ISUS JE TAKODJE BOG JHVH. JAVE !!!

BIBLIJSKI DOKAZi DA JE I ISUS JHWH JAHVE U BIBLIJI

1.

ISUS JHVH:

6 Ovako govori JHVH Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.
Isaija 44,6.

JHVH gore u Isaiji je Isus, koji je bio i koji ce doci, koji je umro, koga cekamo kako kaze novi zavet i koji je alfa i omega:

Off 1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Otrkivenje 1 glava.

Off 2:8 I anđelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:

12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Otrkivenje 22 glava.

Iz ovog teksta iz otrkivenja vidimo da je taj JHVH Isus jer on bese mrtav kaze. On je taj alfa i omega.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.

ISUS JHVH:

3 Jer ću javljati ime JHVH; veličajte Boga našeg.
4 Delo je te Stene savršeno, jer su svi putevi Njegovi pravda; Bog je veran, bez nepravde; pravedan je i istinit.
18 Stenu koja te je rodila zaboravio si; zaboravio si Boga Stvoritelja svog.
5 mojsijeva 32,3,4,18.

Sta kaze apostol Pavle, da je Isus ta stena, taj JHVH, da je on taj koji je izveo Izrailja iz Egipta i preko mora:

1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;
4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.
1 Korincanima 10 glava.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.

ISUS JHWH:

5 Divno nam odgovaraš po pravdi svojoj, Bože, Spasitelju naš, uzdanico svih krajeva zemaljskih, i naroda preko mora daleko.
6 Koji si postavio gore svojom silom, opasao se jačinom,
Psalam 65,5.6.

24 Rekoh: Bože moj! Nemoj me uzeti u polovini dana mojih. Tvoje su godine od kolena do kolena.
25 Davno si postavio zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih.
26 To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se.
27 Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći.

Isus je taj Bog i JHWH koji je stvorio zemlju i sve.

Heb 1:8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

10 I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
11 Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
12 I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
Jevrejima 1 glava.

Jovan 1,1U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Jovan 1,3Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
4.

ISUS IJVH

Isaija prorokuje za Isusa kao JHVH kome ce prpiraviti put:

Jes 40:3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

Jovan krstitelj kaze da je isus taj JHVH o kojem je Isaija govorio:

Mt 3:3 Jer je to onaj za. koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove

5.

ISUS JHWH:

1 Godine koje umre car Ozija videh JHVH gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu.
2 Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše.
3 I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je JHVH nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove.
Isaija 6 glava.

APSOTOL JOVAN KAZE DA JE OVDE GORE ISAIJA VIDEO ISUSOVU SLAVU KAO JHWH:

30 Isus odgovori i reče: Ovaj glas ne bi mene radi nego naroda radi.
31 Sad je sud ovom svetu; sad će biti isteran knez ovog sveta napolje.
32 I kad ja budem podignut od zemlje, sve ću privući k sebi.
33 A ovo govoraše da pokaže kakvom će smrti umreti.
34 Narod Mu odgovori: Mi čusmo iz zakona da će Hristos ostati vavek; kako ti govoriš da se sinu čovečijem valja podignuti? Ko je taj sin čovečiji?
35 A Isus im reče: Još je malo vremena videlo s vama; hodite dok videlo imate da vas tama ne obuzme; jer ko hodi po tami ne zna kuda ide.
36 Dok videlo imate verujte videlo, da budete sinovi videla. Rekavši ovo Isus otide i sakri se od njih.
37 Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;
38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:
40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.

STAVIO SAM VAM VISE TEKSTA DA VIDITE JASNO DA JE TU REC O ISUSU.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.

ISUS JHVH

4. Knjiga Mojsijeva, 21. poglavlje,6. stih. Ovde se radilo o jednom specifičnom slučaju, kada su se Izraelci, na svom putu iz Egipta u obećanu zemlju, bunili protiv vođstva Mojsija i onako kako je Bog želeo da ih provede. I u 6. stihu kaže:

“A Gospod JHVH pusti na narod zmije vatrene koje ih ujedahu, te pomrije mnogo naroda u Izrailju.”
Ovde je bitno da zapamtimo da je Gospod to učinio.

