Slap888
Aktivan član
- Poruka
- 1.701
Ja ću na ovo odgovoriti kako znam i umijem i hvala Kristu da znam to izvesti.
Tu argumentacija o "sinu Božjem" tek počinje a ne da završava jer treba znati pod čime su čak i farizeji podrazumjevali "Sin Božji". Taj izraz ne znači stvoren od Boga kako bi vi jehovini svjedoci i muslimani zamišljali. Taj izraz znači od Boga Bog (ili unutarnje Božije emanacije)...a da je tako jasno je i farizejima jer su na temelju Isusove izjave da je "Sin Božji" izveli pravilno optužbu da se "pravi Bogom".
Isus i jeste Bog Izraelov koji ih je vodio kroz pustinju i dao im zakon. Pavao je to potvrdio a ti na moje gornje ukaze o tome ne smiješ ni da mrdneš... jer si neiskren i kukavica da nešto sagledaš i priznaš. Iz starog zavjeta jasno je da kralj Izraelov može biti samo Bog i da su sa privremenim zemaljskim kraljevima samo započeli svi problemi Izraela. Isus se nudi kao kralj Izraelov poslije hargamedona a apostolima je obečao sukraljevanje kad će vladati nad 12 plemena Izraelovih. Bez problema Isus obećava svoje kraljevanje jer je Bog. I kao što Krist Jehova u starom zavjetu govori o Židovima koje će doći spasiti od napadača na Izrael pred sam harmagedon , tako i Krist kaže da će doći izvesti sud da spasi "svoje malene" ili Izrael. Izrael je njegov jer on je onaj koji je uvjek brinuo o svom narodu i vodio ga kao "stijena" kroz pustinju.