Исус је Јехова

Ti ne verujes u rec Bozju. Trojstvo nije ucenje Boga nego pagansko ucenje koje je crkva preuzela u 4 veku
325 god je Nikejskim Koncilom Car Konstantin poceo da uvodi trojstvo - izjednacio prirodu Boga i Hrista.

prema Bibliji koja je Bozja rec Bog JHVH Jehova je iznad Hrista - koji je Bozji Sin.
Jevanđelje po Jovanu, glava 20:
26 Osam dana posle, učenici Isusovi bejahu opet u kući, a i Toma beše s njima. Isus dođe kad vrata behu zaključana, pojavi se usred njih i reče: Mir s vama!

27 Zatim reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje, i pruži ruku svoju i metni je u rebra moja, i ne budi neveran, nego veruj.

28 Toma mu odgovori: Gospod moj i Bog moj!

Jevanđelje po Jovanu, glava 20:
26 Osam dana posle, učenici Isusovi bejahu opet u kući, a i Toma beše s njima. Isus dođe kad vrata behu zaključana, pojavi se usred njih i reče: Mir s vama!

27 Zatim reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje, i pruži ruku svoju i metni je u rebra moja, i ne budi neveran, nego veruj.

28 Toma mu odgovori: Gospod moj i Bog moj!
Nikada isus Hrist nije rekao da je Bog
Nikada Bogt JHVH nije rekao za Isusa da je Bog.
Bog JHVH je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin
Isus
je rekao; " Ja sam Bozji Sin.
Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje.
(Matej 3:17)
Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)
i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Dok ne prihvatis te dve cinjenice Bozje da je Bog JHVh a Isus Bozji Sin nista.

Bozja rec Biblija nam otkriva istinu o tome ko je pravi Bog,
I postoje dokazi da je jedini pravi zivi Bog JHVH Jehova Bog
jedini koji je Stvoritelj univerzuma
jedini koji je " oduvek i zauvek"
besmrtan i koj izivi u vecnosti

Znacenje Bozjeg Imena JEHOVA
a znaci "postacu sto god pozelim da postanem" - znaci da Bog moze da postane sta zeli da bi izvrsio svoju nameru.
2. Moj 3:14 https://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9864

Ehyeh asher ehyeh znaci
"I will become what I choose to become

Bog Stvoritelj univerzuma je ljudima obznanio svoje ime kao JHVH Jehova.
Dakle on je sam sebi dao ime i obznanio ga ljudima.
Takodje On je dao Ime Isusu Hristu Bozjem Sinu...

Isusovo ime Jehoshua sadrzi JHVH Bozje ime i ono znaci
"Jehova je spasenje"

Dok Bozje ime JHVH Jehova znaci On prouzrokuje da postaje sve sto je potrebno da bi ispunio svoju nameru..
Ili " Postacu sto god zelim da postanem"

Bog JHVH je obznanio svoje ime
Izlazak 3:15

Tada Bog još jednom reče Mojsiju:
„Ovako kaži Izraelovim sinovima: ’Jehova, Bog vaših praočeva, Bog Avrahamov, Bog Isakov
i Bog Jakovljev, poslao me je k vama.‘ To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj

Otkrivenje 4:11

11 Jehova*, Bože naš, dostojan si primiti slavu,a častb i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Dakle JHVh Jehova ili Jahve je Stvoritelj svega, univerzuma i jedini svevisnji svemoguci Bog.

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

Exodus 6:3
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.

Isaiah 26:4
Trust ye in the LORD for ever: for in the LORD JEHOVAH is everlasting strength:

http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-83-18/

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm 83:17-18&version=KJV

Biblija nam otkriva Istinu o Isusu.
On je temelj nase hriscanske vere.
Vera u Boga podrazumeva i veru u Isusa Hrista kao Bozjeg Sina.
Evo sta Biblija kaze o Isusu Hristu:

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN. To je Bog JHVH posvedocio.

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..

Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog.

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.

A Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ,
TVORAC CELOG UNIVERZUMA i svih inteligentnih stvorenja, andjela i ljudi
Jehova Bog je JEDINI "oduvek i zauvek" besmrtan je i zivi u vecnosti

Otkrivenje 4:11
11 “Jehova, Bože naš, dostojan si primiti slavu, čast i moć jer ti si sve stvorio i tvojom je voljom sve postalo i stvoreno je.”
ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od strane Boga OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.

ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog
preko svoje pisane reci Biblije...
Isus je prvorodjeni i jedinorodjeni Bozji Sin
Sto znaci da je Bog njega prvog stvorio, PRVO i direktno
a sve ostalo je stvarao preko Isusa...

Zato je Isus nas posrednik do Boga.
To je zapisano u Kolosanima

Kolosanima 1:14-16
15 Он (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo,
bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno
prvorodjenac ili prvorodjeni

dakle tako kaze Bozja rec
jasno pise za Isusa da je
početak Božjih dela stvaranja
Otkrivenje 3:14
prvenac svega sto je stvoreno Kolosanima 1:15
a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:15

Posto pise da je Prvi stvoren ili rodjen on ne moze biti Bog Stvoritelj
koji je jedini JHVH Bog Jehova
takodje neko da bi bio rodjen mora da je prvo stvoren.
Bozji Sin koga je Bog poslao

Jovan 17:3
3 A da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Hrista.
Jovan 3:16
„Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veru u njega ne bude uništen, nego da ima večni život

1 Jovanova 4:9
9 Bog je pokazao ljubav prema nama tako što je poslao svog jedinorođenog Sina+ u svet da preko njega dobijemo život

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Jovan 14:28 Reci ISUSA HRISTA
28 Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca,

jer Otac je veći od mene.

Biblijski citati koji govore da je Isus Bozji Sin

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43
Bog je sa neba tri puta posvedocio da je Isus Bozji Sin.

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.
Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)
Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)
: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)
Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Možeš li da mi citiraš Pismo?

U kom smislu drug sila?
U smislu da prva sila vlada Nebesima i ima svoje prijestolje (Otkrivenje 3:21), a da druga sila (veća) vlada na Nebesima nad Nebesima i ima svoje prijestolje na kojemu je Sin "zdesna".

Ali ti si mi zanimljiv po nečemu drugom...po tome da si pročitao ovaj moj tekst ali si reagirao samo na crveni dio;

"Boga Oca nikad niko nije ni vidio ni čuo govori Isus. A koga su posebni i posvećeni Židovi kao Boga vidjeli i čuli? Pa Boga Sina. Jahve Sin je vodio Židove kroz pustinju i njegov su glas čuli. Jahve Otac je druga nebeska sila. Zato i imamo Nebesa i Nebesa nad Nebesima kao dva područja veliokog Neba. Ne kaže li Pavao da je Krist ta Stijena koja je vodila Židove kroz pustinju? Nije ih vodio Jahve Otac."

U nastavku teksta napisao sam proročki ovo ;

"Sad ćemo vidjeti što ti odbijaš da vidiš. Lako je tuđa odbijanja vidjeti."

I pogodio sam. A napisao sam da je Isus rekao da niko od Židova i njihovih očevanije Očev glas čuo niti njegovlik vidio. Te sam napisao drugu tvrdnju Pavlovu koji kaže da je Krist bio ta stijena koja je vodila Židove kroz pustinju. A to znači da je Krist Jehova jer se Jehova predstavlja Židovima u pustinji i njegov glas čuju i lice njegovo vide (ne svi, odabrani naravno). Na te tvrdnje nisi mi napisao "gdje u pismu piše" jer znaš da piše ali bježiš iz te argumentacije i rasprave.

I kao što sam onda napisao na kraju tako i sada A ŠTO ĆEMO SADA ?

Misliš li da u starom zavjetu nema stihova gdje jedan Jehova govori o drugom Jehovi? Ali nismo dotle došli jer "što ćemo sada" sa ovim gore?

O ovome ću napisati jedan rad sa mnogim kvalitetnim argumentacijama i taj će rad dobiti jehovini svjedoci pa i ti, ako te ne zaboravim....i postaviti ga na neke fejzbuk grupe...

Jovan 14:
8 Reče mu Filip: Gospode, pokaži nam Oca i biće nam dosta.

9 Isus mu reče: Toliko sam vremena s vama, i nisi me poznao, Filipe? Ko vide mene, vide oca. Pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim, ne govorim od sebe, nego Otac koji prebiva u meni, on dela čini.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu, i Otac u meni; verujte bar po tim delima.

U smislu da prva sila vlada Nebesima i ima svoje prijestolje (Otkrivenje 3:21), a da druga sila (veća) vlada na Nebesima nad Nebesima i ima svoje prijestolje na kojemu je Sin "zdesna".

