Исус је Јехова

Jovan 20,31
A ovo se napisaše, da vjerujete da Isus jest Hristos sin Božij,

Ja ću na ovo odgovoriti kako znam i umijem i hvala Kristu da znam to izvesti.

Tu argumentacija o "sinu Božjem" tek počinje a ne da završava jer treba znati pod čime su čak i farizeji podrazumjevali "Sin Božji". Taj izraz ne znači stvoren od Boga kako bi vi jehovini svjedoci i muslimani zamišljali. Taj izraz znači od Boga Bog (ili unutarnje Božije emanacije)...a da je tako jasno je i farizejima jer su na temelju Isusove izjave da je "Sin Božji" izveli pravilno optužbu da se "pravi Bogom".

Isus i jeste Bog Izraelov koji ih je vodio kroz pustinju i dao im zakon. Pavao je to potvrdio a ti na moje gornje ukaze o tome ne smiješ ni da mrdneš... jer si neiskren i kukavica da nešto sagledaš i priznaš. Iz starog zavjeta jasno je da kralj Izraelov može biti samo Bog i da su sa privremenim zemaljskim kraljevima samo započeli svi problemi Izraela. Isus se nudi kao kralj Izraelov poslije hargamedona a apostolima je obečao sukraljevanje kad će vladati nad 12 plemena Izraelovih. Bez problema Isus obećava svoje kraljevanje jer je Bog. I kao što Krist Jehova u starom zavjetu govori o Židovima koje će doći spasiti od napadača na Izrael pred sam harmagedon , tako i Krist kaže da će doći izvesti sud da spasi "svoje malene" ili Izrael. Izrael je njegov jer on je onaj koji je uvjek brinuo o svom narodu i vodio ga kao "stijena" kroz pustinju.

"Gospodin moj i Bog moj" nije okolišanje već citiranje apostola. Da imaš ikakvog intelektualnog poštenja pravilno bi ocjenio taj iskaz ili ga deklasirao kao trenutak gluposti i slabosti jednog apostola.
Objasnio sam ti ovo ranije za Tomu.

Ja tebi... ako si mi bio mnogo drag u životu... kada uskrsneš u čudu mogu reći, gledajući te ponovo...Drug moj i Bog moj... Izražavajući oduševljenje, jer te po Božjem obećanju ponovo vidim... i uskliknuti Bogu koji te vratio u život...

Ja ću na ovo odgovoriti kako znam i umijem i hvala Kristu da znam to izvesti.

Tu argumentacija o "sinu Božjem" tek počinje a ne da završava jer treba znati pod čime su čak i farizeji podrazumjevali "Sin Božji". Taj izraz ne znači stvoren od Boga kako bi vi jehovini svjedoci i muslimani zamišljali. Taj izraz znači od Boga Bog (ili unutarnje Božije emanacije)...a da je tako jasno je i farizejima jer su na temelju Isusove izjave da je "Sin Božji" izveli pravilno optužbu da se "pravi Bogom".

Isus i jeste Bog Izraelov koji ih je vodio kroz pustinju i dao im zakon. Pavao je to potvrdio a ti na moje gornje ukaze o tome ne smiješ ni da mrdneš... jer si neiskren i kukavica da nešto sagledaš i priznaš. Iz starog zavjeta jasno je da kralj Izraelov može biti samo Bog i da su sa privremenim zemaljskim kraljevima samo započeli svi problemi Izraela. Isus se nudi kao kralj Izraelov poslije hargamedona a apostolima je obečao sukraljevanje kad će vladati nad 12 plemena Izraelovih. Bez problema Isus obećava svoje kraljevanje jer je Bog. I kao što Krist Jehova u starom zavjetu govori o Židovima koje će doći spasiti od napadača na Izrael pred sam harmagedon , tako i Krist kaže da će doći izvesti sud da spasi "svoje malene" ili Izrael. Izrael je njegov jer on je onaj koji je uvjek brinuo o svom narodu i vodio ga kao "stijena" kroz pustinju.
Nemoj mi filozofirati svojim rečima, već Hristovim.

Ja ću za svako svoje ubedjenje naći reč iz Hristovih usta...ti to ne možeš.
Gde Hrist kaže da je On Bog Izraelov?

Nemoj mi filozofirati svojim rečima, već Hristovim.

Pa jesam Kristovim kad sam ti napisao da je Krist rekao Židovima "Nikad niste vidjeli lica Očeva niti čuli glas njegov". A Pavao je jasan kad piše tko je vodio Židove kroz pustinju... samo ti nemaš Kristoliki um da spoznaš što su Krist i Pavao rekli...pa u svom buncanju dole pitaš kad je Isus rekao da je Bog Izraelov.

