Isus reče da nije došao da ukine zakon i proroke nego da ih ispuni....
da vidimo kako Isus kao pravnik koristi Sveto Pismo
prvo što uočavamo je da on ne priznaje taj zakon kao svoj nego kaže u zakonu vašem a ne u zakonu našem...
uglavnom on na optužbu da se gradi Bogom odgovara citirajući navodni navod iz Biblije da su svi Bogovi...međutim takvog navoda u Starom Zavetu nema...ima samo ovo
dakle ne obraća se u Starom Zavetu Bog ljudima sa "bogovi ste" nego skupu bogova (???)
možeš li mi neko od dežurnih biblijskih pravnika objasniti ovo?
otkud bogovi na saboru Božjem kod Jahvea koji je po vama jedini bog? Na osnovu čega Isus preslikava tu čudnu situaciju na sebe i svoj položaj?
interesuje me i gde se sve i kako Isus poziva na zakone iz Svetog Pisma koje tvrdi da nije došao da ukine nego ispuni...
da vidimo kako Isus kao pravnik koristi Sveto Pismo
Jovan 10,33 | Odgovoriše mu Jevreji govoreći: za dobro djelo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovjek budući, gradiš se Bog. |
Jovan 10,34 | Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste? |
prvo što uočavamo je da on ne priznaje taj zakon kao svoj nego kaže u zakonu vašem a ne u zakonu našem...
uglavnom on na optužbu da se gradi Bogom odgovara citirajući navodni navod iz Biblije da su svi Bogovi...međutim takvog navoda u Starom Zavetu nema...ima samo ovo
Psalam 82,1 | Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud: |
Psalam 82,2 | "Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko? |
Psalam 82,3 | Sudite ubogome i siroti, onoga koga gone i ništega pravdajte. |
Psalam 82,4 | Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte. |
Psalam 82,5 | Ne poznaše, niti razumješe, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji. |
Psalam 82,6 | Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi. |
Psalam 82,7 | Ali ćete kao ljudi pomrijeti, i kao svaki knez pašćete." |
Psalam 82,8 | Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su tvoji po našljedstvu svi narodi. |
dakle ne obraća se u Starom Zavetu Bog ljudima sa "bogovi ste" nego skupu bogova (???)
možeš li mi neko od dežurnih biblijskih pravnika objasniti ovo?
otkud bogovi na saboru Božjem kod Jahvea koji je po vama jedini bog? Na osnovu čega Isus preslikava tu čudnu situaciju na sebe i svoj položaj?
interesuje me i gde se sve i kako Isus poziva na zakone iz Svetog Pisma koje tvrdi da nije došao da ukine nego ispuni...