M
MilicaN
Gost
Molim sve one koji veruju i kojima molitva pomaze da se pridruze u stvaranju podsticaja, zelje i vere svojim licnim iskustvima.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Milice,MilicaN:Molim sve one koji veruju i kojima molitva pomaze da se pridruze u stvaranju podsticaja, zelje i vere svojim licnim iskustvima.
Sizif:Molitva ne funkcioniše van granica čovekovog uma. Molitva deluje na principu placebo efekta, dakle može pomoći samo čoveku koji se moli da stekne blagonaklonost "više sile", verujući da će mu ona pomoći u rešavanju svakodnevnih problema. Naravno, viša sila ne postoji, ali sugestija nekad može da pomogne.
Dakle, samo slabi duhom posežu molitvi. Uvek kada se govori o molitvi, setim se jedne crkve iz Detroita preko puta Jenki stadiona, na kojoj je stajala ogromna reklama "Molite se za pobedu vašeg tima u ovoj crkvi". Valjda ljudi iz očaja nisu znali kako da privuku vernike, ali otkad su stavili reklamu - poseta je udesetostručena. Naravno, i prihodi.
Bandiera Negra:bog pomaze onima koji pomazu sami sebi.[/color]
MilicaN:Molim sve one koji veruju i kojima molitva pomaze da se pridruze u stvaranju podsticaja, zelje i vere svojim licnim iskustvima.
Moleo sam se kad sam bio mali da dobijem igračku koju poželim, mada ni dan danas nisam siguran da li je to imalo više uticaja ili tatina darežljivost u datom trenutku... :wink:Алjона:Dragi Sizife, a da li ti si ikad se moleo?
Sizif:Moleo sam se kad sam bio mali da dobijem igračku koju poželim, mada ni dan danas nisam siguran da li je to imalo više uticaja ili tatina darežljivost u datom trenutku... :wink:Алjона:Dragi Sizife, a da li ti si ikad se moleo?
Milicice,MilicaN:Pre neki dan sam procitala da je Sveti Serafim Sarovski rekao da citanje molitve Borodice donosi cuda i to 150 puta odjednom. Htela sam da probam, ne zbog cuda, vec da vidim kakva su unutrasnja stanja pri tome... Imala sam prelepu ikonu, poklon prijatelja, ispred sebe na zidu i pocela sam ... Posto sam se smirila od ostalih razmisljanja i posvetila odnosu - majka, dete, zrtva, posvecenje i sl. .. shvatila sam da nesto ne stima. Intuitivno sam ustala, sklonila ikonu i stavila kopiju cuvene stare ruske ikone Bogorodice sa Isusom - sa ikone su zracili bol, smisao zrtve, osecaj velike misije ... mocni poredak porodice... mocni poredak ljubavi i zastite... stari ruski majstori, ne kazu uzalud da ikonu mora slikati onajko veruje duboko, i cista srca. Sve mi je pomoglo da prodrem dublje ka arhetipskim mocnim slikama koje su, u ovom zivotu zamenile plitke predstave o uredjenju odnosa...To je neka vrsta prociscenja i unutrasnjeg obogacenja, to je tkivo duse koje mozak moze donekle da prati u razumevanju
MilicaN:Pre neki dan sam procitala da je Sveti Serafim Sarovski rekao da citanje molitve Borodice donosi cuda i to 150 puta odjednom. Htela sam da probam, ne zbog cuda, vec da vidim kakva su unutrasnja stanja pri tome... Imala sam prelepu ikonu, poklon prijatelja, ispred sebe na zidu i pocela sam ... Posto sam se smirila od ostalih razmisljanja i posvetila odnosu - majka, dete, zrtva, posvecenje i sl. .. shvatila sam da nesto ne stima. Intuitivno sam ustala, sklonila ikonu i stavila kopiju cuvene stare ruske ikone Bogorodice sa Isusom - sa ikone su zracili bol, smisao zrtve, osecaj velike misije ... mocni poredak porodice... mocni poredak ljubavi i zastite... stari ruski majstori, ne kazu uzalud da ikonu mora slikati onajko veruje duboko, i cista srca. Sve mi je pomoglo da prodrem dublje ka arhetipskim mocnim slikama koje su, u ovom zivotu zamenile plitke predstave o uredjenju odnosa...To je neka vrsta prociscenja i unutrasnjeg obogacenja, to je tkivo duse koje mozak moze donekle da prati u razumevanju
Lens:Dogodilo mi se mnogo puta u zivotu da me samo moc molitve izvukla iz situacija iz kojih inace ne bih izasao citav,takodje mi se desilo na Ostrogu da je Sveti Vasilije Ostroski stajao ispred mene i blagosiljao me dok sam mu se molio. Moze neko da kaze da sam ja to umislio, stvar je u tome sto kad nesto dozivis onda ZNAS da je to tako.
Svako duhovno iskustvo koje sam imao povecalo mi je veru i promenilo mi je zivot na bolje.
Ko kuca, otvorice mu se.
Ovo je pametno rečeno, kada vidiš (i stoga, jel'te, doživiš) da Dejvid Kopefild lebdi u vazduhu, onda znaš da on lebdi u vazduhu. Nema šta.Lens:Stvar je u tome sto kad nesto dozivis onda ZNAS da je to tako.
Molitva Sv.Serafima Sarovskog:MilicaN:Za Srpkinju,
Posalji mi tu molitvu; do sada sam se molila i "molela" ali sada bi to trebalo da bude vec zrelije..
Za Aljonu,
Aljona, srce, lepo si to rekla ULAZ KROZ SRCE; drago mi je da si sa nama, rusko nasledje je prelepo i "veoma vazno za duhovnu ravnotezu sveta "(Dostojevski)
Za Lensa,
Pravi si...
Da Brate, zato covek koji je zaista na duhovnom putu ne obazire se ni na jedno iskustvo, vec ih smatra kao prelest. A to se narocito odnosi na "vidjanja'andjela i svetitelja jer niko ne smatra sebe dostojnim za takve posete. Dakle, ni mi ne verujemo u te Koperfildske bravure, ali ne verujemo zbog sasvim drugog razloga od tebe.Sizif:Ovo je pametno rečeno, kada vidiš (i stoga, jel'te, doživiš) da Dejvid Kopefild lebdi u vazduhu, onda znaš da on lebdi u vazduhu. Nema šta.Lens:Stvar je u tome sto kad nesto dozivis onda ZNAS da je to tako.
Sizif:Ovo je pametno rečeno, kada vidiš (i stoga, jel'te, doživiš) da Dejvid Kopefild lebdi u vazduhu, onda znaš da on lebdi u vazduhu. Nema šta.Lens:Stvar je u tome sto kad nesto dozivis onda ZNAS da je to tako.
Sizif:da Dejvid Kopefild lebdi u vazduhu, onda znaš da on lebdi u vazduhu. Nema šta.