Isusovo bozanstvo

Osobna religijska iskustva trebaju ostati osobna to je vezano za osobu.
sva su religijska iskustva osobna...sve što je iko ikad doživeo je osobno...sve spoznaje do kojih je iko ikad u bilo religiji došao su osobne...osobno je bila i tvrdnja zapisana u dead sea scrolls da je arhanđeo Mihajlo dobio status Boga...neko je doživeo tu spoznaju osobno pa preneo drugima..

ne bi bilo osobno kad bi se Isus pojavio na oblacima u slavi svojoj vidljiv svima kao što je obećao da će se desiti u vreme dok neki koji slušaju njegovu propoved još žive..

Zavetni kovceg u Novom zavetu je nebeski kovceg u nebeskoj crkvi gde Isus sluzi za nas.
To ce biti dokaz materijalni kovceg da je biblija istinita.Da barem to dozivimo.
Otkrivenje 11,19I otvori se crkva Božja na nebu, i vidje se kovčeg zavjeta njegova u hramu njegovu, i nastade sijevanje munja, i glasovi, i gromovi, i potres zemlje, i grad veliki.
Kovceg zaveta je na zemlji.
Negde u pecini.
Sakrio ga je prorok Jeremija prilikom najezde Vavilonjana.
On ce biti veliki dokaz kada bude vreme da se pronadje.

Ovozemaljski kovceg je kopija nebeskog kovcega.

2. Mojsijeva 25,8I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam;
2. Mojsijeva 25,9Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svijeh stvari njegovijeh, tako da načinite.
2. Mojsijeva 25,10Neka načine kovčeg od drveta sitima, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta, i u visinu od podrug lakta.
2. Mojsijeva 25,11I pokuj ga čistim zlatom, iznutra i spolja pokuj ga; i ozgo mu načini zlatan vijenac unaokolo.
2. Mojsijeva 25,40I gledaj, te načini sve ovo po slici koja ti je pokazana na gori.

Dokaz da je Isus isto Bog Jahve i da je objavio da je Jahve.

Bog odgovori Mojsiju: "JA JESAM, KOJI JESAM." (Znači, "JA POSTOJIM") I nastavi: "Tako reci sinovima Izraelovim: 'JA JESAM', posla me k vama!"Izlazak 3,14 prevod Šarić

"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama. Izlazak 3,14 Jerusalimska Biblija

KJV with Strong's
And God said unto Moses I AM THAT I AM and he said Thus shalt thou say unto the children of Israel I AM hath sent me unto you

3:14 Hebrew Bible
ויאמר אלהים אל משה אהיה אשר אהיה ויאמר כה תאמר לבני ישראל אהיה שלחני אליכם׃

Pazite sad u korijenu imena YHWH se nalazi glagol (haia) biti

A pogledajte šta Isus kaže.

Jovan 8,58

A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Na prvi pogled ovo ne mora da izgleda tako. Ali analizirajmo sada grčki jezik.

ego eimi (ἐγώ εἰμι) "I am", "I exist", is the first person singular present tense of the verb "to be" in ancient Greek. The use of this phrase in some of the uses found in the Gospel of John is given theological significance by many Christians.

Znači "Ja sam", "Ja postojim" i sada potpuno isti glagol "to be" tj. biti kao i glagol haia (biti) u stihu Izlazak 3,14

To ce biti dokaz materijalni kovceg da je biblija istinita.Da barem to dozivimo.
Da.
Ovozemaljski kovceg je na zemlji.
Negde u pecini.

Ovozemaljski kovceg je kopija nebeskog kovcega.

2. Mojsijeva 25,9Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svijeh stvari njegovijeh, tako da načinite.
2. Mojsijeva 25,10Neka načine kovčeg od drveta sitima, u dužinu od dva lakta i po, a u širinu od podrug lakta, i u visinu od podrug lakta.
2. Mojsijeva 25,11I pokuj ga čistim zlatom, iznutra i spolja pokuj ga; i ozgo mu načini zlatan vijenac unaokolo.
2. Mojsijeva 25,40I gledaj, te načini sve ovo po slici koja ti je pokazana na gori.
[/QUOTE]
Ko ce ga otkriti hriscanin musliman ili jevrej.Bas ce da byde gromova.

Da.
Ovozemaljski kovceg je na zemlji.
Negde u pecini.

Ovozemaljski kovceg je kopija nebeskog kovcega
Koceg ce otkriti hriscanin musliman ili jevrej.Bas ce da byde gromova.
Biilo bi logicno da ga pronadju Jevreji jer je nalazi u Izrailu.
Ili pak Palestinci kako kazes jer su i oni tamo.

