Quantcast

ISTRAŽIVANjE U SRBIJI: Kosovo za Evropsku Uniju ne bi menjalo 77 odsto građana.

Kosovo ili Evropska Unija?

  • Kosovo.

    glasova: 24 75,0%
  • Evropska Unija.

    glasova: 8 25,0%

  • Ukupno glasova
    32

cronnin

Poznat
Moderator
Poruka
7.194
Пошто се овај кирику очигледно завиталава, да поставим осталим форумашима о чему је реч.

Стране обавештајне службе су убедиле Шћипетаре да су они живели на Косову, док их зли Срби у 6. веку нису силом отерали одатле.
Зато Шћипетари сматрају да је оправдано свако насиље које се примењују у борби против Срба да би етнички очистили Косово.

edit.jpg
 

kiriku1

Domaćin
Poruka
3.858
Стране обавештајне службе су убедиле Шћипетаре да су они живели на Косову, док их зли Срби у 6. веку нису силом отерали одатле.
To su uzvisene recenice nekih analiticara sa Hepija...
Vizantijci su vladali teritorijom danasnjeg Kosova oko set vekova, Bugarski vladari zatim oko cetiri, Srpski potom oko dva, Otomanski oko pet... Ne mozemo naci da je veza izmedju savremenog Srbina i teritorija srednjevekovnih nasih vladara jaca od prava Otomanske drzave i njenih granica koje priznajemo od svog savremenog postojanja pa do trenutka kada zauzimamo Kosovo...To sto nasi istoricari bez razmisljanja jednodusno tvrde da smo Kosovo samo oslobodili greska je...
 

AleksaJ

Veoma poznat
Poruka
14.715
ISTRAŽIVANjE U SRBIJI: Kosovo za EU ne bi menjalo za 77 procenata građana.

VIŠE od polovine građana Srbije, tačnije njih 53 odsto, veruje da Vlada neće priznati Kosovo, a čak 77 odsto ne bi podržalo nezavisnost južne srpske pokrajine, zarad bržeg ulaska naše zemlje u EU.

Samo 13 odsto podržalo bi nezavisnost Kosova ako bi nam to omogućilo članstvo u EU, dok je 10 odsto neodlučnih. Tek 27 odsto ispitanika smatra da će Vlada priznati Kosovo, dok petina ne zna da se izjasni.

Ukoliko bi sutra bio referendum o nezavisnosti, najveći broj ispitanika bi glasao protiv 66 odsto, 14 procenata ne bi izašlo na glasanje, 11 odsto ne zna kako bi glasalo, dok bi devet procenata glasalo za.

To je pokazalo poslednje istraživanje koje je sproveo Institut za evropske poslove, u saradnji sa "Ninamedia". Anketa je rađena početkom marta, na reprezentativnom uzorku od 1.203 ispitanika.

Građani su gotovo podeljeni oko toga da li je Kosovo izgubljeno, pa to smatra 42 odsto anketiranih, 46 odsto je suprotnog mišljenja, a 12 procenata neodlučnih. Interesantno je i da je stav da je Kosovo izgubljeno u većoj meri izražen kod mlađih ispitanika, starosti od 30 do 44 godine, kao i onih sa najvišim nivoom obrazovanja i gradskog stanovništva.

Čak 89 odsto ispitanika ne zna šta je plan Vlade o KiM, a taj stav u većoj meri su iskazale žene, stariji od 30 godina, ispitanici iz svih regiona izuzev Vojvodine i stanovnici vangradskih sredina.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...-srbiji-kosovo--menjalo-77-procenata-gradjana

Jedino ostaje "nepoznata" koliko bi građana Republike Srbije i Republike Srpske u nedostatku zaposlenja u Republici Srbiji i Republici Srpskoj "uzelo kofere" ,a pre toga isposlovao radne i boravišne dozvole u državama članicama Evropske Unije i otišlo da radi i živi tamo, o tome se anketa nije izjasnila? Naravno Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije, pa kad se patriota u tome delu, treba biti patriota u u ovom drugom delu i odbiti iseljavanje u države Evropske Unije i naseliti Kosovo i Metohiju, da se pojača srpska pozicicija i prisustvo na Kosovu i Metohiji s ne u Evropskoj Uniji, ukoliko je Kosovo i Metohija značajnije i draže od Evropske Unije? Ne treba biti licemeran, ako je Kosovo i Metohija u srcu i duši a ne Evropska Unija, onda idemo na Kosovo i Metohiju a ne u Evropsku Uniju?
Питање .. начин постављања питања .. често и одговор формира.

