Istraživanje političkog opredeljenja članstva

Nisam ja tvrdio ono što ti tvrdiš. Ako imaš dokaz da je to govorio, voleo bih da čujem. Evo čekam.

Joj, ako me ne bude smatralo ove sedmice pogledaću okačiti ovde snimak.

Nadam se samo da nećeš tada reći nešto tipa 'pa to je samo zbližavanje Bosne, Srbije, Sev. Makedonije,.. nije to što si napisao' ili nešto slično.
 
Kada to već znaš, siguran sam da znaš i sve. z:lol:
Znam da je Jeremić govorio u ekomoskom udruživanju regiona, po modelu Beneluksa i tu je spomenuo BiH, C rnu Goru, Severnu Makedoniju... Možda si ti nešto pogrešno razumeo ili nisi slušao govor, a čitao si neki članak koji je to loše (namerno ili slučajno?) preneo.
 
Ja sam za kapitalističko uređenje, parlamentarnu demokratiju
Parlamentarna demokratija je nazalost nemoguca u Srbiji, narocito ako neko misli da sprovede prave civilizacijske vrednosti umesto onih palanacko-cetnicko-radikalskih (dSS, sps, srs, sns, deo ds...).

Tako nesto moze da se sprovede samo u apsolutnoj monarhiji tipa Milan Obrenovic ili u dozivotnoj diktaturi a la Tito.
Uostalom, Srbija je vec imala pokusaj demokratije 2000-2012 i zavrsio se bedno i neslavno.
potpuno nezavisno sudstvo, neprikosnovenost privatne imovine, najbliže današnjoj ili bolje rečeno nekadašnjoj demokratiji anglo-saksonskog tipa.
To ne moze da funkcionise ni u Srednjoj Evropi ili Italiji recimo, a kamoli po ex-turskim ili ex-mongolskim cumezima koji su samo geografski u Evropi.
Takođe sam za neku tradicionalnu evropu, otvorenu za sve ali nadasve Evropu hrišćanskog nasleđa u smislu vrednosti i moralnih normi,ne same religije, bez trulih kompromisa sa nekim procesima koje danas gledamo po ulicama evropskih gradova.
Te stvari su nespojive sa idealima parlamentarne demokratije i mogu da se sprovedu samo diktatorskim putem.
Međutim u srpskom slučaju, pod desnicom se upravo smatra suprotno, ljudi koji stavljaju pravo države iznad ličnog i individualnog, koji se odriču lične slobode zarad...jbm li ga čega, koji su otišli u neku vašarsku ideologiju i tradiciju, koji ismevaju pravnu državu, slave autokrate i diktatore i koji su suštinski anarhisti i proleteri zamaskirani klerikalnim i kvazi-nacionalističkim pogledima na svet, i koji upravo žele propast sveta zasnovanog na kapitalizmu i pravom pojedinca. Jaki desničari u pm.
Pa to i jeste desnica, narocito svuda od BiH preko Srbije, Bugarske, Grcke, Turske, Gruzije, Uzbekistana, Mongolije...... pa sve do Vladivostoka i Sangaja.
 

Back
Top