A kako apostol Pavle komentariše ovaj stih u 1. Korinćanima, 10. poglavlje?
Dakle, 1. Korinćanima, 10. poglavlje, 9. stih kaže:
“Niti da kušamo Hrista, kao što ga neki od njih kušaše i od zmija izgiboše.” Zapazimo, kad apostol Pavle govori o tom kušanju koje je bilo opisano u Mojsijevim knjigama, on kaže da su oni kušali Hrista, da je On bio to lice božanstva, da je On bio taj Gospod, da je On bio taj
Jahve.

7.

ISUS JHWH Bog.

Propovednik 12:14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

2.Kor 5:10 Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo;

Joh 5:21 Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljuje, tako i Sin koje hoće oživljuje.

8.

ISUS JHWH

2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio JHVH Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan subotni i posvetio ga.

Marko 2:28 Dakle je Gospodar Sin čovečji i od subote.

Gospodar jer je Isus JHWH stvorio subotu i ceo svet za 7 dana.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
9.

Dokaz da je Isus Bog Jahve i da je objavio da je Jahve.

Bog odgovori Mojsiju: "JA JESAM, KOJI JESAM." (Znači, "JA POSTOJIM") I nastavi: "Tako reci sinovima Izraelovim: 'JA JESAM', posla me k vama!"Izlazak 3,14 prevod Šarić

"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama. Izlazak 3,14 Jerusalimska Biblija

KJV with Strong's
And God said unto Moses I AM THAT I AM and he said Thus shalt thou say unto the children of Israel I AM hath sent me unto you

3:14 Hebrew Bible
ויאמר אלהים אל משה אהיה אשר אהיה ויאמר כה תאמר לבני ישראל אהיה שלחני אליכם׃

Pazite sad u korijenu imena YHWH se nalazi glagol (haia) biti

A pogledajte šta Isus kaže.

Jovan 8,58
A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Na prvi pogled ovo ne mora da izgleda tako. Ali analizirajmo sada grčki jezik.

ego eimi (ἐγώ εἰμι) "I am", "I exist", is the first person singular present tense of the verb "to be" in ancient Greek. The use of this phrase in some of the uses found in the Gospel of John is given theological significance by many Christians.

Znači "Ja sam", "Ja postojim" i sada potpuno isti glagol "to be" tj. biti kao i glagol haia (biti) u stihu Izlazak 3,14

Poslednja izmena:
Kad bi – A NIJE –
Gospodin Yehoshua bio = JHVH
donja pitanja te uvode u kontradikciju!

Ne možeš istinito odgovoriti na donja pitanja
jer biš sam sebi srušio lažnu dogmu
-------------------------------------------------------

TKO je stvorio Yehoshuu? – SAM SEBE?

TKO je Yehoshui dao Ime – Yehoshua? - SAM SEBI?

TKO je Yehoshui pripravio tijelo? - SAM SEBI?

TKO je Yehoshuu učinio Kristom Pomazanikom? - SAM SEBE?

TKO je Yehoshuu učinio Gospodinom? - SAM SEBE?
TKO je Yehoshuu učinio spasiteljem? - SAM SEBE?

TKO je Yehoshuu uskrsnuo kad je umro? - SAM SEBE?

TKO je Yehoshuu dao da Mu sjedne ZDESNA? - SAM SEBI?

KOME se Yehoshua klanja? - SAM SEBI?
KOME se Yehoshua moli? - SAM SEBI?
ČIJE Ime Yehoshua sveti? - SAM SVOJE?
KOJE Ime je Yehoshua objavio ljudima? - SAM SVOJE?

BIBLIJSKI DOKAZi DA JE I ISUS JHWH JAHVE U BIBLIJI

1.

ISUS JHVH:

6 Ovako govori JHVH Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.
Isaija 44,6.

JHVH gore u Isaiji je Isus, koji je bio i koji ce doci, koji je umro, koga cekamo kako kaze novi zavet i koji je alfa i omega:

Off 1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Otrkivenje 1 glava.

Off 2:8 I anđelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:

12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Otrkivenje 22 glava.

Iz ovog teksta iz otrkivenja vidimo da je taj JHVH Isus jer on bese mrtav kaze. On je taj alfa i omega.

