Nikakve konstruktivne rasprave na četiri stranice. Pa ne može je ni biti. Bog ne postoji; i da postoji pročitaj Bibliju i uvidi da se nitko ne može spasit (religije su besmislice i pošasti); izmišljene osobe su i Abraham i Isus i Salomon i David i Noa i Muhamed i Buda itd. To je sve 100% sigurno. Nemaju vjernici nikakav dokaz za suprotno pa nešto bezveze uopćeno ili nevezano trkeljaju. Nisu ni pokušali opovrgnuti nijedan moj navod.
Vidiš, nisi u pravu...
Jutros su me probudili Jehovini 'svjedoci' da mi prenesu istinu o 'BOG-u' i o Isusu i kad sam ih pitao odakle znaju tu istinu rekoše mi : "Mi znamo Isusa!".
Ja ih opet upitah: "Kako to da vi znate Isusa?"
"Svjedoci smo!" rekoše u glas.
(...mislim, dobro, znam, 'svjedoci' su...)
"Kako to da ste vi svjedoci o postojanju Isusa kad je Isus živio prije 2000 godina?" upitah.
"Pa...nismo 'mi' svjedoci, već to 'znamo' preko 'svjedoka."
"Aaaaaa!?"...rekoh, "vi ste, dakle, svjedoci-svjedocima, da su nihova svjedočanstva ISTINE?"
"DA!" ushićeno mi odgovoriše, jedna malo brže jedna malo sporije (valjda je ovoj drugoj trebalo malo više vremena da ukapira...)
"Evo!", reče jedna od njih, ona 'brža', koja je držala izdanje biblije u ruci, , "Evo i dokaza!", uzdižući ispred mene onu ruku u kojoj joj je bila biblija uvjeravajući me stim i u Istinuitost svoje tvrdnje.
"Kakav dokaz, dokaz čega?" rekoh.
"To je samo dokaz da je neko napisao priču o nečemu. A ti se slanjaš na treće lice a Istinu možeš da spoznaš samo direktno, postajući Istina. To što mi pokazuješ u knjizi su slova, ispisane riječi koje su bile selektovane i konstruisane, fabrikovane u fabrikama 'Istina'...fabrikovane da bi tebe danas načinile VJERNIKOM...vjernikom u spise."
"Nije Istina, mi znamo i ko je pisao bibliju" reče jedna opet. "Pisali su je 40 pisaca."
Super, kažem ja, to je još jedan dodatni dokaz da 'Ti' NE ZNAŠ šta je Istina...to je samo dokaz da VJERUJEŠ u ono što su onih 40 pisaca napisali...a ne Sebi.
.
.
.
Odjednom, ova dva svjedoka su imali potrebu da se pokrenu, nisu više imali vremena da pričaju, pokušavali su da me se oslobode,

...što je moguće prije.
"Moramo da idemo" reče ona što je više pričala, "Mi vjerujemo u Isusa, idemo da prenesemo Istinu..."
Ja im se zahvalim...i one meni...

... i tako, odosmo svako na svoju stranu i sa svojim znanjima...s njima niz put i 'BOG' i Isus odoše...ukoričeni u knjigu sa crno obojenom kožom i zlatnim natpisom utisnutim u sebi...