Isus uopće nije postojao?

krauterbox

Iskusan
Poruka
5.492
Pustite sad svađe...

Nego, počeli ste da me falite... :ceka:

fu5ldy.gif

faraonn

Elita
Poruka
17.796
...ne može se sve u Prirodi svesti na Postojanje a u Nadprirodi jos manje. Postojanje je varijabilno kad je u pitanju nekoliko vjekova a kamo li milenijuma...
Svesti na postojanje, tj. sretanje ili rukovanje je detektovanje koje upriličuje čobansko-ratarsko poimanje...
Biti izričit u nečemu što nadmašuje i samo ljudsko, primjerno je neupućenima ili zlim ljudima a Zlo je nedijagnosticirana bolest i kao i Dobro su kategorije iz
sfera gdje obitavaju nepoznanice za većinu a 'manjina' povinuje se trazenjem svega toga u sebi jer, od sebe uvijek idemo ,- prvo otvarajuci vrata svoja i odlazak na staze koje vode nekamo ....ako imamo 'srece' sresti cemo Traženo a ako ne....nijesmo imali sreće...i to je rjesenje Zadatka koji nijedan Terminator ne testira osim, onaj u nama...

Poslednja izmena:

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837
Postojanje je jedna vrlo čudna pojava. Isus nije postojao???? A kako su onda izginuli onoliki mučenici tokom vekova? Zbog čeka?
Ovo je pitanje koje spada u domen čiste ontologije. Dakle da li je komunizam ikada postojao? Da li su milioni dali živote za njega?
Da li je moj deda postojao? Ja ga se sećam pa mogu da kažem da jeste, ali da li je postojao moj čukun-deda? Pošto je neko morao da napravi dedinog oca (inače ne bi bilo mog dede) ja znam da je postaojao, iako ga nisam video. Dakle šta je postojanje? Ako nešto deluje na okolinu, logično je reći da postoji. E sad, što neko ne može da opipa to postojanje, to je nešto drugo. Ne možete opipati ni nuklearnu radijaciju, pa ako joj se izložite....ona vas razloži na atome. Tako je bilo i sa komunizmom, možemo reći da nikad nije postojao, ali je vrlo uspešno razlagao one koji su mu se suprotstavili. Dakle, da li je Isus postojao...nekad, sad, ili oduvek??? :neutral:

Statler and Waldorf

Buduća legenda
Poruka
41.278
Postojanje je jedna vrlo čudna pojava. Isus nije postojao???? A kako su onda izginuli onoliki mučenici tokom vekova? Zbog čeka?
Ovo je pitanje koje spada u domen čiste ontologije. Dakle da li je komunizam ikada postojao? Da li su milioni dali živote za njega?
Da li je moj deda postojao? Ja ga se sećam pa mogu da kažem da jeste, ali da li je postojao moj čukun-deda? Pošto je neko morao da napravi dedinog oca (inače ne bi bilo mog dede) ja znam da je postaojao, iako ga nisam video. Dakle šta je postojanje? Ako nešto deluje na okolinu, logično je reći da postoji. E sad, što neko ne može da opipa to postojanje, to je nešto drugo. Ne možete opipati ni nuklearnu radijaciju, pa ako joj se izložite....ona vas razloži na atome. Tako je bilo i sa komunizmom, možemo reći da nikad nije postojao, ali je vrlo uspešno razlagao one koji su mu se suprotstavili. Dakle, da li je Isus postojao...nekad, sad, ili oduvek??? :neutral:

виш тога су се досетили и они из Матрикса :per:

на ово друго- и некад и сад и одувек и заувек! алилуја! :vatromet:

gost 246390

Buduća legenda
Poruka
38.511

Dobro zbori covek. Ideja i impakt su ono sto je bitno.

Uzvišeni

Primećen član
Banovan
Poruka
985
Nikakve konstruktivne rasprave na četiri stranice. Pa ne može je ni biti. Bog ne postoji; i da postoji pročitaj Bibliju i uvidi da se nitko ne može spasit (religije su besmislice i pošasti); izmišljene osobe su i Abraham i Isus i Salomon i David i Noa i Muhamed i Buda itd. To je sve 100% sigurno. Nemaju vjernici nikakav dokaz za suprotno pa nešto bezveze uopćeno ili nevezano trkeljaju. Nisu ni pokušali opovrgnuti nijedan moj navod.

faraonn

Elita
Poruka
17.796
Nikakve konstruktivne rasprave na četiri stranice. Pa ne može je ni biti. Bog ne postoji; i da postoji pročitaj Bibliju i uvidi da se nitko ne može spasit (religije su besmislice i pošasti); izmišljene osobe su i Abraham i Isus i Salomon i David i Noa i Muhamed i Buda itd. To je sve 100% sigurno. Nemaju vjernici nikakav dokaz za suprotno pa nešto bezveze uopćeno ili nevezano trkeljaju. Nisu ni pokušali opovrgnuti nijedan moj navod.

