Isus “odnosi greh sveta”

besmrtna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.531
Jovan Krstitelj je rekao da Isus “odnosi greh sveta”

Jovan 1:29 “29 Sutradan je ugledao Isusa kako dolazi k njemu i rekao je: “Evo Jagnjeta Božjeg koje odnosi greh sveta!

Isaija 53 govori prorocanski o Isusu
7 Tlačili su ga, a on je puštao da mu bol nanose i nije otvorio usta svoja. Odveli su ga kao jagnje na klanje. Kao ovca, nema pred onima što je strizu, nije otvorio usta svoja.
11 Zbog patnje duše svoje on će videti plodove truda svojega i bit će zadovoljan njima.
Znanjem će svojim pravednik, sluga moj, pravednost dati mnogima,i prestupe njihove na sebe će uzeti.

Jovan 6:51 Ja sam živi hleb koji je sišao s neba. Ako tko jede od ovog hleba, živeće večno. A hleb koji ću ja dati telo je moje koje ću dati za život sveta.”

1 Jovanova 2
1 Dečice moja, ovo vam pišem da ne biste počinili greh. No ako tko i počini grijeh, kod Oca imamo pomoćnika — Isusa Hrista, pravednika.
2 On je pomirbena žrtva za naše grehe, i ne samo za naše nego i za grehe celoga sveta.

1 Jovanova 4:14
A sami smo videli i svedočimo da je Otac poslao svog Sina kao Spasitelja sveta.

Jevrejima 9: 14 koliko će više krv Hrista, koji je po večnom duhu samoga sebe neokaljana prineo Bogu, očistiti našu savest od mrtvih dela kako bismo služili živome Bogu?

1 Jovanova 4 : 9  U ovom se ljubav Božja očitovala na nama: Bog je poslao svog jedinorođenog Sina u svet da bismo preko njega dobili život.

10 Ljubav je u ovome: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao je svog Sina kao pomirbenu žrtvu za naše grehe.

Jovan Krstitelj je rekao da Isus “odnosi greh sveta”

Jovan 1:29 “29 Sutradan je ugledao Isusa kako dolazi k njemu i rekao je: “Evo Jagnjeta Božjeg koje odnosi greh sveta!
Jok! z:)

А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.

Daklem, nije Isus nikud odneo grehe, nego ih je uzeo na sebe.

Ne znači ništa.

To se vidi iz onog "Oče, zašto si me ostavio?" Nastavak koji nije bio zabeležen jer je pisac teško sricao, a još teže pisao, pa nije uspeo da uvati sledeću, već jedva čujnu, rečenicu:
"Mogli smo da ih sredimo jedared za svagda ko Panta pitu".
Isus je znao da treba da da zivot za otkup greha covecanstva :)
iako je to rekao...

Bilo je neophodno da Bog povuce od njega zastitu svoju da bi Hrist mogao da umre...
Da ga Bog ostavi...

kada na samrti Isus izgovara te reci on citira Psalam 22

Psalam 22 Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?
Zašto si daleko od spasenja mojega,
daleko od riječi vapaja mojih?

Znaci sve ima svoj razlog...
Nije se nasao u cudu znao je da ce umreti
ali i vaskrsnuti...

(Marko 15:34) I u deveti sat Isus je povikao na sav glas: “Eli, Eli, lama sabahtani?” što znači: “Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?”

a Isaija 53 govori prorocanski o Isusu

(Izaija 53:10) A Jehovi je po volji bilo da ga satre, on ga je bolesnim učinio. Ako daš, Bože, dušu njegovu kao žrtvu za krivnju, on će videti potomstvo svoje, produžit će dane svoje i njegovom će se rukom ostvariti ono što želi Jehova.

:ceka:

Poslednja izmena:
А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.

Ovo znači da je Hristos uzeo na sebe teret greha pod kojim svet grca, u smislu da će pomoći svakome ko je preuzeo na sebe težak posao postizanja imitatio Christi, odnosno ohristovljavanja samog sebe. Nikako ne znači da je svet oslobođen odgovornosti za greh.

Zasto je Isus trebao da umre?
I Sta njegova otkupna zrtva znaci za nas….

Da te malo posetim šta si napisala ranije ...

Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...
Original postavio jerohinac
Sigurno ne bi bilo hriščanstva jer bez Isusove nasilne smrti a koja je ishodovana tako što je Isusov otac žrtvovao svog sina. Ne bi bilo vaskrsenja, ne bi bilo večnog života, ne bi bilo hrišćanstva.

Netacno... Bilo bi samo na drugaciji nacin vecnosti... a Bozja nauka je uvek tu u razlicitim oblicima...

Bozja namera je da ljudi zive vecno na zemlji i to bi bilo ostvareno na bilo koji nacin...

Izgleda da si malo proučila izveštaje pa skapirala da je Isus ipak...morao da umre nasilnom smrću...

Ovo znači da je Hristos uzeo na sebe teret greha pod kojim svet grca, u smislu da će pomoći svakome ko je preuzeo na sebe težak posao postizanja imitatio Christi, odnosno ohristovljavanja samog sebe. Nikako ne znači da je svet oslobođen odgovornosti za greh.
Ko je rekao odgovornosti za greh...

Isus je svojom smrcu omogucio nama da mozemo iako nesavrseni i gresni dobiti spasenje i vecni zivot...
Bez Hristove zrtve mi po nesavrsenosti zasluzujemo samo smrt...

Naravno spasenje ce dobiti samo oni koji iskazuju veru u tu Hristovu otkupnu zrtvu i koji slede njegov put...

Da te malo posetim šta si napisala ranije ...

Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...
Original postavio jerohinac
Sigurno ne bi bilo hriščanstva jer bez Isusove nasilne smrti a koja je ishodovana tako što je Isusov otac žrtvovao svog sina. Ne bi bilo vaskrsenja, ne bi bilo večnog života, ne bi bilo hrišćanstva.

Izgleda da si malo proučila izveštaje pa skapirala da je Isus ipak...morao da umre nasilnom smrću...
Ne razumem koje je pitanje???
Isus je morao da umre jer su ljudi zgresili, da nisu nije morao...

takodje Isus je svojevoljno dao zivot za nas...

A Bozja namera je da zive ljudi vecno.... i to se moze ostvariti na vise nacina...

Poslednja izmena:

Isus je svojom smrcu omogucio nama da mozemo iako nesavrseni i gresni dobiti spasenje i vecni zivot...

Naravno spasenje ce dobiti samo oni koji iskazuju veru u tu Hristovu otkupnu zrtvu i koji slede njegov put...

Vera nije dovoljna. Šta znači slediti Njegov put? Verovati, i ništa drugo? On je rekao: "Ko hoće da me sledi, neka uzme krst svoj i neka krene za mnom". Nesavršeni neće "izdržati sve i biti dobru bitku i zadobiti pobedu"(Jevanđelje po Filipu).

Vera nije dovoljna. Šta znači slediti Njegov put? Verovati, i ništa drugo? On je rekao: "Ko hoće da me sledi, neka uzme krst svoj i neka krene za mnom". Nesavršeni neće "izdržati sve i biti dobru bitku i zadobiti pobedu"(Jevanđelje po Filipu).
Slediti Hristov put znaci biti kao on, ziveti kao on...
Iako mi ne mozemo dostici taj put savrsenstva mozemo biti nalik Hristu recima i delima..

Znači, koji ne hodaju po vodi, ne isteruju đavole i koje ne prikucaju na krst mož da se ubrišu. :mrgreen:

Back