Ja ću za svako svoje ubedjenje naći reč iz Hristovih usta...ti to ne možeš.
Gde Hrist kaže da je On Bog Izraelov?

Jer Isus nije došao da se hvali Bogom pošto se je lišio nebeskog bogatstva i privremeno postao čovjekom, odrekavši se svoje jednakosti sa Bogom Ocem.
To što ti možeš reći ja svakako ne mogu i ne želim reći jer meni je Krist neposredno u životu dao dokaze da je Bog pa ja niti ne smijem ući u ludilo i negirati ono što sam uživo doživio sa njim. Onako kako znam dokazivati Isusovo boštvo ja uopće ne radim ovdje jer su argumenti daleko suptilniji i jasniji. Tek onima koji iznose mudrija pitanja mogu davati i mudrije i dublje odgovore jer su kvalitetna pitanja kriterij za spremnost na kvalitetnija znanja.

Objasnio sam ti ovo ranije za Tomu.

Ja tebi... ako si mi bio mnogo drag u životu... kada uskrsneš u čudu mogu reći, gledajući te ponovo...Drug moj i Bog moj... Izražavajući oduševljenje, jer te po Božjem obećanju ponovo vidim... i uskliknuti Bogu koji te vratio u život...

Toma je odgovorio Isusu ... evo stiha od jehovinih svjedoka; Toma mu je nato rekao: “Moj Gospodin i moj Bog!”

Ovo "mu" sve razjašnjava; neposredno obraćanje. Jer da se je Toma divio Ocu onda bi pogledao u nebo kao simbolu Božje prisutnosti, a ne prema Isusu, i tako bi pisalo u Pismu. Kad se obraćaš Bogu ne možeš gledati u ljude i govoriti ljudima. To je čak uvreda prema pametnim i bogobojaznim ljudima.

I kad sam počeo objašnjavati da samo Bog ima svoj sveprožimajući aspekt i da taj aspekt ne može dati nikome jer je to samo njegova "koža"
Izvinjavam se što imam podpitanje .
Davno je jedna forumašica pomenula "kožu"
Ostalo mi je u sećanju kada je pitala da li znamo (ona je znala ) šta znači kada je Adam obučen u kožu .
("Načini im haljine od kože) )
.................................................
Šta podrazumevaš u realnosti ili idiomu termin "koža" koji si opisao ?

Bog je jasno sebe identifikovao ko je

Bog JHVH je obznanio svoje ime
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

Takodje je Isusa identifikovao kao Bozjeg Sina

Ostalo mi je u sećanju kada je pitala da li znamo (ona je znala ) šta znači kada je Adam obučen u kožu .

Ako je objasnila da "koža" kod adama i eve znači da su nakon grijeha ušli u reinkarnacijski tok ili oblaćenja u tjelesnost onda je dobro objasnila.

Pa objasnio sam da jedino Bog ima svoj impersonalni aspekt postojanja ili sveprisutnost i da stvorenju ne može dati tu svoju "kožu" čak i da hoće, jer ne može dati stvorenju da bude Bog. Bog se samo može biti a ne i postati.

Ako je objasnila da "koža" kod adama i eve znači da su nakon grijeha ušli u reinkarnacijski tok ili oblaćenja u tjelesnost onda je dobro objasnila.

Pa objasnio sam da jedino Bog ima svoj impersonalni aspekt postojanja ili sveprisutnost i da stvorenju ne može dati tu svoju "kožu" čak i da hoće, jer ne može dati stvorenju da bude Bog. Bog se samo može biti a ne i postati.
Misliš onda da "koža" predstavlja jedinstvenost , sudbinu ili realnu telesnost .
" Iz ove se kože ne može"
........................
Dva su mi zasad idioma još pod razmišljanjem.
"Haljine od kože" i "došao vodom" .
Ali , svako pitanje dovodi do razmene mišljenja , a svako traženje dovodi da se nadje .

Pa jesam Kristovim kad sam ti napisao da je Krist rekao Židovima "Nikad niste vidjeli lica Očeva niti čuli glas njegov". A Pavao je jasan kad piše tko je vodio Židove kroz pustinju... samo ti nemaš Kristoliki um da spoznaš što su Krist i Pavao rekli...pa u svom buncanju dole pitaš kad je Isus rekao da je Bog Izraelov.