OTKRIVENJE 1,1

Otkrivenje ISUSA KRISTA: njemu ga dade BOG……

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko je BOG - koji je SINU G Jehoshui - DAO Otkrivenje?
BOG JEDINI OTAC JHVH!
Time jasno rečeno – SIN G Jehoshua - NIJE BOG,
jer postoji samo Jedan Bog – Otac JHVH!

Kroz cijelo Otkrivenje imamo DVOJICU –

Jedan je Bog Otac JHVH - Drugi je SIN G Jehoshua.

SIN G Jehoshua nije Bog – ne zna budućnost – što je i sam rekao.

Zato Jedini Bog Otac JHVH, daje SINU G Jehoshui – Otkrivenje.

Jer samo Bog Otac JHVH zna budućnost.

Dvoje ih je. Jasno su odvojeni –

Jedan je SIN G Jehoshua – Drugi je Bog Otac JHVH.
---------------------------------------------------------------------------------------------

OTKRIVENJE 1,8

Ja sam Alfa i Omega, GOVORI GOSPODIN BOG

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

GOSPODIN BOG OTAC JHVH GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA.

Ne govori SIN G Jehoshua
– jasno rečeno – govori Bog Otac JHVH.

Ponovno pročitaj prvi stih Otkrivenje 1,1
-----------------------------------------------------------
A&O JE BOG OTAC JHVH
SIN G Jehoshua
nije ni Bog ni A&O

2.

ISUS JHVH:

3 Jer ću javljati ime JHVH; veličajte Boga našeg.
4 Delo je te Stene savršeno, jer su svi putevi Njegovi pravda; Bog je veran, bez nepravde; pravedan je i istinit.
18 Stenu koja te je rodila zaboravio si; zaboravio si Boga Stvoritelja svog.
5 mojsijeva 32,3,4,18.

Sta kaze apostol Pavle, da je Isus ta stena, taj JHVH, da je on taj koji je izveo Izrailja iz Egipta i preko mora:

1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;
4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.
1 Korincanima 10 glava.

TKO je VODIO – a Tko Pratio ?????
=============================

BOG OTAC JHVH JE VODIO
=======================

IZLAZAK 13,21

JAHVE JE IŠAO PRED NJIMA,

danju u stupu od oblaka
da im put pokazuje,

a noću u stupu od ognja da im svijetli.

Tako su mogli putovati i danju i noću.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

kad se je Bog Otac Jahve RAZLJUTIO na nevjerne Izraelce,
Bog Otac Jahve DAJE za vođu svog ANĐELA
================================================

Izlazak 33,2

PRED TOBOM ĆU POSLATI ANĐELA;

istjerat ću Kanaance, Amorejce, Hetite, Perižane, Hivijce i Jebusejce.

Izlazak 33,3

Idite u zemlju kojom teče mlijeko i med.

JA S VAMA NEĆU POĆI -

jer ste narod tvrde šije - da vas putem ne istrijebim.

Izlazak 32,34

Nego, idi sad! Povedi narod kamo sam ti rekao.

ANĐEO ĆE MOJ PRED TOBOM IĆI.

Ali u dan kad ih pohodim, zbog njihova ću ih grijeha kazniti.

----------------------------------

SIN G Jehoshua je PRATIO
SIN G Jehoshua NIJE vodio
=========================

1. Korinćanima 10,4

i svi su isto duhovno piće pili.

A pili su iz duhovne STIJENE koja ih je PRATILA;

STIJENA bijaše Krist.

==============================================

PSALAM 136,1

Aleluja! Hvalite JAHVU jer je dobar: vječna je ljubav njegova!

PSALAM 136,2

Hvalite BOGA NAD BOGOVIMA: vječna je ljubav njegova!

PSALAM 136,16

On narod svoj VOĐAŠE PUSTINJOM: vječna je ljubav njegova!

3.

ISUS JHWH:

5 Divno nam odgovaraš po pravdi svojoj, Bože, Spasitelju naš, uzdanico svih krajeva zemaljskih, i naroda preko mora daleko.
6 Koji si postavio gore svojom silom, opasao se jačinom,
Psalam 65,5.6.