Medjutim postoji Jedan dogadjaj da je jedan Evropljanin mislim da je, on tvrdi da ga je pronasao.
Javio je rabinima i jedan rabin tvrdi da je tamo pod zemljom u pecini..
Medjutim to je na Palestinskom delu i Palestinci ne daju kopanje da bi mogao da se izvadi.
Jos nije vreme.

To ne znamo ali bi bilo logicno da ga pronadju Jevreji jer je nalazi u Izrailu.

Medjutim postoji Jedan dogadjaj da je jedan Evropljanin mislim, on tvrdi da ga je pronasao.
Medjutim to je na Palestinskom delu i Palestinci ne daju kopanje da bi mogao da se izvadi.
[/QUOTE]
I sad objave muslimani da su ga nasli ko ce im verovati.Ko ce verovati jevrejima a ko hriscanima.Rat.
Na krstarici isto rat haha.

To ne znamo ali bi bilo logicno da ga pronadju Jevreji jer je nalazi u Izrailu.

Medjutim postoji Jedan dogadjaj da je jedan Evropljanin mislim, on tvrdi da ga je pronasao.
I sad objave muslimani da su ga nasli ko ce im verovati.Ko ce verovati jevrejima a ko hriscanima.Rat.
Na krstarici isto rat haha.

Pa ako ga pokazu.
Mislim da ce se Bog za to postarati kada dodje vreme.

Dokaz da je Isus isto Bog Jahve i da je objavio da je Jahve.

Bog odgovori Mojsiju: "JA JESAM, KOJI JESAM." (Znači, "JA POSTOJIM") I nastavi: "Tako reci sinovima Izraelovim: 'JA JESAM', posla me k vama!"Izlazak 3,14 prevod Šarić

"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama. Izlazak 3,14 Jerusalimska Biblija

KJV with Strong's
And God said unto Moses I AM THAT I AM and he said Thus shalt thou say unto the children of Israel I AM hath sent me unto you

3:14 Hebrew Bible
ויאמר אלהים אל משה אהיה אשר אהיה ויאמר כה תאמר לבני ישראל אהיה שלחני אליכם׃

Pazite sad u korijenu imena YHWH se nalazi glagol (haia) biti

A pogledajte šta Isus kaže.

Jovan 8,58

A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Na prvi pogled ovo ne mora da izgleda tako. Ali analizirajmo sada grčki jezik.

ego eimi (ἐγώ εἰμι) "I am", "I exist", is the first person singular present tense of the verb "to be" in ancient Greek. The use of this phrase in some of the uses found in the Gospel of John is given theological significance by many Christians.

Znači "Ja sam", "Ja postojim" i sada potpuno isti glagol "to be" tj. biti kao i glagol haia (biti) u stihu Izlazak 3,14
Onda je odgovoran za genocide sto je naredjivao.

Ps Nije bog vec Andjeo u gorucem grmu

Poslednja izmena:
Biilo bi logicno da ga pronadju Jevreji jer je nalazi u Izrailu.

Medjutim postoji Jedan dogadjaj da je jedan Evropljanin mislim da je, on tvrdi da ga je pronasao.
Jos nije vreme.
Pise kad okupi svoj narod onda ce biti pronadjen.Jevreji ga razapeli narod proteran.
Ostaje ruski ili srpski svet haha

Da li se ostvarilo sledeće Isusovo obećanje?

Jovan 14,12Zaista, zaista vam kažem: koji vjeruje mene, djela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovijeh tvoriti; jer ja idem k ocu svojemu;
Jovan 14,13I šta god zaištete u oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi otac u sinu.
Jovan 14,14I ako što zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
Ne znaju ime to je problem.

kako ja ili bilo ko može išta činiti u nečije ime bez saglasnosti tog nekog za svaku pojedinačnu stvar?
bi li ti da si Bog dao da ljudi koji znaju tvoje ime mogu sve što i ti?
Nema to veze s time.
To su vezane energije za neku rijec i ta rjec oslobodi.
Ali to mora prije biti uradjeno.
To je visoka magija.
Židovi su jake tradicije po tom pitanju jači i od Egipćana.
Jedini Apolonius je njih nadvladao no i za njega ima indicije da je Židov iz Egipta ucio u Aleksandriji zanat.

ajde da to važi za drugi i treći stih, ali objasni prvi...
ko veruje u mene činiće i veća dela od mojih...ko je posle Isusa činio približno ista a ne veća dela? niko
ili niko ne veruje ili je Isus dao lažno obećanje?
Pa kako ne vidis cyda.Dize se i iz mrtvih.Bebu dobijes dok kazes keks bez da te dirne tata .Milion cyda.

Back