Isus je rekao da se treba biti musliman, dokaz iz Biblije na hebrejskom

standardno hrscansko izmisljanje

Biblija kaze:
Hošea 11,9.... jer sam ja Bog a ne čovjek,...."

Ivan 17,1Ovo reče Isus i podiže oči svoje na nebo i reče: "Oče, dođe čas, proslavi Sina svojega, da Sin tvoj proslavi tebe!
Ivan 17,2Jer ti si mu dao vlast nad svakim tijelom, da svima, koje si mu dao, dadne život vječni.
Ivan 17,3A ovo je život vječni, da spoznaju tebe, jedino pravoga Boga, i koga si poslao, Isusa Krista.

Ovi tekstovi ukazuju na kakvoj si zabludi kad vjerujes da je Isus Bog.

a sta je ovo
16587039_382770132100764_2094797691977364547_o.png

16601919_382770025434108_290853502493671879_o.png
Highly praised; One who thanks God

Origin:Arabic. Meaning:Highly praised; One who thanks God. Ahmad is a boy's first name of Arabic origin and is a diminutive of the prophet, Muhammad.

https://biblehub.com/text/isaiah/42-1.htm

’eṯ·māḵ-

https://biblehub.com/hebrew/etmoch_8551.htm

Google translate kaze I will support you
אֶתְמָךְ־

Isus i njegovi apostoli su bili muslimani, ovi danas hrscani to nisu, hrscanstvo je stvoreno od Pavla a ne od Isusa i njegovih apostola.

U vrijeme Isusa, morao si da slijedis Isusa i njegovu nauku da bi bio musliman.

sad da bi bio musliman moras da slijedi zadnjeg poslanika Muhamemd i zadnju objavu, samim tim automatski vjerujes i u ostale prijasnje poslanike od abrahama, mojsija, Isusa itd

takav se smatra Muslimanom, jer slijedi zadnju Boziju objavu...dok hrscanin sad slijedi sta mu pavle kaze ne sta kaze Isus nego Pavle, a kamoli sta mu kaze Muhammed....samim tim nije musliman niti pokoran bogu onaj hrscanin koji slijedi Pavla a ostavlja BOzije poslanike.
Ово ти је већ ко зна који пут да бљујеш по једној високопоштованој хришћанској личности и понављаш измишљотине које су на форуму потпуно раскринкане и разобличене.

Ja inace bolje poznajem Bibliju od vas hrscana, puno vise znam detalja i gdje se sta krije, a vi to ne znate...zato mogu lakse da povezem stvari a vi to ne mozete
Је ли овако познајеш иначе боље Библију од хришћана?

iz prostog razloga sto ne poznajete zivotopis Muhamemda niti poznajete sta pise u oreginalnim tekstovima Biblije pa da lakse radite poveznice
Ма, ти познајеш оригиналне текстове Библије. :mrgreen:

standardno hrscansko izmisljanje

Biblija kaze:
Hošea 11,9.... jer sam ja Bog a ne čovjek,...."

Ivan 17,1Ovo reče Isus i podiže oči svoje na nebo i reče: "Oče, dođe čas, proslavi Sina svojega, da Sin tvoj proslavi tebe!
Ivan 17,2Jer ti si mu dao vlast nad svakim tijelom, da svima, koje si mu dao, dadne život vječni.
Ivan 17,3A ovo je život vječni, da spoznaju tebe, jedino pravoga Boga, i koga si poslao, Isusa Krista.

Ovi tekstovi ukazuju na kakvoj si zabludi kad vjerujes da je Isus Bog.

a sta je ovo
16587039_382770132100764_2094797691977364547_o.png

16601919_382770025434108_290853502493671879_o.png
Да резимирамо - ти напишеш "како један хришћанин може да тумачи куран", а дођеш овде и причаш да је оригинални језик Новог Завета јеврејски ? И објашњаваш аутентично тумачење Новог Завета ? Па онда да неко други напише "како муслиман да тумачи Библију", па да закључамо теме и да се разилазимо ?

da si čitao nz a ne muslimansku propagandu video bi ovo

jovan 14

7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.

zatim ga pitaju

8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.

isus mu odgovara

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?

ko je Otac u biblliji?