24 Rekoh: Bože moj! Nemoj me uzeti u polovini dana mojih. Tvoje su godine od kolena do kolena.
25 Davno si postavio zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih.
26 To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se.
27 Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći.

Isus je taj Bog i JHWH koji je stvorio zemlju i sve.

Heb 1:8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.

10 I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
11 Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
12 I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
Jevrejima 1 glava.

SIN od Boga Jedinoga Oca JHVH -
G Yehoshua - NIJE NIŠTA STVORIO
jer je i sam stvorenje

======================================

MATEJ 19,4

On odgovori: "Zar niste čitali:

STVORITELJ OD POČETKA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH

MARKO 10,6

OD POČETKA STVORENJA MUŠKO I ŽENSKO STVORI IH.

MARKO 13,19

jer će onih dana biti tjeskoba kakve ne bi

OD POČETKA STVORENJA, KOJE STVORI BOG,

sve do sada, a neće je ni biti.

-------------------------------------------------------

Gospodin Yehoshua ne kaže – Ja sam stvorio…..,

nego kaže da postoji Jedan Stvoritelj,

nego kaže da postoji Jedan Bog Stvoritelj,

a o TOME Stvoritelju može se čitati u SZ.

U SZ Jedini Stvoritelj je Bog Otac JHVH.

Gospodin Yehoshua jasno i glasno kaže –
Bog Otac JHVH Stvoritelj – stvorio je ljude.

Gospodin Yehoshua nije nikada reko
da je On – G Yehošua – bilo što stvorio.

Zašto?

Pa zato jer Gospodin Yehoshua
niti je Bog, niti Stvoritelj.

-----------------------------------------------

U kojem stihu u Bibliji - jasno i glasno piše:

Gospodin Yehoshua je stvorio…………………….
Gospodin Yehoshua je Stvoritelj.
Gospodin Yehoshua sam kaže: Ja sam stvorio…………………..
Gospodin Yehoshua sam kaže: Ja sam Stvoritelj.

Dokaži da je Gospodin Yehoshua STVORITELJ –
takovim STIHOVIMA!
========================================

TO nitko ne može
zato jer u Bibliji
ne postoje takovi stihovi,
zato jer u Bibliji
nema laži.

Sin od Boga Jedinoga Oca JHVH -
Gospodin Yehoshua -
NIJE NIŠTA STVORIO - jer NIJE Bog !!!

A sam Sin Gospodin Yehoshua kaže da je SVE stvorio
Stvoritelj = BOG = Otac = JHVH,
a NE - on - SIN Gospodin Yehoshua,
jer postoji samo JEDAN BOG i TAJ
je JEDINI STVORITELJ - JHVH.
=======================================

6.

ISUS JHVH

4. Knjiga Mojsijeva, 21. poglavlje,6. stih. Ovde se radilo o jednom specifičnom slučaju, kada su se Izraelci, na svom putu iz Egipta u obećanu zemlju, bunili protiv vođstva Mojsija i onako kako je Bog želeo da ih provede. I u 6. stihu kaže:

“A Gospod JHVH pusti na narod zmije vatrene koje ih ujedahu, te pomrije mnogo naroda u Izrailju.”
Ovde je bitno da zapamtimo da je Gospod to učinio.

A kako apostol Pavle komentariše ovaj stih u 1. Korinćanima, 10. poglavlje?
Dakle, 1. Korinćanima, 10. poglavlje, 9. stih kaže:
“Niti da kušamo Hrista, kao što ga neki od njih kušaše i od zmija izgiboše.” Zapazimo, kad apostol Pavle govori o tom kušanju koje je bilo opisano u Mojsijevim knjigama, on kaže da su oni kušali Hrista, da je On bio to lice božanstva, da je On bio taj Gospod, da je On bio taj
Jahve.

1. KORINĆANIMA 10,9 – KRIST

JERUZALEMSKA

1. KORINĆANIMA 10,9

I ne iskušavajmo Gospodina kao što su ga neki od njih iskušavali te od zmija izginuli.
-------------------------------------------------------------
ŠARIĆ
1. Korinćanima 10,9

Niti da kušamo Gospodina, kao što su neki od njih kušali, i od zmija su poizginuli.

