga navrh crkve;
Matej 4,6Pa mu reče: ako si sin Božij, skoči dolje, jer u pismu stoji da će anđelima svojijem zapovjediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gdje ne zapneš za kamen nogom svojom.
Matej 4,7A Isus reče njemu: ali i to stoji napisano: nemoj kušati Gospoda Boga svojega.

on bi skokom i naredbom anđelima da ga uhvate kušao Boga? pa onda on nema vlast nad anđelima i nije Bog?
Bilo je cyda kolko voĺis pa ti bas treba ovo da bi poverovao.

Djavo je po NZ itekako bitan faktor zato je Isus poslat njemu nakon krstenja inace ne bi tako bilo.
Naravno sve je to metafora.
Djavo je konektiran kao aspekt duha svetoga kao kušnja.
To je poenta.
NO kad odvojiš taj aspekt kušača od duha svetoga upadaš u dualistički gard vidiš svugdje djavola.
Prosto ko dan.
Isus je dualisticki apokalipticni prorok u jednoj roli ...

Vi krscani ste programirani terminom Gospod i zato ne mozete razlikovati pojmove.
Gospod i Svevišnji nije isto.
Imate i u Izajije kad je Svevišnji djelio narode postavio je Gospoda Izraelu jasno da nije to Svevišnji.
Ima jos toga u bibliju npr u Danijela gdje ima Pradavni i sin covjeciji i Svevišnji..
Aludira da Pradavni je Pradjed.
Judeizam je kompleksnije naravi nije to Jahvizam.
Gospod Savaot, ajde da te vidim sad!

Gospod Savaot, ajde da te vidim sad!
Mihael je Gospod nad Vojskama.
Jahve Sabaot.
On je dodjeljen Izraelu kao čuvar to je taj Gospod.
Takvih ko Mihael je više i svakom narodu je dodjeljen po jedan od Svevišnjega.
Mnogo bi bilo mudrije da se bavite vasim narodnim predajama to vam je srodno mentalitetu a ovako ste izludjeni silnim kontradikcijama vjere koja nije vaša uopće.

nema ni druge, ali nju je izmislio da opravda drugo vaskrsenje
pa, to i ja kazem, ali vi onda izmisljate nebesko vaskrsenje, i nebesko 1000-godisnje
gde borave oni tih 1000 godina? na zemlji gledajuci kako drugi umiru?
Dobro ti imaš problem sa otvaranjem. Ja ne.

Pavle ti kaže da će se poslednji neprijatelj ukinuti 'smrt'... Što samo po sebi sugeriše da će smrti biti i posle Hristovog dolaska...
Sam hrist kaže ustaće 'svi' jedni za život jedni za sud...
Objasnio sam ceo kontekst pisma u celosti i ne bih da se ponavljam.

Dobro ti imaš problem sa otvaranjem. Ja ne.

Pavle ti kaže da će se poslednji neprijatelj ukinuti 'smrt'... Što samo po sebi sugeriše da će smrti biti i posle Hristovog dolaska...
Sam hrist kaže ustaće 'svi' jedni za život jedni za sud...
Objasnio sam ceo kontekst pisma u celosti i ne bih da se ponavljam.
moja replika u 3 reda: svaki red se tacno odnosi na tvoje odredjene tvrdnje, a ti meni sta pises?
poslednji neprijatelj smrt? pa kako drugacije? nije moguce da neprijateljstvo ostane, a vecni zivot, jer bi onda i neprijateljstvo bilo vecno.
ako ce svi ustati, onda nema dva vaskrsenja

Jovan 1:1 "U početku bješe Riječ i Riječ bješe kod Boga i Riječ bješe Bog".

Realno ovo je sasvim dovoljno.

Čitam nekoliko postova niže i neko me podsjetio na važan ukaz "Sve je stvoreno za Sina". To je strašna izjava.

Bog ne stvara za stvorenja već za sebe. Zato je Riječ Krist, a Krist je Bog.

Bog se ne kocka da bi stvarao za stvorenja kojima je uz sve drugo dao i slobodnu volju. Ako bi sve stvorio za stvorenje a stvorenje ga odbaci onda bi morao i svoju kreaciju uništiti i uz to bio ponižen. Bog se ne kocka. Ako bi se reklo da je Bog unaprijed znao da će Sin biti savršeno poslušan i predan njemu onda mu se može progovoriti zašto sva stvorenja nije stvorio savršene, nesklona griješenju. Time bi Bog bio krivac za grijeh jer sve nije stvorio savršene kao Sina.

Razumevanje isusovog boxanstva je fundamentalno u odbrani istine hriscanske vere.
Vazno je da upoznamo njegovov identitet jer ako poricemo bozanstvo onda oca nemamo.Bog ne postoji.
Ajmo dokaze na sto.o njegovom.bozanstvu.

Nema dokaza o Isusovom bozanstvu. Isus nije ucinio nijedno cudo, nego Duh koji ga je opsjeo. Ne mozemo reci da je Isus recimo istjerivao duhove. To je Duh radio jer ga je Duh opsjeo. Na raspecu, Isus je napusten i nemocan. Nije bozanstvo. On je obicni covjek koji je propatio zbog kriminalnog Duha koji ga je opsjeo.

Nema dokaza o Isusovom bozanstvu. Isus nije ucinio nijedno cudo, nego Duh koji ga je opsjeo. Ne mozemo reci da je Isus recimo istjerivao duhove. To je Duh radio jer ga je Duh opsjeo. Na raspecu, Isus je napusten i nemocan. Nije bozanstvo. On je obicni covjek koji je propatio zbog kriminalnog Duha koji ga je opsjeo.
Onda je Krišna božanstvo...neko mora biti bre čoveče...nećemo biti bez božanstva! Pa ljudi smo.

Postojao je da ocem pre nego li svet nastao.Direktno priznao.

И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде.

kada Isus vapije:
Легенда сад оспорава и аутентичност Старог завјета.

Nemoj tako.Hula 100 posto.

Легенда сад оспорава и аутентичност Старог завјета.
ma ti si licemer, ili sta kazes, da smo mi falsifikovali sve?

ili jeste Hristos ili nije pominjao JAHVU, nema trece solucije.
ili si na strani arijane i jehovinih svedoka, ili nisi

On im skrsio subotu, a nije smeo JAHVU da pomene, sta zapravo tI TVRDIS? jel JAHVe tvoj Bog? Pa valjda je JAHVA vazniji od tamo neke subote, ako je JAHVA BOG, jeste li ili nije? kako ga Hristos ne pomenu onda? apostoli? nemoj da se lazemo, jhvh je uljez i zato ga i nema u biblijama koje objavljuje nasa CRKVA, ili ti tvrdfis da je CRKVA FALSIFIKOVALA BIBLIJU? ili, ili, nema treceg.

Poslednja izmena:
Ne mantraj. Jahve je starozavjetno ime za Boga. Nema ga u NZ.
pa jeste antihrist vas je cak naucio da pokrstavate samoga boga!? daje vam cak i novo ime Boga Oca i Sina Božijeg [OTK. 3,12], koje niko ne zna [OTK. 19,20], pa se njime i ne može spasti, u laznom otkrivenju otsustvuje Sin Čovečiji, Sveto Trojstvo, ...

starozavetno ime/naziv je onaj koji je Hristos upotrebio, to vec navedoh i to smo zadrzali kao dokaz u jevandjelju kada Isus vapije:

Back