Istraživačke agencije

calathea

Aktivan član
Poruka
1.191
Možda baš ova tema i ne odgovara pdf-u ali jeste neka vrsta nepravde.
U pitanju su istraživačke agencije tipa Strategic marketing i slično. Ja ću od dotičnih i njihovog telefonskog uznemiravanja načisto da poludim.

Otkud njima i kojim zakonom je regulisano to da mogu da zovu kog god žele izvlačenjem telefona iz imenika? To treba da se zabrani! Uopšte zakon o zaštiti privatnosti ili kako se već zove treba da bude rigorozan!
I u kući i u stanu zovu razni, po par puta mesečno me okrene neka ćurka i melje kao nenormalna na telefon, iz raznih agencija. Vrhunac je bio kad je jedna kretenka prošle nedelje pozvala u nedelju u 15h , ej!...ili prošlog meseca jedna u 7.00h ujutro...Ni osnovnu kulturu nemaju kamo li nešto više. Toliko su se ti pozivi učestili u poslednje vreme da su došli do krajnjih granica moje tolerancije, da više ne znam kojim psovkama ih počastim kad čujem to: dobar dan, zovem iz agencije te i te...grrr... Dodje mi lepo da podnesem zahtev za promenu broja i zahtev za zabranu stavljanja broj u telefonski imenik, mada ne znam koliko bi mi to pomoglo jer će i do matičnog doći kako im volja, a tek to fiksnog, prava sitnica. Ili lepo da odjavim fiksni i nek idu svi u p.m. :evil:

Ја имам другачији проблем... сваки дан по више пута звоне на врата. Решење: ако ме не цимне на телефон пре звоњаве, може једино да развали врата.

Решење за твој проблем би био паметни телефон, који у одређена времена (или уопште) не прима позиве, осим ако су на белом списку (енгл. whitelist). Ако тако нешто не постоји, треба га направити... био би и даље вишеструко јефтинији од неког старијег модела мобилног телефона.

Možda baš ova tema i ne odgovara pdf-u ali jeste neka vrsta nepravde.
U pitanju su istraživačke agencije tipa Strategic marketing i slično. Ja ću od dotičnih i njihovog telefonskog uznemiravanja načisto da poludim.

Otkud njima i kojim zakonom je regulisano to da mogu da zovu kog god žele izvlačenjem telefona iz imenika? To treba da se zabrani! Uopšte zakon o zaštiti privatnosti ili kako se već zove treba da bude rigorozan!
I u kući i u stanu zovu razni, po par puta mesečno me okrene neka ćurka i melje kao nenormalna na telefon, iz raznih agencija. Vrhunac je bio kad je jedna kretenka prošle nedelje pozvala u nedelju u 15h , ej!...ili prošlog meseca jedna u 7.00h ujutro...Ni osnovnu kulturu nemaju kamo li nešto više. Toliko su se ti pozivi učestili u poslednje vreme da su došli do krajnjih granica moje tolerancije, da više ne znam kojim psovkama ih počastim kad čujem to: dobar dan, zovem iz agencije te i te...grrr... Dodje mi lepo da podnesem zahtev za promenu broja i zahtev za zabranu stavljanja broj u telefonski imenik, mada ne znam koliko bi mi to pomoglo jer će i do matičnog doći kako im volja, a tek to fiksnog, prava sitnica. Ili lepo da odjavim fiksni i nek idu svi u p.m. :evil:

вежбај псовке јер се та зона уредити неће

ја сам био неколико пута изузетно учтив са "одјеби" и "не занима ме" па сам повећао мало рафал на помињање кева и жена по фамилији, сад на "ми из агенције" псујем све редом док им куца инпулсе док се не сете да спусте слушалицу. гарантујем да иста особа два пута да зове неће само пусти машти на вољу.

говна покварена спамују фиксни...

Ја имам другачији проблем... сваки дан по више пута звоне на врата. Решење: ако ме не цимне на телефон пре звоњаве, може једино да развали врата.

само "мрш" помаже уз псовање чисто да откачиш вентил јер да нервира нервира

@ јако лоше реагујем на цимање људи које ја не цимам а језик је врло плодан за разне вербалне баханалије па изволи позови...

Решење за твој проблем би био паметни телефон, који у одређена времена (или уопште) не прима позиве, осим ако су на белом списку (енгл. whitelist). Ако тако нешто не постоји, треба га направити... био би и даље вишеструко јефтинији од неког старијег модела мобилног телефона.

Ma ko zna odakle oni crpe podatke i ko im dostvlja. Pre 6-7 godina kad sam kupila stan i uvela telefon, 5 dana nakon sto je telefon uveden već je zvala neka gospodja, a telefona jos nije ni bilo ni na internetu u bazi. Kad smo kod toga pre nekoliko meseci odem ja u jednu banku da otvorim račun. I pri tom me čovek pita fiksni jel isti? I pročita mi broj...Odakle vam broj? Ne vodi se telefon na moje ime. Kaže ne znam al ima ga u bazi, možda ste imali račun kod nas ili plaćali nešto. Rekoh nisam imala račun, a plaćala jesam na privatne račune par puta bez navodjenja broja telefona, čak ni adrese, samo imena uplatioca. On je samo slegao ramenima. Uopšte svi lični podaci su nam na izvolte. Kao i oni iz Mladinske knjige što šalju neka pisma sa nekom fejk nagradnom igrom sa jasno navedenim matičnim brojem koji su navodno izvukli iz bubnja. Ma horor. A takav telefon je odlična ideja.

Каква случајност када су ми се представили као Стратеџик маркетинг, питаo сам их где живимо? одговорила ми је нека збуњена девојка у Србији, само сам јој рекао да се зову стратегијски маркетинг можда би им и одговорио, пошто су Стратеџик морају да питају Енглезе. Од тога момента ме ниједном нису позвали, али зато ови из телешопа и сличних кућа убише у појам ! :D

Back