--------------------------------------------------------------

DRETAR
1. Korinćanima 10,9

Ne *iskušavajmo više Gospodina, kao što činjaše stanoviti među sobom: zmije ih upropastiše.

----------------------------------------------------------------

DANIČIĆ-KARADŽIĆ
1. Korincanima 10,9

Niti da kušamo HRISTA, kao što neki od njih kušaše, i od zmija izgiboše.
-----------------------------------------------------------------

GREEK
1Co 10:9 μηδεG3366 εκπειραζωμενG1598 τονG3588 χριστονG5547 καθωςG2531 καιG2532 τινεςG5100 αυτωνG1473 επειρασανG3985 καιG2532 υποG5259 τωνG3588 οφεωνG3789 απωλοντοG622

G5547

Χριστός

Christos

khris-tos'

From G5548; anointed, that is, the Messiah, an epithet of Jesus: - Christ.

Total KJV occurrences: 569

-------------------------------------------------------------------------------------------

Stih kaže - bio je kušan - KRIST = MESIJA = POMAZANIK
------------------------------------------------------------------------------
Stih NE kaže - bio je kušan BOG Otac JHVH

DJELA APOSTOLSKA 2,36

Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelov

da je toga Isusa kojega vi razapeste

Bog učinio i GOSPODINOM i KRISTOM.

Yehošuu apostoli NE oslovljavaju sa BOŽE,
a Isus se je vratio na Nebo i više nije ponižen.

Apostoli su Židovi i njima je Bog – JHVH, a ne Yehošua.

Apostoli naučavaju da je TAJ Jedini Bog Otac JHVH,
DAO titulu GOSPODIN – svome Sinu Yehošui.
ŠTO znači – PRIJE Yehošua NIJE imao TU titulu.

Apostoli naučavaju da je TAJ Jedini Bog Otac JHVH,
POMAZAO svoga Sina Yehošuu
i tako je Yehošua tada postao POMAZANIK = KRIST = MESIJA
ŠTO znači – PRIJE NIJE bio pomazan.

Bog pomazuje stvorenja.
Bog NE pomazuje sam sebe.
Bog NE pomazuje Boga – jer – JEDAN JE BOG Otac – JHVH!

GNT
1Co 10:9

μηδεG3366 CONJ-N εκπειραζωμενG1598 V-PAS-1P τονG3588 T-ASM χριστονG5547 N-ASM καθωςG2531 ADV καιG2532 CONJ τινεςG5100 X-NPM αυτωνG846 P-GPM επειρασανG3985 V-AAI-3P καιG2532 CONJ υποG5259 PREP τωνG3588 T-GPM οφεωνG3789 N-GPM απωλοντοG622 V-2AMI-3P

7.

ISUS JHWH Bog.

Propovednik 12:14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

2.Kor 5:10 Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo;

Joh 5:21 Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljuje, tako i Sin koje hoće oživljuje.

BOG Jedini Otac JHVH - NE MOŽE UMRIJETI
===============================================

Bog Jedini Otac JHVH ne može umrijeti.
Kad bi umro - sve živo bi pomro,
jer je Bog Otac JHVH jedini temeljni nosioc života.
-------------------------------------------------------------------

JOB 34,14

Kad bi on dah svoj u se povukao,
kad bi čitav svoj duh k sebi vratio,

JOB 34,15

sva bića bi odjednom izdahnula
i u prah bi se pretvorio čovjek.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SIN od Boga Jedinog Oca JHVH
G Yehošua je UMRO,
time NIJE BOG jer - BOG ne može umrijeti.

====================================

HABAKUK 1,12
Nisi li od davnih vremena, JAHVE, Bože moj, Sveče moj?
TI KOJI NE UMIREŠ!
Ti si, JAHVE podigao ovaj narod radi pravde, postavio ga, Stijeno, da kažnjava.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jedini Otac JHVH – NE MOŽE UMRIJETI
----------------------------------------------------------------

8.

