Isusova molitva i blagodeti molitve uopste - ISKUSTVA

Draga Aljona,Milice i Srpkinjo,mislim da na ovom dopisivanju sa neozbiljnim ljudima samo gubite vreme,zato vam od srca preporucujem da pogledate sajt WWW.bsn.org.yu mislim da cete tamo pronaci pametnijih tema za razgovor na njihovom forumu. Stose tice Isusove molitve oni koji pominju Koperfilda neka pokusaju da smire svoj um i nekoliko puta izgovore reci Isusove molitve pa neka se posle toga jave da nam kazu kako su se osecali za vreme ili posle molitve.Pretpostavljam da je ne znaju,a ona glasi:ISUSE HRISTE SINE BOZJI POMILUJ ME GRESNOG

CVETAK:
Draga Aljona,Milice i Srpkinjo,mislim da na ovom dopisivanju sa neozbiljnim ljudima samo gubite vreme,zato vam od srca preporucujem da pogledate sajt WWW.bsn.org.yu mislim da cete tamo pronaci pametnijih tema za razgovor na njihovom forumu. Stose tice Isusove molitve oni koji pominju Koperfilda neka pokusaju da smire svoj um i nekoliko puta izgovore reci Isusove molitve pa neka se posle toga jave da nam kazu kako su se osecali za vreme ili posle molitve.Pretpostavljam da je ne znaju,a ona glasi:ISUSE HRISTE SINE BOZJI POMILUJ ME GRESNOG

Хвала на бригу :!: :D

Sto je vazduh za telo to je Duh za dusu. Kako se telo bori i muci kad ostane bez vazduha tako se dusa muci jos gore kad joj ponestane Duha. Tu je smrt vecna. Rodjeni smo telom od oca i majke i od zemlje smo sacinjeni ali duse nam je Bog dao i od Duha su, traze ga cak i kad su srce i oci iskvarene. Priznaju ga i biljke i zivotinje. Molitva je veza njihova. I dusa trazi da jede i pije i ako ne molis onog ko je moze nahraniti neces je nasititi nicim drugim. Ne mozes opasnosti i iskusenja odbiti ako ne molis niti se nadati nicem dobrim. Molitva ne trpi ponos.

( Sto se tice Koperfilda: u kakve gluposti ljudi veruju samo da ne bi verovali u ono sta treba. Kakvo ti je misljenje o sai babi ? )

Imam utisak da sam lose napisao ovu poruku gore i da ste lose shvatili ono sta sam mislio: zeleo sam da kazem da molitva je veza covecije duse sa Duhom Bozijim od koga su nase duse i nastale. Duse svih bica. A sto se tice Koperfilda i Sai Babe malo sam se narugao tim 'cudima'. Bio sam pospan dok sam pisao pa je ispalo kako ne treba. Pozdrav

Sizif:
Molitva ne funkcioniše van granica čovekovog uma. Molitva deluje na principu placebo efekta, dakle može pomoći samo čoveku koji se moli da stekne blagonaklonost "više sile", verujući da će mu ona pomoći u rešavanju svakodnevnih problema. Naravno, viša sila ne postoji, ali sugestija nekad može da pomogne.

Dakle, samo slabi duhom posežu molitvi. Uvek kada se govori o molitvi, setim se jedne crkve iz Detroita preko puta Jenki stadiona, na kojoj je stajala ogromna reklama "Molite se za pobedu vašeg tima u ovoj crkvi". Valjda ljudi iz očaja nisu znali kako da privuku vernike, ali otkad su stavili reklamu - poseta je udesetostručena. Naravno, i prihodi.

Kog li đavola tražiš na forumu o religiji kad ne veruješ da postoji viša sila?

Iživljavaš neku svoju nižu silu?

Trebao bi da znaš da objasniš silu koja ti daje život i svest kada tvrdiš da nema 'više sile'.
Ako ne možeš, onda bar priznaj 'ne znam', a ne 'nema je'.

Благодатност молитве је потврдила и савремена наука, која је испитивала активност људског мозга у току молитве и медитације и поредила их... Али, ову интересантну тему морам мало да обрадим пре него објавим... стпљења само.. ускоро ће и то... :D

Lens:
Dogodilo mi se mnogo puta u zivotu da me samo moc molitve izvukla iz situacija iz kojih inace ne bih izasao citav,takodje mi se desilo na Ostrogu da je Sveti Vasilije Ostroski stajao ispred mene i blagosiljao me dok sam mu se molio. Moze neko da kaze da sam ja to umislio, stvar je u tome sto kad nesto dozivis onda ZNAS da je to tako.
Svako duhovno iskustvo koje sam imao povecalo mi je veru i promenilo mi je zivot na bolje.
Ko kuca, otvorice mu se.

TO TI SE DESILO SAMO ZBOG TOGA STO NIKAD NISI PROCITAO NOVI ZAVET, JER DA JESI ZNAO BI DA ONI KOJI SI OTISLI NE MOGU DA SE VRACAJU DA BI NAM SVEDOCILI.
JEDINI KO SE SETA LEVO DESNO I PRETVARA SE U ONO STO BI SMO HTELI DA VIDIMO DA BI NAS ZAROBIO JE SOTONA.
PA TI SAD VIDI, DA LI CES VEROVATI SVOJIM VIZIJAMA ILI RECI BOZJOJ.

Back