9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?

ko je Otac u biblliji?

itekako ja dobro poznajem to, smao sto ti stvari cupas iz konteksta

Ivan 14,8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!
Ivan 14,9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?
Ivan 14,10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Ivan 14,11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.

Filip pita Isusa da pokaze Boga, a Isus se zacudio tom pitanju jer se zna ovo
Ivan 1,18Boga nitko nije vidio nikada.

I Isus se cudi da im pokaze Boga, kao da nevjeruju, iako radi cuda pred njima, on opet trazi da im pokaze Boga

Ivan 1,18Boga nitko nije vidio nikada.

drugim rijecima, ko je vidio cuda koja radim pred vama, to je dovoljan dokaz za Boga, da nema potrebe da trazis da ga vidis da bi vjerovao u njega.

Isus jasno kaze

Ivan 17,3A ovo je život vječni, da spoznaju tebe, jedinog pravoga Boga, i koga si poslao, Isusa Krista.

STo ce dizati oci ka Nebu ako je Bog u njemu bukvalno?, i kome se moli ako je Bog Isus licno, nema smisla ni logike to sto pricate, sve sama kontradikcija za kontradikcijom

Isus jasno kaze Oce tebe jedinog pravoga Boga...ovdje kategoricki jasno kaze ko je Bog, a to je Otac na nebu.

Propovjednik 5,2Nemoj nagliti ustima svojim i srce tvoje neka prebrzo ne govori pred Bogom, jer je Bog na nebu, a ti si na zemlji; zato neka bude samo malo riječi tvojih!

Jasno je ko dan da se Isus cudi Filipu sta trazi od Isusa a Bog radi takva cuda preko Isusa, gdje nema sumnje u Bozije postojanje, i jos trazi da ga vidi.

Да резимирамо - ти напишеш "како један хришћанин може да тумачи куран", а дођеш овде и причаш да је оригинални језик Новог Завета јеврејски ? И објашњаваш аутентично тумачење Новог Завета ? Па онда да неко други напише "како муслиман да тумачи Библију", па да закључамо теме и да се разилазимо ?

Da rezimiramo - ti napišeš "kako jedan hrišćanin može da tumači kuran", a dođeš ovde i pričaš da je originalni jezik Novog Zaveta jevrejski ? I objašnjavaš autentično tumačenje Novog Zaveta ? Pa onda da neko drugi napiše "kako musliman da tumači Bibliju", pa da zaključamo teme i da se razilazimo ?

pusti mi supljake, nego mozes li ti osporiti onih 5 tacaka koje ukazuju na Muhammeda??

Никог не увераваш. Нико те не узима за озбиљно. Нико није довољно глуп да би у икакву глупост попут ових које просипаш поверовао без доказа. Нарочито не после свог бламирања које си нам овде приредио.

Никог не увераваш. Нико те не узима за озбиљно. Нико није довољно глуп да би у икакву глупост попут ових које просипаш поверовао без доказа. Нарочито не после свог бламирања које си нам овде приредио.

neki ljudi se nemogu nikako uvjeriti dok ih ne lizne plamen pakla na buducem svijetu, tek onda se mogu uvjeriti....a tad je kasno.

neki ljudi se nemogu nikako uvjeriti dok ih ne lizne plamen pakla na buducem svijetu, tek onda se mogu uvjeriti....a tad je kasno.
Пусти ти лизање пламена пакла и будући свет - доказе немаш, дечко. Причаш измишљотине и настављаш чак и кад ти је јасно показано да су измишљотине. Нема теби помоћи.

Пусти ти лизање пламена пакла и будући свет - доказе немаш, дечко. Причаш измишљотине и настављаш чак и кад ти је јасно показано да су измишљотине. Нема теби помоћи.

