Hteo bih da osnujem neki casopis,magazin pa me zanima koja je procedura za to odnosno koje su mi sve dozvole i papiri potrebni i kako da uradim istrazivanje trzista da vidim da li ima mesta za jos jedan casopis....
Pozdrav
Pozdrav
SVETLANA1979:Koja je razlika izmedju zastupnika i distributera
Sta utice na izbor firme-majke da li da plasira svoje proizvode na strano trziste putem prodaje robe distributeru ili preko zastupnika (kog ce sama izabrati, a taj zastupnik ce samo da joj nalazi kupce u njeno ime, a ona sama da realizuje sve ostale aktivnosti)?izzi:Ovo pitanje je sada na svim temama...
Pa da ja pokusam:
"ZASTUPNIK" zastupa interese neke firme sa drugog trzista , na svom trzistu. Pri tom zastupana firma ne mora da ima konkretan materijalni proizvod da bi joj bio potreban i "DISTRIBUTER".
U slucaju da ga ima (proizvod), onda zastupnik moze u isto vreme da bude i distributer (ako samostalno radi uvoz i distribuciju (prodaju)). Ali zastupnik moze da ugovori plasman proizvoda kroz prodajnu mrezu neke trece firme, gde je ta treca firma onda distributer. Naravno sve za racun i uz saglasnost firme-majke....
Mjesta za neki kvalitetniji časopis sigurno ima, mada ne vjerujem da bi angažovanjem neke agencije dobio iole korektne podatke. Juče na trafici gledam sigurno 15 časopisa o automobilima i manje više svi su krdža, uslužno štampanje je ok većina ih i radi tako, ali kvalitet nećeš postići sa dva kompa tj. bez kvalitetnih ljudi.craetive:Hteo bih da osnujem neki casopis,magazin pa me zanima koja je procedura za to odnosno koje su mi sve dozvole i papiri potrebni i kako da uradim istrazivanje trzista da vidim da li ima mesta za jos jedan casopis....
Pozdrav
Betty:e-oglašavanje ovde nisi našao? :shock:
Nisi dobro tražio...
Jedva cekamBetty:ajde sačekaj da dođem na posao (oko podne), Jevžo, imam sajtove nekih poslovnih adresara - po strukama....
Jelena, e-biblioteka![]()