Да су бил апитања :

1. желите 40 сатно радно време

2. желите да просежан трошак кућних личних породичних потреба да је око 1 500 за једну особу а зарада око 2000 монетарних јединица по особи

3. желите ли да ви управљате Јавним службама ( или неке неки ефикасно продуктивно у ваше име и за ваш интерес)

ако ј еодговор ДА заокружите ЕУ
 
Poslednja izmena:

AleksaJ

Veoma poznat
Poruka
14.715
A zasto bi Srbija menjala Kosovo za ulazak u EU???
Kakve to ima veze jedno sa drugim???


PS
"Demonkratija" je kad das u ruke svakom internet da postavlja idiotska pitanja
Сва питања које добијете од домаже власти .. Јавне Власти ( који су јавне СЛУЖБЕНИЦЕ И СЛУЖБЕНЦИ ) су лажни преводи

неких других Јавних Служби
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.069
KIM NIKADA NIJE BILO ALBANSKA TERITORIJA Dokument otkriva da Kosmet oduvek pripada Srbima J.M. 28.11.2020.

Na prostoru celog Kosova i Metohije sredinom 15. veka gotovo da nije bilo albanskih porodica, preciznije, postojalo je samo 46 albanskih domaćinstava.

Stranica „Defterta za Vukovu oblast“
Stranica „Defterta za Vukovu oblast“, Foto: Alo!

To pokazuje dokument „Defter za Vukovu oblast“, koji sadrži detalje popisa stanovništva koji je sproveden u Osmanskom carstvu. Ovaj značajni dokument, koji se čuva u Istorijskom arhivu u Istanbulu, otkriva veoma važne činjenice koje potvrđuju da Kosmet nikada nije bio albanska teritorija.
Na osnovu tog dokumenta zaključuje se da Albanci nikada nisu bili starosedeoci na prostoru KiM, kao i da nisu ni učestvovali u Boju na Kosovu, koji se dogodio 1389.
Dokument je nazvan po Vuku Brankoviću, a Kosmet su Turci nazivali "zemlja Brankovića". U tom periodu, na prostoru KiM turski popisivači izbrojali su 480 naselja u kojima je bilo 13.000 kuća, od kojih je 12.840 pripadalo Srbima pravoslavcima. Vlasi su tada posedovali 75, Albanci 46, a Bugari 17 kuća. Pet domaćinstava bilo je u vlasništvu grčkih porodica, a jedna je pripadala jevrejskoj porodici.

Prema tom dokumentu, koji je napisan na 480 stranica, 46 albanskih kuća nalazilo se u 23 sela.
Turski popisivači istraživali su i popisivali sva prezimena koja su sredinom 15. veka postojala na KiM. Srpskog porekla bilo je 95,88 odsto prezimena, dok je albanskih prezimena bilo oko 0,26 odsto. Ostatak su romanska i grčka prezimena. Takođe, nijedan toponim nije bio na albanskom jeziku.
Istoričar Salih Selimović kaže da su Turci popise obavljali vrlo pedantno i precizno i da zato ne treba sumnjati u podatke koji se nalaze u dokumentu „Defter za Vukovu oblast“. Selimović za „Alo!“ kaže da su popisi obavljani pod kontrolom nadležnog kadije i vojnoupravnog starešine.
- Turski popisi se zato u ozbiljnoj istorijskoj nauci i uzimaju kao relevantni izvori, odnosno, oni su izvori prvog reda. Turski popis zemlje Vuka Brankovića iz 1455, koji je obuhvata i današnje Kosovo i Metohiju, najrelevantniji je istorijski izvor o tadašnjem stanovništvu Kosova i Metohije, kao i dela sadašnje severne Albanije. Te popisne knjige ili defteri čuvaju se u turskim arhivima u Istanbulu i Ankari, a neki su i prevedeni na srpski jezik - kaže Selimović i dodaje da „Defter za Vukovu oblast“ potvrđuje činjenicu da je broj albanskih domaćinstava na KiM bio zanemarljiv u odnosu na broj srpskih pravoslavnih domaćinstava.
Selimović kaže da je sve do polovine 17. veka na prostoru Stare Srbije bilo ukupno 226 albanskih domaćinstava.
- Posle Velike seobe Srba 1690. i druge seobe 1737. nije postojala albanska većina. Krajem 18. i u prvoj polovini 19. veka oni postaju relativna većina. Masovno su se, uz podršku turskih vlasti, Albanci spuštali sa planina u pitome predele Kosova i Metohije, gde su vršili nasilnu albanizaciju Srba, i pravoslavnih i muslimana, a bila je česta pojava proterivanja domaćeg stanovništva raznim metodama nasilja - kaže Selimović i dodaje da je naučno dokazano da Albanci nisu potomci Ilira i da su na Balkan dovedeni 1043. iz južne Italije.