Pusti ti lizanje plamena pakla i budući svet - dokaze nemaš, dečko. Pričaš izmišljotine i nastavljaš čak i kad ti je jasno pokazano da su izmišljotine. Nema tebi pomoći.

Pričaš izmišljotine i nastavljaš čak i kad ti je jasno pokazano da su izmišljotine.

evo prepustit cu Bogu rijec nek ti on odgovori ovo

Bog ti se javlja iz Kurana pa kaze:

6:25 Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur'an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali. A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: "To su samo izmišljotine naroda davnašnjih!"

23:81-83 Ali, oni govore kao što su govorili oni prije njih.
Govorili su: "Zar kada pomremo i kad prah i kosti postanemo, zar ćemo, zaista, biti oživljeni?
I nama i još davno precima našim time se prijetilo, ali, to su samo izmišljotine naroda drevnih."

evo prepustit cu Bogu rijec nek ti on odgovori ovo

Bog ti se javlja iz Kurana pa kaze:
Не говорим Богу него теби, незналице лаковерна и безобразна. Не скривај се иза туђих речи и не бежи од стварности, јер нећеш никад успети да побегнеш, а поготово не да неког нормалног са собом одвучеш.

Не говорим Богу него теби, незналице лаковерна и безобразна. Не скривај се иза туђих речи и не бежи од стварности, јер нећеш никад успети да побегнеш, а поготово не да неког нормалног са собом одвучеш.
nevazno ti je sta ti ja pisem....ali si vrhunski strucnjak da kliknes na smajlija sto se smije na tudje postove:rotf:

oficijelno priznato da je novi zavjet pisan na grckom jer se imaju nekakvi manuskripti za to
И где смо стали ? 5900 рукописа ти зовеш "некакви манускрипти" ? Ти и сам знаш да је Нови Завет писан на грчком, то пише на линку који си сам оставио.
Јел ти читаш линкове које остављаш ?

И где смо стали ? 5900 рукописа ти зовеш "некакви манускрипти" ? Ти и сам знаш да је Нови Завет писан на грчком, то пише на линку који си сам оставио.
Јел ти читаш линкове које остављаш ?

i stvarno mislite da su prvi manuskripti dosli na stranom jeziku a ne na maternjem jeziku Isusa

Pa jeste li vi svjesni koji je to gubitak samo u prevodu, varas se ako mislis da se sve moze prevesti kako treba, ja itekako dobro znam koliko se izgubi u prevodu kad prevodimo Kuran jer daleko vise informacija ima u arapskom orginalnom Kuranu nego u prevodima, jer bozanski govor je nemoguce prevest 100% a da se ne izgubi nesto od orginalnog znacenja.

Da nista drugo nelogicnost vase vjere je cak u pocetku , u samom startu, da se krece da ti izvor vjere bude strani jezici a ne maternjji Isusov jezik, je jedna velika negativa za samo hrscanstvo, jer gubi u samom startu....i meni je nelogicno da ce apostoli koji su pricali aramejski poceti manuskripte na grckom, stranom jeziku,

i stvarno mislite da su prvi manuskripti dosli na stranom jeziku a ne na maternjem jeziku Isusa

Pa jeste li vi svjesni koji je to gubitak samo u prevodu, varas se ako mislis da se sve moze prevesti kako treba, ja itekako dobro znam koliko se izgubi u prevodu kad prevodimo Kuran jer daleko vise informacija ima u arapskom orginalnom Kuranu nego u prevodima, jer bozanski govor je nemoguce prevest 100% a da se ne izgubi nesto od orginalnog znacenja.

Da nista drugo nelogicnost vase vjere je cak u pocetku , u samom startu, da se krece da ti izvor vjere bude strani jezici a ne maternjji Isusov jezik, je jedna velika negativa za samo hrscanstvo, jer gubi u samom startu....i meni je nelogicno da ce apostoli koji su pricali aramejski poceti manuskripte na grckom, stranom jeziku,
То што је теби логично или нелогично је апсолутно небитно и безначајно. Докази су докази, а фантазије су фантазије.

Back