Jer Isus nije došao da se hvali Bogom pošto se je lišio nebeskog bogatstva i privremeno postao čovjekom, odrekavši se svoje jednakosti sa Bogom Ocem.
To što ti možeš reći ja svakako ne mogu i ne želim reći jer meni je Krist neposredno u životu dao dokaze da je Bog pa ja niti ne smijem ući u ludilo i negirati ono što sam uživo doživio sa njim. Onako kako znam dokazivati Isusovo boštvo ja uopće ne radim ovdje jer su argumenti daleko suptilniji i jasniji. Tek onima koji iznose mudrija pitanja mogu davati i mudrije i dublje odgovore jer su kvalitetna pitanja kriterij za spremnost na kvalitetnija znanja.
Ma uopšte nije važno šta ti misliš i šta si ti lično zaključio. Meni to nije važno.
Važno mi je da citiraš Hrista gde kaže da je On Bog Izrailjev.
Dakle, ili ovo tvrdiš Ti ili kaže Hrist...ako Hrist kaže daj stih.

20250524_124252.jpg

Toma je odgovorio Isusu ... evo stiha od jehovinih svjedoka; Toma mu je nato rekao: “Moj Gospodin i moj Bog!”

Ovo "mu" sve razjašnjava; neposredno obraćanje. Jer da se je Toma divio Ocu onda bi pogledao u nebo kao simbolu Božje prisutnosti, a ne prema Isusu, i tako bi pisalo u Pismu. Kad se obraćaš Bogu ne možeš gledati u ljude i govoriti ljudima. To je čak uvreda prema pametnim i bogobojaznim ljudima.
Pa i ja tebi u lice direktno mogu reći...ako si mi bliska osoba pa vaskrsneš...isto što je Toma rekao Hristu...a da se ovo Bog ne odnosi na tebe...jednostavno, jer se podrazumeva da ti nisi Bog.

Toma je pored Hrista hodao i učio više od tri godine. Ne može Toma dodati Hristovim rečima ni slovo. Niti može Hristu dodati svojstvo Boga, ako Hrist nije tako učio... a nije...Svih 12 učenika, sve vreme Hrista smatraju Sinom Božijim. Ne Bogom...već Sinom Božjim...Mogu ti navesti hiljadu citata. Ne zato što su sami došli do zaključka da je Hrist Sin Božij, već zato što ih je Hrist učio tako...Zato što je i glas od Boga Oca došao sa neba i rekao isto...''Ovo je Sin moj''....
Hrist je ceo svoj zemaljski život istupio zube pričajući o Bogu Ocu. Ako Ti to ne znaš i ne poznaješ Oca onako kako ga Učitelj predstavio, Toma zna... I zna veoma dobro da će njegovog Gospoda Isusa vaskrsnuti Bog Otac....jer i to je Gospod Isus učio...
Da li ti je sada jasno šta Toma priča?
Od trenutka kada je postao Apostol, Toma ima jednog Gospoda Isusa i jednog Boga Oca...
I podrazumeva se ko je za Tomu Gospod a ko Bog.

Uostalom, sve poslanice su nastavljene da se pišu po istom principu. Gospod Isus Hrist i Bog Otac...a sve posle Tominog događaja...
Zato sam ti i tražio da mi pokažeš jedno mesto gde se Oni obraćaju svom Bogu rečima ''Naš Bog Isus Hrist'' ..
Ali nema ni jednog mesta. Zašto?
Prosto zato što za njih Hrist nije isto što i Bog Otac...

Izvinjavam se što imam podpitanje .
Davno je jedna forumašica pomenula "kožu"
Nakon pada u greh u opteku je bila praksa zrtvovanja cistih zivotinja s kojima su se cistile ljudski gresi.
U tom smislu je jedino logicko objasnjenje koje je u skladu sa ostatrkom citavog Svetog Pisma jeste sledece;
Bog je ocito prvim ljudima pokazao kako se priprema i prionosi krvna zrtva pa je u tom procesu ujedno iskoristio kozu prinete zivotinje za izradu "garderobe'za prve ljude.

Ne.

Jovan 20,31
A ovo se napisaše, da vjerujete da Isus jest Hristos sin Božij

Iz ovih reči, koje su napisane odmah posle događaja sa Tomom, se vidi da Apostoli Hrista smatraju Božjim Sinom...a ne Bogom. U suprotnom bi pisalo drugačije.

Ne može Hrist biti sam svoj sin...zar ne vidiš do kakvih nebuloza dolazite?!
Пробај да схватиш да је Бог и Божији син једно исто.
Не знам зашто ви Јеховини сведоци се држите тих јереси.
Бог Отац има исту природу као Син.
То што је неко Син не чини га мањим. Или лошијим. Они имају различиту личност а исту природу.
Као што вода има три појавна облика.
Кад би рекао да лед није вода погрешио би. Јесте али другачијег агрегатног стања. Природа воде је иста.
Такои Бог Отац има исту природу са Сином. Не може Бог да има Сина различите природе од себе

Пробај да схватиш да је Бог и Божији син једно исто.
Nisu jedno isto...Ne što tako kažem ja, već zato što tako kaže Isus.

