ISUS JE PRIHVATAO RELEGIOZNO KLANJANJE, POKJLANJANJE,PADANJE NA KOLENA PRED NJIM I MOLENJE KOJE PRIPADA SAMO BOGU?
Pokrenuti Bozjim duhom, mudraci sa istoka su proucavali Biblijska prorocastva i saznali su za rodjenje Isusa.
Pokrenuti Bozjim duhom poklonili su mu se kao sto se Bogu poklanja jer je Isus bio Bog koji je dosao na zemlju.
Mt 2:2 Gde je car judejski što se rodio? Jer smo videli Njegovu zvezdu na istoku i došli smo da Mu se poklonimo.
Mt 2:11 I ušavši u kuću, videše dete s Marijom materom Njegovom, i padoše i pokloniše Mu se; pa otvoriše dare svoje i darivaše Ga: zlatom, i tamjanom, i smirnom.
Sam sotona je znao kome se klanjas njega priznajes za Boga, pa je na pocektu Hristove sluzbe, kusajuci Isusa kao coveka, trazio od njega da mu se pokloni:
Mt 4:9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš i pokloniš mi se.
STA ODGOVARA ISUS SOTONI NA TO?
Mt 4:10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi.
ISUS DOBRO ZNA DA SE KALNJANJEM SLUZI SAMO BOGU:
Medjutim on sam prihvata takav oblik obozavanja koji kroz ove nejgove reci i samim cinom prihvatanja klanjanja, priznaje da je Bog.
PRIMERI RELIGIOZNOG KALNJANJA I MOLENJA PRED ISUSOM I PADANJE NA KOLENA KOJE ON PRIHVATA..
:
Mt 14:33 A koji behu u lađi pristupiše i pokloniše Mu se govoreći: Vaistinu Ti si Sin Božji.
Mt 15:25 A ona pristupivši pokloni Mu se govoreći: Gospode pomozi mi!
Mt 28:9 A kad iđahu da jave učenicima Njegovim, i gle, srete ih Isus govoreći: Zdravo! A one pristupivši uhvatiše se za noge Njegove i pokloniše Mu se.
Mt 28:17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše.
Markus 5:6 A kad vide Isusa iz daleka, poteče i pokloni Mu se.
Apostoli se klanjaju Isusu:
Lk 24:52 I oni Mu su pokloniše, i vratiše se u Jerusalim s velikom radošću.
Joh 9:38 A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se.
PETAR KADA SU LJUDI NJEMU HTELI DA SE KLANJAJU, SVOJIM CINOM ODBIJANJA KLANJANJA, POKAZUJE DA JE ON SAMO COVEK, A SA TIME POKAZUJE DA JE ISUS VISE OD COVEKA, SAM BOG:
25 A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
26 I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ja sam čovek.
Dela 10
KAKO SE PONASAJU ANDJELI KADA LJUDI ZELE DA IMA SE KLANJAJU KAO BOGU?
ODBIJAJU:
Off 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Off 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Off 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Zasto postupaju tako andjeli?
Zato sto su stvorenja i znaju da klanjanje pripada smo Bogu i kada bi prihvatili tako nesto sa time bi rekli da su bogovi a to bi bio greh koji je upravo nacinio sam sotona pozeleci a bude Bog.
Pred Isusom padaju i mole ga a on ne postupa kao andjeli ili apostoli, ne kaze ne, vec prihvata takvo obozavanje.:
22 I gle, dođe jedan od starešina zborničkih po imenu Jair; i videvši Ga pade pred noge Njegove.
23 I moljaše Ga vrlo govoreći: Kći je moja na samrti; da dođeš i da metneš na nju ruke da ozdravi i živi.
Markus 7:25 Jer čuvši za Nj žena što u njenoj kćeri beše duh nečisti, dođe i pade k nogama Njegovim.
Lk 5:12 I kad beše Isus u jednom gradu, i gle, čovek sav u gubi: i videvši Isusa pade ničice moleći Mu se i govoreći: Gospode! Ako hoćeš možeš me očistiti.
27 A kad iziđe On na zemlju, srete Ga jedan čovek iz grada u kome behu đavoli od mnogo godina, i u haljine ne oblačaše se, i ne življaše u kući, nego u grobovima.
28 A kad vide Isusa, povika i pripade k Njemu i reče zdravo: Šta je tebi do mene, Isuse, Sine Boga Najvišeg? Molim Te, ne muči me.
Luka 8.
Lk 8:41 I gle, dođe čovek po imenu Jair, koji beše starešina u zbornici, i pade pred noge Isusove, i moljaše Ga da uđe u kuću njegovu;
Lk 8:47 A kad vide žena da se nije sakrila, pristupi drhćući, i pade pred Njim, i kaza Mu pred svim narodom zašto Ga se dotače i kako odmah ozdravi.
15 A jedan od njih videvši da se isceli povrati se hvaleći Boga glasno,
16 I pade ničice pred noge Njegove, i zahvali Mu. I to beše Samarjanin.
Luka 17.
Joh 11:32 A Marija kako dođe gde beše Isus, i vide Ga, pade na noge Njegove govoreći Mu: Gospode! Da si Ti bio ovde, ne bi umro moj brat.
Markus 10:17 I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni?
Markus 5:23 I moljaše Ga vrlo govoreći: Kći je moja na samrti; da dođeš i da metneš na nju ruke da ozdravi i živi.
Lk 8:41 I gle, dođe čovek po imenu Jair, koji beše starešina u zbornici, i pade pred noge Isusove, i moljaše Ga da uđe u kuću njegovu;
Joh 4:47 Ovaj čuvši da Isus dođe iz Judeje u Galileju, dođe k Njemu i moljaše Ga da siđe i da mu isceli sina; jer beše na samrti.
24 I pođe s njim; i za Njim iđaše naroda mnogo i turkahu Ga.
Apostoli pozivaju na klanjanje Isusu:
Phil 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;