Гром
Domaćin
- Poruka
- 4.386
Pavle nije bio tu kada je Hristos rekao da nikoga na zemlji ne treba zvati ocem, on je u to vreme bio Hristov protivnik.ne postoji ni pamučne gaće da nosiš pa nosiš.
treba lanene, jel tako.
ne postoji zabrana niti je poljubac u ruku neznabožački jer bi u tom slučaj mojsije bio neznabožac.
i naravno vadiš citate van konteksta da bi naizgled bila u pravu.
ajmo sad oko "oca"
https://svetosavlje.org/20-pisama-jehovinom-svedoku/14/?pismo=lat
pošto znam da nećeš čitati evo nekih stihova
Pišem vam oci, jer ste poznali onoga koji je od početka.“ (1 Jn 12,13) „Pisah vam oci …“ (1. Jn. 2, 14).
„Ljudi, braćo i oci, čujte sada moju odbranu pred vama.“ (D. ap. 22, 1)
Apostol Pavle kaže: „Ne pišem vam ovo da vas posramim, nego vas poučavam kao svoju milu decu. Jer ako imate hiljade učitelja u Hristu, ali nemate mnogo otaca. Jer vas u Hristu Isusu ja rodih Jevanđeljem“ (l.Kop.4, 14-15)
Dečice moja, koju opet s mukom rađam, dokle se Hristos ne uobliči u vama“ (Gal. 4,19)
itd itd
Takav smisao reči „otac“ daje i pravoslavni hrišćanin kada se obraća svešteniku.
Verovatno da je išao za Hristom u ono vreme nikada ovako nešto ne bi rekao.
Ali i Pavle je čovek kao i svi mi, mislite da je on bio imun na đavolje spletke?
elo su nam dali zemaljski roditelji a kao umovi se rađamo od Boga, kao duhovna tvar.
U ako smo nova tvar koja je rođena od oca sa nebesa onda nam telesni roditelji više nisu roditelji, jer mi telu umresmo da bi se rodili u duhu.
Svakako će dpbro učiniri onaj koji telesne roditelje lčjubi kao braću u Hristu i voli ih kao samoga sebe,
Veće poštovanje telesnim roditeljima neće dati ni onaj koji im celiva ruku.