Isus Hrist - Bozji Sin (Biblijski dokazi)

Da ti nije bilo konstantina sutra bi malo znala za bibliju hrista jhvh
E to je hula.Ko je pocerao konstantina da se ovo cudo od hriscanstva prizna.Duh sveti
Браво. Без св. цара Константина хришћанство никад не би постало свјетска религија какво је данас. Без Константина можда би то био митраизам или би остао паганизам.

Браво. Без св. цара Константина хришћанство никад не би постало свјетска религија какво је данас. Без Константина можда би то био митраизам или би остао паганизам.
Znaci Konstantin je zapravo mesija koliko i Isus? Ili neka vrsta Muhameda

Tema Nije Konstantin pa izvoli otvori temu o tome pa tamo pisi
ne spamuje vise sa istim komentarom sto puta

Не мантрај. Догмат о Тројици је старији од Константина. Константин сам није увијек био на страни тројичара и након Никеје је знао бити наклоњен и аријанској страни.
obe strane su gledale da se uslihtaju caru, zapravo rimu

Јесу ли ти обе стране легитимне?
ja se drzim one da istoriju pisu pobednici, a moja strana je pomiriteljska Jevsevijeva [autor Crkvene Istorije, tek bez njega ne bismo nista imali]
sto se tice Arija, moguce je i da mu je napakovano sta znam mozda polovina, znamo posle tvoja stranka kako je pakovala ljudima, cak i Zlatoustom da je Origenist, jeretik

ja se drzim one da istoriju pisu pobednici, a moja strana je pomiriteljska Jevsevijeva [autor Crkvene Istorije, tek bez njega ne bismo nista imali]
sto se tice Arija, moguce je i da mu je napakovano sta znam mozda polovina, znamo posle tvoja stranka kako je pakovala ljudima, cak i Zlatoustom da je Origenist, jeretik
Нема помирења између истине и неистине. Је ли Христос једносуштан са Оцем за тебе?

А то су?

Нема помирења између истине и неистине. Је ли Христос једносуштан са Оцем за тебе?
naravno da jeste, Boziji Sin je Bog, kao sto je coveciji - covek, logika je prosta;
ali, radi se o podvali da je arije rekao da je bilo vreme kada sina nije bilo; pa kome je onda otac bio otac? - glasi logika
otac, bog-duh, i bestelesne sile? onda dolazimo do ovih koji Hrista drze za Mihajla.
ali kome ikad rece TI SI SIN MOJ, JA TE DANAS RODIH?
ali tu dokazujem da Mihajlo ne ratuje, i bavimo se angeologijom, koja je funkcija andjela uopste - opsirna tema gde opet satirem lazno otkrivenje.

Lažno otkrivenje 14,14 govori o sedenju na oblaku nekog ko je sličan sinu čovečijemu ("nalik" u OTK. 1,13)

a sveti Stefan?
Djela apostolska 7,56 I reče: evo vidim nebesa otvorena i sina čovječijega gdje stoji s desne strane Bogu.

a jevandjelje, koga cekamo? sto pre priznate da nemate pojma, pre ce se otvoriti mogucnost da vas naucim.

Poslednja izmena:

Back