ИСТРАГА (ИСТРЕБЉЕЊЕ) ПОТУРИЦА У ЦРНОЈ ГОРИ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BranoPG

Primećen član
Poruka
506
Видим да се неке туркиње дукљанске питају и тврде да није било никаве истраге потурица (исламизованих Срба) у Црној Гори за вријеме владике Данила а све са циљем придобијања муслимана за пројекат своје нове "црногорске нације"...хоће рећи, нијесмо вас ми клали...то су само бајке. Да ли је то тако?

Комунистички историчари су за вријеме рахметли СФРЈ причали да је тако нешто био само идеализовани пројекат српског владике Петра II Петровића Његоша, и да је такозвана ИСТРАГА која се десила на БАДЊИ ДАН била само у стиховима испричана хорор бајка.

То су тврдли наравно само зарад вјештачког "братсва и јединства" , међутим лако се може утврдити ако се мало зачепрка по прошлости да је истрага потурица у Црној Гори било више а не само једна.Зашто?

Данашњи такозвани Бошњаци врло озбиљно схватају истрагу описану у ГОРСКОМ ВИЈЕНЦУ и за њу кажу:

"Istraga poturica" kako ce je nazvati Njegos u "Gorskom vijencu" a sto u slobodnijem prijevodu znaci etnicko ciscenje odnosno genocid bio je i ostao kontinuiran proces sve vrijeme naseg suziovota s’ tzv. susjedima.
Gorski vijenac / Istraga poturica odnose se na 1711. godinu uoci Badnje veceri, kada je izvrsena takozvana "israga poturica", tj. kada je priblizno 1000 Bosnjaka, koliko ih je, prema mjerodavnim dokazima, tada zivjelo na podrucju "Stare Crne Gore" koja se sastojala od svega cetri nahije sa sjedistem u Cetinju, bilo pobijeno ili izbjeglo u Niksic i selo Tudemile kod Bara. Strateg, idejni promotor i izvrsitelj drugog genocida nad Bosnjacima, sada na tlu Crne Gore, bila je pravoslavna Crkva – citaj, vladika Danilo/vladika Njegos.


Za ovu tvrdnju postoje dva nepobitna svedocanstva: prvo, "istraga poturica", ustvari genocid nad muslimanima se dogada uoci Badnje veceri, dakle najveceg i najsvetijeg hriscanskog praznika, i drugo, taj dogadaj, "istraga poturica" je opjevao vladika - najveci crkveni dostojanstvenik i pjesnik Petar II Petrovic Njegos u Gorskom Vijencu. On je time pruzio ideologiziranu epsku podlogu i paradigmu za sve kasnije genocide nad muslimanima Srbije, Sandzaka, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Tako je Njegos kao najveci srpsko-crnogorski pjesnik i kao vladika, odnosno nosilac najvise vjerske i svjetovne vlasti, opjevao, posvjetio i u najuzvisenije djelo pretvorio genocid ili medunarodni zlocin pod kojim se podrazumjeva svjesno, namjerno i plansko potpuno ili djelimicno unistavanje nacionalnih, etnickih, rasnih ili religijskih grupa. Motiv za izvrsenje genocida su zelje za pljackom i porobljavanjem, rasna, nacionalna i vjerska mrznja i predrasude. Svi ti motivi su opjevani u Gorskom vijencu, a vjersku mrznju prema Bosnjacima Njegos izrice rijecima "’odza rice na Cetinju" i tvdnjom o iskljucivosti izmedju lune i krsta.

Цитат је са новопазарског форума на теми о Његошу и истрази потурица.

Према оваквом ставу такозваних Бошњака, и сам Његош је био ратнохушкачки националиста и четник најгоре врсте.

Наравно да је Његош био владика који је бранио свој српски народ, и пером и мачем као и сви владике прије њега....у томе нема ничега чудног.

