Istraga o švercu cigareta okončana bez potjernice za Djukanovićem i družinom

old-mne

Poznat
Poruka
7.574
Italijansko tužilaštvo završilo je istragu o švercu cigareta iz Crne Gore. Prema podacima istrage, nema potjernica prema državljanima i političarima iz Crne Gore, saopštio je danas portparol Evropskog parlamenta (EP) Marčelo Vernola.


"Istrage koje su vođene u Italiji su zaključene. Evropski parlament nije raspisao potjernicu za političarima iz Crne Gore, niti je Tužilaštvo Italije raspisalo međunarodne potjernice prema građanima Crne Gore", naglasio je Vernola.


Komentarišući član 7 Rezolucije o Crnoj Gori, u kojem se govori o švercu cigareta i umiješanosti visokih crnogorskih zvaničnika u taj posao, Vernola je rekao da u vezi sa tim postoji zvanični izveštaj Ministarstva pravde Italije koji je upućen Ministrstvu pravde Crne Gore.

On je na konferenciji za novinare u Podgorici najavio da će Evropski parlament u svom narednom izveštaju, zbog člana 7 Rezolucije o Crnoj Gori, uputiti izvinjenje Crnoj Gori, "jer je zaključeno da je taj član bio nepotreban i da je reč o greški".

Vernola je pozvao članove Evropskog parlamenta Hanesa Svobodu i Jelka Kacina da prispitaju svoje izjave u kojima su sugerisali da lider DPS-a Milo Đukanović ne prihvati kandidaturu za predsednika Crne Gore dok ne bude završena istraga o švercu cigareta pred italijanskim pravosudnim organima.

"Svoboda i Kacin treba da pojasne svoje izjave u vezi sa Crnom Gorom, jer je to bilo miješanje u demokratski kapacitet Crne Gore i direktno miješanje u predsedničke kandidature", ocijenio je Vernola.

On je poručio da zvanična Podgorica treba i da dalje da radi na borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i na većem stepenu nezavisnosti sudstva od izvršne vlasti. Vernola, naime, smatra da je Crna Gora u regionu najviše odmakla na putu ka EU.

"Izazovi na Kosovu i problemi u BiH najbolje pokazuju koliko je Crna Gora ispred država u regionu, a tome doprinosi i brz ekonomski razvoj i strane investicije koje su prisutne u Crnoj Gori", zaključio je Vernola.http://vesti.krstarica.com/?rubrika=aktuelno&lang=0&sifra=993dca24e969a39450c86c6b974a2166
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.