Istraživanje političkog opredeljenja članstva

Kontekst je da smo odlutali od suštine i da si ti, iz nekog razloga, proglasio one koji podržavaju francusko-nemački plan koji je EU podržala kategorijom stanovništva koje želi da sedi na sve stolice.

Ne znam kako ti pomoći ako ne vidiš koliko ti je besmislena opaska.

Veoma je smisljeno.

Ko hoce EU a nece da prizna Kosovo, sjedi na dvije stolice. Ili priznaj Kosovo i udji u EU, ili ne priznaj i popi sankcije od cijelog zapadnog svijeta. Lako je bato.
 
Veoma je smisljeno.

Ko hoce EU a nece da prizna Kosovo, sjedi na dvije stolice. Ili priznaj Kosovo i udji u EU, ili ne priznaj i popi sankcije od cijelog zapadnog svijeta. Lako je bato.

To ti sad ne govoriš o nekakvim realnim društvenim prosecima i grupacijama, nego samo o projekciji lične ideologije.

Kakvo ti je, doduše, i 100% objava na ovom forumu. Ne znam kad sam zadnji put pročitao neku koja je lišena projektovanja lične ideologije.
 
Screenshot_20231105_230247_Gallery.jpg


Screenshot_20231105_230243_Gallery.jpg
 
gradjanin/glasac je samo jedan

moze da misli 30% za ovo 45% za ono, zaokruzuje samo jedan broj

i tu bedni ostaci ds rezima nemaju sansu. 12 godina ds tiranije i unistavanja srbije, priznanje prvih siptarskih izbora dali su legitimitet pristini, preko 400.000 otustenih, zatvorene forme, banke, osiguravajuce kuce, iunistene zadrge i stocni fond, potrosen budzet za 2012. vec u maju.

ds rezim nikad nista nije uradio za gradjanne. naprotiv, mrzeo je sve srpsko, narodno, pa i fudbal
 
Meni je jako problematično da se svrstam na ovaj način, jer ove odrednice levice i desnice su zasnovane skoro isključivo na nekom nacionalnom i geopolitičkom nivou, a ne onako kako se svuda drugde na to gleda.

Ja sam za kapitalističko uređenje, parlamentarnu demokratiju i nadasve pravnu državu, sa minimalnim uplivom države u svakodnevnom životu kako poslovnom a naročito privatnom, koliko da bude kontrolor procesa. Jasni zakoni jednaki za sve, potpuno nezavisno sudstvo, neprikosnovenost privatne imovine, najbliže današnjoj ili bolje rečeno nekadašnjoj demokratiji anglo-saksonskog tipa.
Takođe sam za neku tradicionalnu evropu, otvorenu za sve ali nadasve Evropu hrišćanskog nasleđa u smislu vrednosti i moralnih normi,ne same religije, bez trulih kompromisa sa nekim procesima koje danas gledamo po ulicama evropskih gradova.. Dakle ideološki ja sam evropska klasična desnica demohrišćanskog tipa (iako nisam religiozan). Čak ne i umerena baš kad su u pitanju migranti i WOKE kultura kvazi-liberala, tu sam bliže Orbanu ili Poljacima.

Međutim u srpskom slučaju, pod desnicom se upravo smatra suprotno, ljudi koji stavljaju pravo države iznad ličnog i individualnog, koji se odriču lične slobode zarad...jbm li ga čega, koji su otišli u neku vašarsku ideologiju i tradiciju, koji ismevaju pravnu državu, slave autokrate i diktatore i koji su suštinski anarhisti i proleteri zamaskirani klerikalnim i kvazi-nacionalističkim pogledima na svet, i koji upravo žele propast sveta zasnovanog na kapitalizmu i pravom pojedinca. Jaki desničari u pm. :roll:

Zato u srpskom slučaju ja nažalost još uvek ne mogu da se definišem kao desnica, nadam se da ću jednom i to moći, ali očigledno trebaće mnogo vode Dunavom da prođe dok se ne bude moglo kao i svuda definisati "levica i "desnica" na realan način kao i u većem delu sveta.

Tako da po ovim kriterijumima:

- primena briselskog sporazuma
- sprovođenje F-N plana
- ulazak u EU obavezno, NATO ne
- politički otklon od svih apsolutističkih zemalja uključujući Rusiju
- za LGBT populaciju, davanje prava registracije zajednice i relgulisanje prava , bez nužnog prava usvajanja dece
- RS kao entitet u BiH i podrška dejtonskom sporazumu, ali pomoć opoziciji protiv Dodika jer je govedo sinonim za bahatog populistu extraprofitera i kafanskog nacionalistu, vrstu koju izrazito prezirem
- Srbija je zvanično i formalno oslobođena optužbe za genocid i to je jedina stvar koja treba da nas interesuje, štaviše temu treba potpuno ostaviti istoričarima i ne potezati je u javnosti jer za nas ništa dobro iz toga nikada neće izaći. Autogol vašarske desnice što uopšte postoji ta tema u 2023-oj
I šta je tu desnica ?
Teško da bi i u Nemačkoj ovakvi stavovi mogli okarakteristi kao desničarski .
 
Чланак је у антисрпском смећу бљуц. Самим тим је и та будаласта подјела политичких опција и водиља им а богами и "жељени резултати" пројектована у кухињи бјелосвјетског олоша који и Србији и Србима најгрђе мисле. Не чуди ни што је тему са овим шкработинама у чланку антисрпског смећа од медија отворио овај форумаш који се мало свађа са својим алтер-егом који потписује са krele11 (симпа, креле), мало са неким троловима који га у стопу прате, а мало и сам са собом, па је ову тему сврстао у полуауторску, мада није јасно шта је овдје ауторско, но добро.

Генерално, ствари су једноставније. Постоје људи којима је водиља родољубље и они који се упиру направити оптклон од свог изворишта, што у коначници прерасте у аутошпвинизам упакован у фолију европејства. Та подјела важи и за политичаре уз разумљиво робовање опортунизму, јер је то код политичара доминантна карактерна особина.
Ту нам је ово смеће бљуц помогло, јер видимо који су то приоритети грађана свијета (чуј, грађана свијета, који луђаци мајко моја мила, мислим ти који су то тако назвали), занимљиво да је ту наведена смјена и хапшење познатог твитераша Додика. И кроз те приоритете показали ко их жуља и шта их жуља. Између осталог и што ће мали % међу Србљем прихватити неодрживу подваљену квалификацију за сребреничке догађаје,. заправо нити један једини Србин. И то нам казује да су се Срби ипак показали имунијим на ту индоктринацију западдањчких центара моћи него што то многи мисле.
 
Poslednja izmena:

Back
Top