Isus - sin Božiji

Young Sheldon

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
489
Imam jedno pitanjce. Gledao sam video gde je muslimanka pitala nekog čoveka na nekom skupu koji je musliman, ali je pročitao i Bibliju - "Da li muslimani veruju u Isusa?"
On joj je odgovorio da muslimani veruju u Isusa kao u Mesiju i u njegova učenja. Da veruju da je činio čuda, da veruju da je rođen od device, da musliman koji ne veruje u Isusa kao u mesiju nije musliman. Ali je onda dodao da se putevi rastaju zato što oni smatraju da Isus nije sin Božiji, zapravo, on tvrdi da nigde u bibliji Isus ne govori da je on sin Božiji već svuda govori da je sva čuda izveo Bog, da stalno ponavlja "Bog je učinio to i to" i time isključuje sebe kao čudotvorca, ali ostavlja prostor na to da jeste prožet svetim duhom koji mu je omogućio da čini čuda.

I sada, ne znam koliko je to istina. Da li Isus nikada nije rekao da je sin Božiji ili?

Imam jedno pitanjce. Gledao sam video gde je muslimanka pitala nekog čoveka na nekom skupu koji je musliman, ali je pročitao i Bibliju - "Da li muslimani veruju u Isusa?"
On joj je odgovorio da muslimani veruju u Isusa kao u Mesiju i u njegova učenja. Da veruju da je činio čuda, da veruju da je rođen od device, da musliman koji ne veruje u Isusa kao u mesiju nije musliman. Ali je onda dodao da se putevi rastaju zato što oni smatraju da Isus nije sin Božiji, zapravo, on tvrdi da nigde u bibliji Isus ne govori da je on sin Božiji već svuda govori da je sva čuda izveo Bog, da stalno ponavlja "Bog je učinio to i to" i time isključuje sebe kao čudotvorca, ali ostavlja prostor na to da jeste prožet svetim duhom koji mu je omogućio da čini čuda.

I sada, ne znam koliko je to istina. Da li Isus nikada nije rekao da je sin Božiji ili?
Isus je za sebe rekao da je Bozji Sin.
Takodje Bog je sa neba rekao za Isusa da je Sin Bozji.
Tako pise u Bibliji.

Јесте, рекао је много пута. Јеси пробао да читаш Јеванђеља ? Имаш на Јутјубу о томе, говорио је Nabeel Quereshi.
Kласична измишљотина коју појединци понављају.

Najlakše je reći "Idi čitaj NZ".
Па не можеш заувек да читаш туђа тумачења.
Најлакше је рећи "Нећу да читам већ ми је брже на форуму да читам шта ви пишете". Не можеш увек да схватиш преко туђих препричавања шта се заиста десило.

A kako mi da znamo šta je Isus sve rekao?
Ne zna se ni gde je bio 30 godina akamoli šta je rekao.
Bolje da si pitanje formulisao "da li je bio".
Naravno da ne znamo šta je sve on rekao. Imamo samo jedan mali deo zapisan
gde je ono najbitnije što bi trebali da znamo. A kako ćemo razumeti ono što je
zapisano, to već zavisi od mnogo toga i potpuno je do nas. To bi bio odgovor
na neki drugi post ge pitaš kako je pustio da verujemo u šta mi hoćemo.
Nije do njega. On je rekao, ali kako mi to možemo da razumemo, to nema
veze sa njim.

Па не можеш заувек да читаш туђа тумачења.
Најлакше је рећи "Нећу да читам већ ми је брже на форуму да читам шта ви пишете". Не можеш увек да схватиш преко туђих препричавања шта се заиста десило.
Mogu, dok ne smetam nikom. Da sam ja siguran u bilo šta ne bih ni dolazio na forum, po mom mišljenju je gore znati Bibliju napamet i naizust i nadjebavati se ko je u pravu.
Nakucao sam ovako logički razmišljajući negde oko 1200 postova i nikad se nisam ni sa kim zakačio. :D

Back