- Albanska zvanična istorija je puna falsifikata i pamfleta, a sve u službi ideje o stvaranju velike Albanije. Doduše, ima i albanskih istoričara koji se ne slažu sa takvom revizijom istorije, ali su zato u nemilosti - rekao je Selimović.

Radislav i Olivera najčešća imena
U tom dokumentu, koji se čuva u Istanbulu, zapisana su i najčešća srpska imena na KiM. Tako su se Srbi u 15. veku na prostoru Kosova i Metohije najčešće zvali Radislav, Bogdan, Radica, Stjepan, Nikola, Rajko, Miloš, Radoslav, Bogoje, Doroslav, Bogdan, Priboje i Milovan. Popularna ženska imena u to vreme na KiM bila su Olivera, Radislava, Stojislava, Jelena, Stanislava, Vladislava i Vukosava.
Iseljavanje u više etapa
Broj Srba na KiM posebno se smanjio tokom osmanlijske vladavine, a zatim i tokom Drugog svetskog rata, kada je više od 200.000 Srba pobeglo u centralnu Srbiju. Iseljavanje se nastavilo neposredno pre i posle 1999. godine i NATO agresije.
 

AleksaJ

Veoma poznat
Poruka
14.715
А зашто би било ко требао мењати ово за чланство у ЕУ? :eek:То је деблно помислити, подло упитати, и кретенски на то потврдно одговорити.
Из истоих разлога, вероватно,што су многи Срби са осова отишли,отерани.

Неки паметнији за дабеле паре продали .. неки побегли да сачувају главу и мир ...

Тако и ЕУ .. је за неке спас од сталнога малтретирања домаће администрације , а за неке зарада ....јер ће бити чланови Европске администрације ....
 

Ројалиста

Poznat
Moderator
Poruka
8.772
Из истоих разлога, вероватно,што су многи Срби са осова отишли,отерани.

Неки паметнији за дабеле паре продали .. неки побегли да сачувају главу и мир ...

Тако и ЕУ .. је за неке спас од сталнога малтретирања домаће администрације , а за неке зарада ....јер ће бити чланови Европске администрације ....
Али то је гледање ограничено на животни век једног човека. При том, ЕУ ће трајати док буде постојала воља за њеним постојањем. Кад је више не буде, нама Косово и Метохију нико неће вратити. Из тог разлога то је нонсенс.

Осим тога, то је питање за Србе који још нису отерани, отишли, продали своје. То је питање које упућују подли умови, жељни да виде, до колико ниско су Срби спремни да се погну.

Наша администрација, као и администрација терора на тлу КиМ, неће се у скорије време мењати на боље, чак и кад бисмо и једни и други ушли у ЕУ, а шансе за тако нешто нису извесне ни кад бисмо искључили мозак, и потписали одрицање од Косова и Метохије.
 

AleksaJ

Veoma poznat
Poruka
14.715
Али то је гледање ограничено на животни век једног човека. При том, ЕУ ће трајати док буде постојала воља за њеним постојањем. Кад је више не буде, нама Косово и Метохију нико неће вратити. Из тог разлога то је нонсенс.

Осим тога, то је питање за Србе који још нису отерани, отишли, продали своје. То је питање које упућују подли умови, жељни да виде, до колико ниско су Срби спремни да се погну.

Наша администрација, као и администрација терора на тлу КиМ, неће се у скорије време мењати на боље, чак и кад бисмо и једни и други ушли у ЕУ, а шансе за тако нешто нису извесне ни кад бисмо искључили мозак, и потписали одрицање од Косова и Метохије.
Оних који нису отерани/отишли колико има ...?!

