Kissko:
Izvini ali meni se čini neverovatno, da ne shvačaš: savršen čovek ne umire!
Koliko je živeo Adam, koji je napravio greh ali je bio na početku /savršen/? Živeo je puno duže od nas... I njegovi prvi potomci, pa Noe... Jel sve to bezveze? To su po tebi priče i greške?
Kakav je onda smisao Božijega obećanja, da "će obrisati suze s očiju, da neće više biti bolesti i smrti?" Po tebi su i to priče?
Kakav je onda uopšte smisao života? Da se odupiremo zlu u sebi??? Ne znam, šta misliš, reci mi, molim te.
U pismima i piše, kako i zašto se je Isus rodio savršen a ti ipak tvrdiš da nije tako. Kakva je tvoja logika? Jel treba da počnem da citiram pisma ili šta?
Kratak primer: ako nekome platim, moram da platim istu vrednost, protivvrednost. Znači, ako plačam za većni život, moram da dam večni život, zar nije tako???
Kissko brate
Mogu se složiti jer je nebitno da li je Adam bio fizički savršen pa je duže živeo ali fakat je da nije bio duhovno savršen jer je sagrešio .
To je naša priroda, da popustimo željama tela.
Ničime ja nisam rekao da je istorija greška i priča naprotiv
Božije obećanje stoji i baš taj stih će biti uklesan na mom grobu to je moja nada i poruka Pisma.
Smrt će nestati posle hiljadu godina vladavine Hrista kada će svi imati prirodu andjela
Mi nećemo živeti u ljudskoj prirodi večno , u preirodi od krvi i mesa natale od praha već u vaskrslom telu drugačijeg sastava.
U tome je Hrist prvorodjeni iz mrtvih i prvenac
Božijeg nauma da u svemu bude prvi
Mi se borima sa svojim željama a ne sa nekim nadprirodnim bićem koje je ionako jače od nas Bog sve to zna a uvek nas kažnjava . Zar ne vidiš tu neke nedoslednosti?
Mi se borimo sami sa sobom baš kao Hrist u pustinji
To je pravi Biblijski sotona i veruj opsaniji od bilo kakvog bića.
Da li si imao u glavi monolog
Da li da ovo uradim ? ne neću loše je ,Pismo kaže drugačije itd.
Misliš da je biće tebe opselo pa si tako razmišljao ?
Ne to biće je tvoja želja da zadovoljiš telo a duh ti teži drugome što Pavle lepo opisuje u poslanici Rimljanima.
Isus je time bio iskušan , svojim telesnim željama a ne djavolom.Time karakter mu je bio savršen.
A Hrist je bio dete i trebao duhovni napredak kao i svi , čak molitve i spasenje od Boga
Da je djavo u pitanju većina ljudi bi ja vcerujem pobedilo ali moći sebi napraviti kuću auto zdravlje osobine a ne napraviti da se ne kosiš sa voljom Božijom to je snaga to je karakter.
Da li me razumeš?