-- Otac zna dan i čas Sin ne zna.
-- Otac odredjuje gde će ko da sedi u nebeskom uredjenju, Sin ne može.
-- Isus na zemlji Oca naziva svojim Bogom.
-- Isusu u nebeskoj slavi Otac otkriva buduće dogadjaje.
-- Isus u nebeskoj slavi kaže da ima svog Boga.
-- Otac je moj veći od mene...itd.itd...
Не знам зашто ви Јеховини сведоци се држите тих јереси.
Jehovini Svedoci se isključivo drže Hristovih reči, a to sasvim sigurno nije jeres.

Zato je bolje dobro razmisli pre nego što nešto kažeš.
Бог Отац има исту природу као Син.
То што је неко Син не чини га мањим. Или лошијим. Они имају различиту личност а исту природу.
Као што вода има три појавна облика.
Кад би рекао да лед није вода погрешио би. Јесте али другачијег агрегатног стања. Природа воде је иста.
Такои Бог Отац има исту природу са Сином. Не може Бог да има Сина различите природе од себе
Pokazah ti gore šta Isus kaže.

''Otac je moj veći od mene''.
Tačka amin.

Tvoji ovozemaljski učitelji možda uče tako kao što ti kažeš, ali Nebeski učitelj kaže suprotno...pokazah ti.
Nebo je puno Sinova Božjih ali Bog je jedan. Tačka Amin.

PS
Za početak pokušaj da shvatiš ovo.

Jovan 14,6 Isus mu reče: ja sam put i istina i život;

Van Hrista nema istine. Svako ko drugačije uči od Hrista ne stoji u istini, već sebe i druge obmanjuje.

Hrist o svojoj prirodi kaže...''Ja sam Sin Božji''...
Bog Otac sa neba govori...''Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte''...

Da li ga slušaš? Sta Isus kaže o svojoj prirpdi?

E sada obrati pažnju jer ide ono najvažnije!!!

Bog Otac kaže da poslušamo Isusa i ono što nam On govori.
A sam Isus kaže, na više mesta...
Matej 28,19 Idite dakle i naučite sve narode...
Matej 28,20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao;

Je li Hrist rekao da je Otac veći od njega???... Jeste...i ne samo to već sve ovo iznad što sam citirao...

Zašto da držim nešto što Hrist nikad nije rekao?

Nisu jedno isto...Ne što tako kažem ja, već zato što tako kaže Isus.

-- Otac zna dan i čas Sin ne zna.
-- Otac odredjuje gde će ko da sedi u nebeskom uredjenju, Sin ne može.
-- Isus na zemlji Oca naziva svojim Bogom.
-- Isusu u nebeskoj slavi Otac otkriva buduće dogadjaje.
-- Isus u nebeskoj slavi kaže da ima svog Boga.
-- Otac je moj veći od mene...itd.itd...

Jehovini Svedoci se isključivo drže Hristovih reči, a to sasvim sigurno nije jeres.

Zato je bolje dobro razmisli pre nego što nešto kažeš.

Pokazah ti gore šta Isus kaže.

''Otac je moj veći od mene''.
Tačka amin.

Tvoji ovozemaljski učitelji možda uče tako kao što ti kažeš, ali Nebeski učitelj kaže suprotno...pokazah ti.
Nebo je puno Sinova Božjih ali Bog je jedan. Tačka Amin.

PS
Za početak pokušaj da shvatiš ovo.

Jovan 14,6 Isus mu reče: ja sam put i istina i život;

Van Hrista nema istine. Svako ko drugačije uči od Hrista ne stoji u istini, već sebe i druge obmanjuje.

Hrist o svojoj prirodi kaže...''Ja sam Sin Božji''...
Bog Otac sa neba govori...''Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte''...

Da li ga slušaš? Sta Isus kaže o svojoj prirpdi?

E sada obrati pažnju jer ide ono najvažnije!!!

Bog Otac kaže da poslušamo Isusa i ono što nam On govori.
A sam Isus kaže, na više mesta...
Matej 28,19 Idite dakle i naučite sve narode...
Matej 28,20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao;

Je li Hrist rekao da je Otac veći od njega???... Jeste...i ne samo to već sve ovo iznad što sam citirao...

Zašto da držim nešto što Hrist nikad nije rekao?
Више пута ти је речено да је Христос рекао "Ја и Отац једно смо". То што се ти позиваш на Писмо а поричеш да је Христос Бог, то је бесмислено и нелогично

Back