Докле год неко некога пита да нешто подпише .. дотле и значи његов подпис .....

Некад је безначајан повољније бити ...
 

Ројалиста

Poznat
Moderator
Poruka
8.772
Оних који нису отерани/отишли колико има ...?!

Докле год неко некога пита да нешто подпише .. дотле и значи његов подпис .....

Некад је безначајан повољније бити ...
КиМ није питање само Срба на КиМ, већ свих грађана Србије, од којих је према овој анкети заинтересовано њих 77%.

Наравно.

Али ти знаш да ми то нисмо, често својом вољом, али можда још чешће мимо наше воље.

Не треба никуда срљати...
 

Logika

Ističe se
Banovan
Poruka
2.727
ISTRAŽIVANjE U SRBIJI: Kosovo za EU ne bi menjalo za 77 procenata građana.

VIŠE od polovine građana Srbije, tačnije njih 53 odsto, veruje da Vlada neće priznati Kosovo, a čak 77 odsto ne bi podržalo nezavisnost južne srpske pokrajine, zarad bržeg ulaska naše zemlje u EU.

Samo 13 odsto podržalo bi nezavisnost Kosova ako bi nam to omogućilo članstvo u EU, dok je 10 odsto neodlučnih. Tek 27 odsto ispitanika smatra da će Vlada priznati Kosovo, dok petina ne zna da se izjasni.

Ukoliko bi sutra bio referendum o nezavisnosti, najveći broj ispitanika bi glasao protiv 66 odsto, 14 procenata ne bi izašlo na glasanje, 11 odsto ne zna kako bi glasalo, dok bi devet procenata glasalo za.

To je pokazalo poslednje istraživanje koje je sproveo Institut za evropske poslove, u saradnji sa "Ninamedia". Anketa je rađena početkom marta, na reprezentativnom uzorku od 1.203 ispitanika.

Građani su gotovo podeljeni oko toga da li je Kosovo izgubljeno, pa to smatra 42 odsto anketiranih, 46 odsto je suprotnog mišljenja, a 12 procenata neodlučnih. Interesantno je i da je stav da je Kosovo izgubljeno u većoj meri izražen kod mlađih ispitanika, starosti od 30 do 44 godine, kao i onih sa najvišim nivoom obrazovanja i gradskog stanovništva.

Čak 89 odsto ispitanika ne zna šta je plan Vlade o KiM, a taj stav u većoj meri su iskazale žene, stariji od 30 godina, ispitanici iz svih regiona izuzev Vojvodine i stanovnici vangradskih sredina.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...-srbiji-kosovo--menjalo-77-procenata-gradjana

Jedino ostaje "nepoznata" koliko bi građana Republike Srbije i Republike Srpske u nedostatku zaposlenja u Republici Srbiji i Republici Srpskoj "uzelo kofere" ,a pre toga isposlovao radne i boravišne dozvole u državama članicama Evropske Unije i otišlo da radi i živi tamo, o tome se anketa nije izjasnila? Naravno Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije, pa kad se patriota u tome delu, treba biti patriota u u ovom drugom delu i odbiti iseljavanje u države Evropske Unije i naseliti Kosovo i Metohiju, da se pojača srpska pozicicija i prisustvo na Kosovu i Metohiji s ne u Evropskoj Uniji, ukoliko je Kosovo i Metohija značajnije i draže od Evropske Unije? Ne treba biti licemeran, ako je Kosovo i Metohija u srcu i duši a ne Evropska Unija, onda idemo na Kosovo i Metohiju a ne u Evropsku Uniju?
Laz!!!
 

AleksaJ

Veoma poznat
Poruka
14.715
КиМ није питање само Срба на КиМ, већ свих грађана Србије, од којих је према овој анкети заинтересовано њих 77%.

Наравно.

Али ти знаш да ми то нисмо, често својом вољом, али можда још чешће мимо наше воље.

Не треба никуда срљати...
Без наше воље су зарађивали на шпекуацијама и ратним лиферацијама
без наше воље у савезе угурали монархоунијати са непријатељским нацијама
без наше воље национализовали
и опет без наше воље транзиционализовали
безвољно живели ..
на епитафу стоји
безвољне/ици овде почивши
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.