Riječć je zajednička jer Bog je jedan i Istina je jedna. Otac i Sin je posjeduju zajedno. No s obzirom na strukturu i podstrukturu Duha u Očevom je i Sinovo i u Sinovom je Očevo pa tako i Otac i Sin mogu reći "od mojega uzima". Kad Isus kaže da Otac od njegovog /Sinovog/ uzima i obljavljuje tebi onda to znači da je Sin i autor toga ...pa ja tebe opovrgavam argumentirano. Ti se samo bezveznim riječima vrpoljiš ko crv u kamenu, sve što ja rećčem ti nemožeš opovrgnuti.
Naravno Bog je jedan (Jehova)...i jedan je posrednik koji govori ono što Bog kaže, a ne ono što on hoće (Isus)...
Isus je to tako jasno rekao i samo to treba prihvatiti...a ne mudrovati po svojoj pameti...
Ma kud se gubiš, izmotavaš i pričaš gluposti...pa ne možeš mene opovrgnuti tim ispraznim izmotavanjima. Pa rekao sam, piše, da Otac od Sinovog uzima i Duhom prenosi svijetu . Ti si rekao da Sin iz svojih usta priča SVE što mu je Otac dao da reče, Očeve riječi.
Ako su riječi samo Očeve, ako je Riječ samo Očeva onda Sin nikako nije mogao reći da Otac od njegovog uzima i objavljuje svijetu. Ti si totalni jadnik, dao sam ti dokaz obostrane ravnopravnosti i autorstva nad Riječ, i Oca i Sina, pa sad valjaš svašto i sporedno da bi to pokušao osporiti.
Što Duh donosi, novo ili staro nebitno je...bitno je da Duh donosi Očeve riječi za koje Sin kaže da su njegove, isto kao što i Sin za svoje riječi koje ti je dao govori da su Očeve. Kad se obostrana relacija dokazuje onda je tu dokaz da su Riječi zajedničke, da je Istina zajednička po načelu da su Otac i Sin jedan Bog.
Nisam ja rekao da Isus priča ono što mu je Otac dao da kaže...već Isus tako govori. Kako bih ja to znao da nisam čuo od njega?!
Kada Hrist govori te reči, u tom stihu koji tebe zbunjuje...On samo najavljuje kontinuitet iste nauke, istog puta...jer drugog puta i druge Istine nema...Sve što nije stigao za života da kaže...Duh će preneti...ali izvor informacija je Isti...Isus...
Otac je Sinu dao svu ulogu spasenja a ne samo deo. Sva posrednička uloga je njegova...
Kako ti ovo nije jasno?!
''Sve što ima otac moje je''...
pa dodaje... ''zato rekoh da će od mojega uzeti, i javiti vam''...
A gore ti napomenuh Isusove reči ''Sve što imam Otac meni dade''....pa ti napomenuh porodičnu zajednicu, u kojoj je sve što je očevo i sinovljevo, po prirodi stvari...
Postavlja se pitanje...da li bi Sin imao sve da mu Otac nije dao?
Ponovo se nameće logičan odgovor...a iz odgovora zaključak da Hrist nije Jehova...jer Svevišnji ničim nije uslovljen...Isus jeste...
Vidjeli smo gore da ni Otac ništa ne govori samo svoje i sam od sebe....i Otac uzima od Sinovog i to objavljuje...a ti se slikaj sa svojim površnim znanjem.
Ma video sam tvoje karikiranje. Pričaš gluposti.
Octac ničim nije uslovljen, kao što Isus jeste...mogu ti navesti 1000 primera..
"Pisano je, ali ja vam kažem" , "Dajem vam ove zapovjedi" ...
"Pisano je ali ja vam kažem"
''Sve što imam Otac meni dade''...
I šta ćemo sad?
Ne daje Isus svoje zapovesti i ništa ne priliča što bi On želeo...već ono što je primio od Oca...
Citirah li ti iznad?
I Ocu i u svoje kraljevstvo i ako se Krist odrekne Cicolina pred Ocem, neće Cicolino otići ni kod Sina ni kod Oca u njihova kraljevstva. Otac ne spašava one koji su od Sina dobili odbijenicu jer ako Sin kaže pred Ocem "Odričem se Cicolina jer se i Cicolino mene odrekao" ...Otac to automatski prihvaća bez diskusije . Jer su jedan Bog. Prividno su dvije personalne osobe, ja znam i zašto a ti ne znaš. Nije ti dano. A ono što ti je dano da proučavaš i prihvatiš ne činiš...pa će ti Sin na sudu reći; imao si moju riječ, imao si dobra sagledavanja moje riječi od mog malog sluge Slapa888 ali li je vrag u JW zajednici zavrtio glavu.
Pitah te iznad...a ti reče da nemaš volje odgovoriti...
Kako će te opravdati ako si se odrekao Hrista i onog što On nosi? Može li Isus to?
Kako te neće opravdati ako prihvataš Isusa i držiš reč koju je doneo? Može li to?
Ako ne može...onda si sudija sam sebi...a Isus samo dolazi da ti da platu...