...ako bi svaki otac trazio dokaze da je dijete njegovo, mnoga bi djeca molila Boga da im zaista nije otac !
Dokazi su matematičke relacije koje idu prema istini a to je sve u domenu prirodnog u kosmosu ali , za nadprirodno su druga pravila 'igre'...

gost 133940

Elita
Poruka
23.648
Nema, bolan, Buda po biblijama. Ne boj se ništa. :mazipsa:

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768

Vidiš, nisi u pravu... :)

Jutros su me probudili Jehovini 'svjedoci' da mi prenesu istinu o 'BOG-u' i o Isusu i kad sam ih pitao odakle znaju tu istinu rekoše mi : "Mi znamo Isusa!".

Ja ih opet upitah: "Kako to da vi znate Isusa?"

"Svjedoci smo!" rekoše u glas. :)

(...mislim, dobro, znam, 'svjedoci' su...)

"Kako to da ste vi svjedoci o postojanju Isusa kad je Isus živio prije 2000 godina?" upitah.

"Pa...nismo 'mi' svjedoci, već to 'znamo' preko 'svjedoka."

"Aaaaaa!?"...rekoh, "vi ste, dakle, svjedoci-svjedocima, da su nihova svjedočanstva ISTINE?"

"DA!" ushićeno mi odgovoriše, jedna malo brže jedna malo sporije (valjda je ovoj drugoj trebalo malo više vremena da ukapira...)

"Evo!", reče jedna od njih, ona 'brža', koja je držala izdanje biblije u ruci, , "Evo i dokaza!", uzdižući ispred mene onu ruku u kojoj joj je bila biblija uvjeravajući me stim i u Istinuitost svoje tvrdnje.

"Kakav dokaz, dokaz čega?" rekoh.

"To je samo dokaz da je neko napisao priču o nečemu. A ti se slanjaš na treće lice a Istinu možeš da spoznaš samo direktno, postajući Istina. To što mi pokazuješ u knjizi su slova, ispisane riječi koje su bile selektovane i konstruisane, fabrikovane u fabrikama 'Istina'...fabrikovane da bi tebe danas načinile VJERNIKOM...vjernikom u spise."

"Nije Istina, mi znamo i ko je pisao bibliju" reče jedna opet. "Pisali su je 40 pisaca."

Super, kažem ja, to je još jedan dodatni dokaz da 'Ti' NE ZNAŠ šta je Istina...to je samo dokaz da VJERUJEŠ u ono što su onih 40 pisaca napisali...a ne Sebi.

.
.
.

Odjednom, ova dva svjedoka su imali potrebu da se pokrenu, nisu više imali vremena da pričaju, pokušavali su da me se oslobode, :)...što je moguće prije.

"Moramo da idemo" reče ona što je više pričala, "Mi vjerujemo u Isusa, idemo da prenesemo Istinu..."

Ja im se zahvalim...i one meni... :)... i tako, odosmo svako na svoju stranu i sa svojim znanjima...s njima niz put i 'BOG' i Isus odoše...ukoričeni u knjigu sa crno obojenom kožom i zlatnim natpisom utisnutim u sebi...
:)

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
Trebao bi znati da su ti spisi, SVETI spisi tj BOzja rec... a da je Bozja rec ISTINA...

Na kojoj se gradi vera...

I Sta ti nije jasno :D

Ako si pročitala išta što sam do sada ovdje pisao, ja NISAM VJERNIK (hvala 'BOG-u' KOJI JESAM :))već sam doživio spoj sa apsolutnim Znanjem te odatle poznajem ono što ti navodno čitaš iz Biblije kao 'Božije riječi'.

Biblija NIJE to što Znanje JESTE ali je bazirana na tom Znanju (sa iskrivljenjima koja su od presudnog značaja u navođenju čovjeka da povjeruje u istinitost spisa radije nego li da traži svoju sopstvenu Istinu koja je uvijek u svakome od nas.

'SVETI spisi...Božja reč...Božja reč ISTINA...

.
.
.
Nikakva riječ nije Istina, niti moja pa ni 'Božija'.
Riječ je pojam koji predstavlja NEŠTO ŠTO JESTE...ali NIJE i to nešto.

Dakle, Istina o nečemu NIJE u riječi (u pojmu) kojom ukazuješ na to nešto, već je Istina u tome nečemu.
Da bi spoznala Istinu o tome nečemu moraš da dođeš u direktan kontakt sa tim nečim, da to NEŠTO iskusiš ili budeš.

Evo recimo, jednostavan primjer:

"VODA"... "Evo Ti , uzmi! NAPIJ SE!

.

Jesi li se napila od moje riječi 'VODA'?

Ako jesi, ti mora da si fenomen.

Tako isto i 'Božija riječ' NIJE Istina...Istina je U 'BOG-u'...stoga da bi spoznala ISTINU...moraš da se spojiš sa 'BOG-om', da postaneš JEDNA sa ISTINAMA koje su u njemu.

To nikada nećeš uspjeti kroz riječ.

Spoj sa 'BOG-om' može da se ostvari jedino kroz Biće koje JESI...premiještanjem pažnje sa Sebe Bića-čovjeka ma Sebe Biće-'BOG-a'.

Biće je ono što doživljava SVE ŠTO se 'dešava' (o tom potom). Riječ je dakle, ono što se 'dešava' (tom Biću)...Istina je Znanje o onome iz čega se SVE STVARA, dakle, Istina je nepromjenjivo Znanje o Sebi-apsolutu...

Svako Znanje koje ima tendenciju da se mijenja u različitim situacijama NIJE Istina.

TAČKA.