ISUS JHWH

2.Mo 20:11 Jer je za šest dana stvorio JHVH Gospod nebo i zemlju, more i šta je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan subotni i posvetio ga.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gospodin Yehošua je poštovao 4.BZ Subotu!
G Yehošua je svake Subote išao u Hram Jahvin ili Sinagogu,
i klanjao se svome Jedinome Bogu Ocu Jahvi.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

MARKO 1,21
I stignu u Kafarnaum.

Odmah u SUBOTU uđe on u sinagogu i poče naučavati.

MARKO 6,2

I kada dođe SUBOTA, poče učiti u sinagogi. I mnogi što su ga slušali preneraženi govorahu: "Odakle to ovome? Kakva li mu je mudrost dana? I kakva se to silna djela događaju po njegovim rukama?

LUKA 4,16

I dođe u Nazaret, gdje bijaše othranjen.

I uđe po svom običaju na dan SUBOTNI u sinagogu te ustane čitati.

LUKA 4,31

I siđe u Kafarnaum, grad galilejski. I poučavaše ih SUBOTOM

LUKA 6,6

Druge SUBOTE uđe u sinagogu i stane naučavati.

Bio je ondje čovjek kome desnica bijaše usahla.

LUKA 13,10

Jedne je SUBOTE naučavao u nekoj sinagogi.

8.

ISUS JHWH

U kojem stihu u Bibliji - jasno i glasno piše:

Gospodin Yehoshua je stvorio…………………….
Gospodin Yehoshua je Stvoritelj.
Gospodin Yehoshua sam kaže: Ja sam stvorio…………………..
Gospodin Yehoshua sam kaže: Ja sam Stvoritelj.

Dokaži da je Gospodin Yehoshua STVORITELJ –
takovim STIHOVIMA!

9.

Dokaz da je Isus Bog Jahve i da je objavio da je Jahve.

Bog odgovori Mojsiju: "JA JESAM, KOJI JESAM." (Znači, "JA POSTOJIM") I nastavi: "Tako reci sinovima Izraelovim: 'JA JESAM', posla me k vama!"Izlazak 3,14 prevod Šarić

"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama. Izlazak 3,14 Jerusalimska Biblija

KJV with Strong's
And God said unto Moses I AM THAT I AM and he said Thus shalt thou say unto the children of Israel I AM hath sent me unto you

3:14 Hebrew Bible
ויאמר אלהים אל משה אהיה אשר אהיה ויאמר כה תאמר לבני ישראל אהיה שלחני אליכם׃

Pazite sad u korijenu imena YHWH se nalazi glagol (haia) biti

A pogledajte šta Isus kaže.

Jovan 8,58
A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

Na prvi pogled ovo ne mora da izgleda tako. Ali analizirajmo sada grčki jezik.

ego eimi (ἐγώ εἰμι) "I am", "I exist", is the first person singular present tense of the verb "to be" in ancient Greek. The use of this phrase in some of the uses found in the Gospel of John is given theological significance by many Christians.

Znači "Ja sam", "Ja postojim" i sada potpuno isti glagol "to be" tj. biti kao i glagol haia (biti) u stihu Izlazak 3,14
.

JHVH ------------ JESAM

H3068 ------------H1961

היה ---------------- יהוה

yehôvâh --------- hâyâh

yeh-ho-vaw' ----- haw-yaw'

=======================================

glagolski oblik Jesam – glagola BITI
– nema nikakove veze sa

Osobnim Imenom Jedinoga Boga Oca – JHVH.

========================================
Jesam je samo obični glagoski oblik glagola BITI.

Jesam govore i svi ljudi u svakodnevnom razgovoru.

Jesam nije ništa posebno.

Osim onima koji žele neistinu progurati kao istinu

Da bi dokazali svoju neistinu – da je G Yehošua = JHVH.

================================================

IZLAZAK 3,13

Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju:

`KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15

Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:

JAHVE,

Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,

TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..
=========================================

da li je za tebe DOVIJEKA - Ime Boga Oca Jedinoga = JAHVE?
da li će ISTINITI zvati Boga Jedinoga Oca od koljena do koljena sa JAHVE?

ILI si ti NEISTINITI izmišljivač NEistine
pa za tebe Ime Boga Jedinoga Oca NIJE = JHVH?

Back