Istraživanje o radu predsednika Nikolića nije relevantno

carromanov

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
333
Stanislava Pak: Istraživanje o radu predsednika Nikolića nije relevantno

Politika 23:37, 11.09.2014.

U prikazu istraživanja je napravljena inverzija - negativni odgovori su objedinjeni, a pozitivni razdvojeni. Kada se to radi profesionalno, negativno se deli na potpuno negativno i delimično, kaže savetnica Tomislava Nikolića
Stanislava Pak

Stanislava Pak Stanković

BEOGRAD - Istraživanje o zadovoljstvu građana radom predsednika Srbije, koje je pokazalo da 45 odsto ispitanika ima negativan stav, nije relevantno, izjavila je Stanislava Pak Stanković, savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića.

"U prikazu istraživanja je napravljena inverzija - negativni odgovori su objedinjeni, a pozitivni razdvojeni. Kada se to radi profesionalno, negativno se deli na potpuno negativno i delimično. U ukupnom zbiru 46 odsto ispitanika je zadovoljno radom predsednika Republike", rekla je Pak Stanković.

Ona je istakla da je, kada je reč o premijeru Aleksandru Vučiću, to bilo za očekivati, s obzirom na njegovu popularnost.
"Mislim da je istraživanje urađeno sa nekom profesionalnijom agencijom, pokazalo bi još bolji rezultat Vučića. O Nikoliću da i ne govorim", napominje Pakova.

http://www.kurir-info.rs/vesti/poli...dnika-nikolica-nije-relevantno-clanak-1550565

Lepo je neko rekao. Vucic i Toma su popularniji od Boga. Boze me sacuvaj.:dash::dash:
 
Nikoliću pao rejting jer je Vučiću prepustio poluge moći
S. Palić | 11. 09. 2014. - 21:23h | Foto: N. Marković | Komentara: 57

Beograd Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću rejting se prepolovio, a glavni razlog je, ocenjuju analitičari, to što je prepustio glavne poluge moći Aleksandru Vučiću.

Pre dve godine, Tomislav Nikolić je pobedio Borisa Tadića na predsedničkim izborima, osvojivši 49,8 odsto glasova izašlih birača. Da se sutra održe predsednički izbori (i da u njima ne učestvuje Aleksandar Vučić kao predsednički kandidat), Nikolić bi osvojio maksimalno 27 odsto, pokazuje istraživanje agencije „Faktor plus“. To je i dalje prvo mesto i bolje za devet odsto od Ivice Dačića koji se sam u poslednje vreme nameće kao protivkandidat.


- Ključno za pad rejtinga predsednika Nikolića je njegova odluka da prepusti kormilo stranke da bi bio predsednik svih građana. On je, po mom mišljenju, ispravno postupio, ali se to, nažalost, u narodu vidi kao odstupanje od poluga moći. Setimo se samo koliku je moć imao Boris Tadić kao predsednik i Srbije i DS - kaže analitičar Vladimir Goati.Razlozi

povukao se sa mesta predesdnika SNS
glavne odluke prepustio Vladi
građani počeli da ga gube iz vida
nije se isticao ni sa čim pozitivnim
imao nekoliko manjih gafova i lapsusa
posvetio se humanitarnom radu supruge
mediji ga nisu štedeli, uz slab odgovor njegovog PR tima

Nikoliću je pao rejting, nastavlja Goati, i zbog toga što je očigledno da sve važne odluke o investicijama, priključenju EU, standardu građana.... donosi Vlada Srbije.


- U našem političkom sistemu, parlament ima najveću moć, a zatim Vlada koja donosi glavne odluke. Nikolić se drži ustavnih ovlašćenja, što ja takođe pozdravljam, ali se i to u našem narodu vidi kao udaljavanje od moći - smatra Goati.


Istraživanje „Faktora plus“ sprovedeno je u telefonskoj anketi od 1. do 6. septembra na reprezentativnom uzorku od 1.200 punoletnih ispitanika. S ocenama Goatija slaže se i Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“.


- Na rejting Nikolića uticalo je mnogo faktora, između ostalih građani vide da sve važne odluke donosi Vučić i Vlada Srbije, pa su počeli da Nikolića gube iz vida. Delimično se i sam stavio u tu ulogu. Platio je rejtingom odluku da deluje u okviru Ustava. Nije se posebno isticao, ni dobrim ni lošim. Uloga njegove supruge takođe mu nije donela ni pozitivne ni negativne poene jer, prema našem istraživanju, građane i ne interesuje mnogo šta radi Dragica Nikolić. Konačno, imajući u vidu da je često bio meta medijskih napada, a da njegova PR služba nije umela adekvatno da odgovori, Nikolićev rejting i nije tako loš - kaže Pejić.


Nezadovoljstvo radom predsednika izrazilo je 45 odsto ispitanih, dok je 19 u potpunosti a 27 delimično zadovoljno. Stanislava Pak, savetnica predsednika Nikolića za medije, smatra da je ovo istraživanje još jedan naručen napad na predsednika Srbije.


- Istraživanje je naručeno u okviru kampanje za nepostojeće predsedničke izbore koju neko, u nedostatku pametnijeg posla, vodi u svojoj glavi - kaže Stanislava Pak.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/494266/Nikolicu-pao-rejting-jer-je-Vucicu-prepustio-poluge-moci
 

Back
Top