ISTRAŽIVANJE: Srbi najviše mrze Albance i Hrvate, najviše vole Grke i Crnogorce

memento mori

Ističe se
Banovan
Poruka
2.758
Čak dve trećine Albanaca najnegativnije mišljenje ima o Srbima u odnosu na sve narode u okruženju, dok o Albancima najnegativnije mišljenje ima trećina građana Srbije, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Faktor plus".

Najnegativnije mišljenje, kada je reč o narodima u okruženju, Albanci ubedljivo imaju o Srbima, čak 68 odsto, dok Srbi to osećanje imaju, pre svih, prema Hrvatima - 45 odsto.

Dok na listi srpskih ispitanika Albanci zauzimaju drugo mesto sa 33 procenta negativnih mišljenja, Albanci posle Srba najnegativnije misle o Crnogorcima - 13 odsto.

Reč je, inače, o prvom takvom komparativnom ispitivanju javnog mnjenja u dve zemlje na temu "Odnos srpskog i albanskog naroda, perspektiva tog odnosa, tačke sporenja, mogućnosti i polja saradnje".

Kompletni rezultati istraživanja, obavljenog za potrebe novinske agencije Tanjug, biće predstavljeni javnosti u sredu, 26. septembra, na pres konferenciji u Beogradu, a rezultate će komentarisati politički analitičar i zamenik direktora Instituta za međunarodne studije iz Tirane Ben Andoni i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i zamenik predsednika Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović.

Istraživanje je uradio Faktor plus za potrebe Tanjuga, a u okviru šireg projekta "Srbi i Albanci kojim putem dalje" koje Tanjug realizuje u saradnji sa Albanskom agencijom ATA uz podršku Norveške ambasade.

Aatk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWm1ZN01EQV8vYThhMGFhNWExNTVhZDM5MGZmYWRkNmI2NTljNzk2YjQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

https://www.blic.rs/vesti/politika/...-hrvate-najvise-vole-grke-i-crnogorce/5njsv3v

#########

Koje se nacije(narodi) najviše mrze između sebe u regionu ili u svetu, i zbog čega ?

p.s.

Koliko je ovo istraživanje tačno ?

Poljaci mrze Ruse a mozda i Nemce.

Madjari i Rumuni se uzajamno dosta mrze a da ne pricam o Grcima i Turcima ili o Jermenima i Turcima ili Jermenima i Azerima

Ima puno mrznje u svetu

E kad vec spomenuste Italijane oni su 100 posto ubedjeni da smo mi jugovici Srbi i Hrvati cigani i tako nas tretiraju a gle ironije po fizionomiji Italijani mnogo vise lice na cigane od nas

Poljaci mrze Ruse a mozda i Nemce.

Madjari i Rumuni se uzajamno dosta mrze a da ne pricam o Grcima i Turcima ili o Jermenima i Turcima ili Jermenima i Azerima

Ima puno mrznje u svetu

E kad vec spomenuste Italijane oni su 100 posto ubedjeni da smo mi jugovici Srbi i Hrvati cigani i tako nas tretiraju a gle ironije po fizionomiji Italijani mnogo vise lice na cigane od nas

Mađari najviše Mrze Slovake, jer ih se najviše i utopilo u taj etnos. Lajoš Košut je bio Slovak po ocu, mađarska verzija Ante Starčevića.

Albanci najviše vole Italijane...

Jedan od retkih primera da narod najviše voli stranog okupatora koji te je pokušavao ubaciti konstantno u svoju sferu interesa...

Jeste,a i Italijani obpžavaju albance,al da kokaju po Jadranskom moru,kada Albanci čamcima pokusavaju da predju u Italiju.Pa i ranije dok im je Enver Hodza bio predsednik.

Svaki narod i nacija ima ljude koji mrze neke druge narode i nacije. Ne postoji narod i nacija gde su svi odreda neke dobrice.

To ti tako razmišljaš jer ti je verovatno osećanje mržnje pokretački motiv u životu.
Ne menja činjenicu da Srbi nisu nikada porobljavali druge narode ni ubijali sa namerom da nekog istrebe.

To ti tako razmišljaš jer ti je verovatno osećanje mržnje pokretački motiv u životu.
Ne menja činjenicu da Srbi nisu nikada porobljavali druge narode ni ubijali sa namerom da nekog istrebe.

Srbima ne trebaju robovi, oni jedni druge tretiraju tako. Čim zajaše, dobiju titulicu neku, postanu knezovi...

отроци — најобесправљењнији слој становништва, робови

Iz Dušanovog zakonika.

Poslednja izmena:
Ja najvise gotivim Grke i Madjare, a najvise bas ne volim Engleze i Hrvate. Dakle prema njima imam predrasuda pozitivnih odnosno negativnih.

A prema Albancima, Muslimanima, Nemcima, Rusima i ostalima sam bez predrasuda odnosno gledam kakav je ko covek.

Ali prema engleskoj i hrvatskoj kulturi bas imam animozitet. Ne prema americkoj nego bas UK culture opseg mi ide na nerve. Pogotovo me nervira bolesno umetanje british akcenta u holivudskim filmovima sto je sada moda.

Ja najvise gotivim Grke i Madjare, a najvise bas ne volim Engleze i Hrvate. Dakle prema njima imam predrasuda pozitivnih odnosno negativnih.

A prema Albancima, Muslimanima, Nemcima, Rusima i ostalima sam bez predrasuda odnosno gledam kakav je ko covek.

Ali prema engleskoj i hrvatskoj kulturi bas imam animozitet. Ne prema americkoj nego bas UK culture opseg mi ide na nerve. Pogotovo me nervira bolesno umetanje british akcenta u holivudskim filmovima sto je sada moda.

Englezi nam rade o glavi kad god nemaju preča posla.

Back