Ali ti si mi zanimljiv po nečemu drugom...po tome da si pročitao ovaj moj tekst ali si reagirao samo na crveni dio;

"Boga Oca nikad niko nije ni vidio ni čuo govori Isus. A koga su posebni i posvećeni Židovi kao Boga vidjeli i čuli? Pa Boga Sina. Jahve Sin je vodio Židove kroz pustinju i njegov su glas čuli. Jahve Otac je druga nebeska sila. Zato i imamo Nebesa i Nebesa nad Nebesima kao dva područja veliokog Neba. Ne kaže li Pavao da je Krist ta Stijena koja je vodila Židove kroz pustinju? Nije ih vodio Jahve Otac."

U nastavku teksta napisao sam proročki ovo ;

"Sad ćemo vidjeti što ti odbijaš da vidiš. Lako je tuđa odbijanja vidjeti."

I pogodio sam. A napisao sam da je Isus rekao da niko od Židova i njihovih očevanije Očev glas čuo niti njegovlik vidio. Te sam napisao drugu tvrdnju Pavlovu koji kaže da je Krist bio ta stijena koja je vodila Židove kroz pustinju. A to znači da je Krist Jehova jer se Jehova predstavlja Židovima u pustinji i njegov glas čuju i lice njegovo vide (ne svi, odabrani naravno). Na te tvrdnje nisi mi napisao "gdje u pismu piše" jer znaš da piše ali bježiš iz te argumentacije i rasprave.

I kao što sam onda napisao na kraju tako i sada A ŠTO ĆEMO SADA ?

Misliš li da u starom zavjetu nema stihova gdje jedan Jehova govori o drugom Jehovi? Ali nismo dotle došli jer "što ćemo sada" sa ovim gore?

O ovome ću napisati jedan rad sa mnogim kvalitetnim argumentacijama i taj će rad dobiti jehovini svjedoci pa i ti, ako te ne zaboravim....i postaviti ga na neke fejzbuk grupe...
Ne bežim ja nikad ni od jednog pitanja...sve dok se ponašaš civilizacijski kulturno i ne počneš da vređaš time skrećući sa teme.

O ovome smo ranije diskutovali...baš kao i o Tomi...ali ti očigledno, po običaju ne čitaš šta ja pišem. A ja ne volim da se ponavljam...osim onim sagovornicima koji ne vredjajući korektno diskutuju...

Sve ovo što tvrdiš gore moraš potkrepiti Hristovim rečima...Jer On i Reč koju je doneo je temelj i osnova svačije vere ko se Hristovim sledbenikom smatra.
Kao što tebe ne zanimaju moji lični zaključci...tako isto ni mene ne zanimaju tvoji zaključci...
Isključio me zanima Hristova reč.

Gde Hrist sebe jasno predstavlja kao Jehovu?

Ako nema takvog mesta, onda si sam došao do takvog zaključka.

Дјела 20:28 Пазите дакле на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави епископима а да пасете цркву Господа и Бога коју стече крвљу својом.

Jovan 14:
8 Reče mu Filip: Gospode, pokaži nam Oca i biće nam dosta.

9 Isus mu reče: Toliko sam vremena s vama, i nisi me poznao, Filipe? Ko vide mene, vide oca. Pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim, ne govorim od sebe, nego Otac koji prebiva u meni, on dela čini.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu, i Otac u meni; verujte bar po tim delima.
I onda ispada da je Hrist Otac?

Павлова посланица Титу 2;
11 Јер се показа милост Божја, која је извор спасења за све људе.

12 Она нас учи да се одрекнемо бездушности и жудњи овога света и да паметно, праведно, побожно поживимо на овоме свету,

13 очекујући блажену наду и појављење славе великога Бога и Спаситеља нашега Исуса Христа,

14 који је дао себе за нас, да нас избави од сваке бездушности, и да припреми себи народ очишћен преко њега и реван за добра дела.

Псалам 110:
1 Рече Господ Господу моме: "Седи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојим."
+++
То се Бог Отац обраћа Богу Сину.

13 очекујући блажену наду и појављење славе великога Бога и Спаситеља нашега Исуса Христа,
13
очекујући блажену наду и појављење славе великога Бога и Спаситеља нашега Исуса Христа,

da li ti je sada malo jasnije?
Dvojica, baš kao prema Jovanu 17.3 koju moraš upoznati.

Back