Зато данашњим црногорским потурицама дукљанским неодговара прича о ИСТРАГАМА ПОТУРИЦА јер без њих и њихових гласова остали би без себе и изгубили би ову накарадну државу.

Ко не вјерује , нека оде до Бара и села Туђемили који се налазе када кренете пут Румије...питајте те муслимане окле су им ђедови и када допутовали ту.


Што је најсмјешније у читавој дукљанској причи је и то да данашња државна застава провизоријума званог Монтенегро, је ратна застава са двора краља Николе, освједоченог Србина који је под том и тавом заставом не једном убијао такозване Бошњаке ослобађајући српске земље. Дакле могли сте доста пута видјети црногорску ратну заставу са којом данас млатарају унуци оних потурчењака који погинуше у ратовима против Црне Горе и те исте заставе...


Музеј на Цетињу је највећи музеј муслиманског холокауста на Балкану...све сами докази када и на који начин су Црногорци масакрирали турке и потурчењаке домаће.....
 
Poslednja izmena:

BranoPG

Primećen član
Poruka
506
Ево шта је на теми о истрази потурица у Црној Гори на горепоменутом форуму написала још 2008 године, једна од данашњих дукљанки овдје присутних...а ви покушајте погодити која сподоба то може бити.

Evo da ja predstavim moje misljenje o ovom pitanju. Ja sam sa obadvije strane Crnogorac (majcine i oceve) sa Cetinja (Stara Crna Gora). Ovo sam napomenuo cisto da se zna iz kojeg ugla dolazi moje misljenje.

Prvo cu da kazem malu digresiju, nijesu muslimani (o kojima se prica) iz Stare Crne Gore Bosnjaci, vec Crnogorci koji su presli u Islam. Neki su ih zvali Turcima jer su tako zvali muslimane, Srbima su zvali pravoslavce, a Latinima katolike.

Drugo, ne postoje dokazi o "istrazi" osim tog knjizevnog djela, koje samo po sebi ne mora bit zasnovano na istorijskom dogadjaju, vec moze bit i fikcija. Nije neuobicajeno da su spjevovi cesto bili i fikcije.

Trece, citajuci "Gorski Vijenac" duboko sam se zacrvenio sto pripadam (ili sto sam pripada) onima koji su mislili o Njegosu kao o mudracu samo takvom (skoro kao o svetinji). Citajuci "Gorski Vijenac" utrobice su mi se prevrcale od muke kako je neko moga da opjeva zlocin.

Trece, nesporno je da je Njegos talentovan pisac i da ima puno drugih djela koja bi mu se trebala izucavat u skole, ali u ta djela ne spada "Gorski Vijenac" zbog horora koji je tu opisan.

Cetvrto, doba Njegosa je potpuno drukcije dananjega i "Gorski Vijenac" moze da sluzi nama kao spomenik nekadasnje mrznje i mraka koja je postojala na ove prostore.

P.S. Moje misljenje je da gradjani Crne Gore treba da uce u skole "Primjere Cojstva i Junastva" Marka Miljanova - jer je to ono sto treba da sluzi kao zvijezda vodilja. "Gorski Vijenac" treba potpuno mac iz skolskog programa.

Овај дукљански "покајник" је сада на овом форуму и лако га је препознати по "рукопису"....

Што се тиче црвењења, може само да се црвени мајка која те је родила и да се амбиса тло на које си први пут ногом стао несрећо...изрод са Цетиња који се стиди Његоша

Могу се заклети да је тај "покајник" једна мала кујица подгоричка која би хтјела да сви муслимани -бошњаци постану Црногорци.

На то би Његош рекао:

Заједно су овце и курјаци
удружи се турчин с црногорцем
смрад уфати лафа у кљаусама
оџа риче на равно Цетиње.


Дукљани ипак немају снагу још увијек да и Његоша збране у школама иако се чују гласови потурица све више у Црној Гори за тако нешто.
 
Poslednja izmena:

D U K Lj A N I N

Ističe se
Poruka
2.969
Istragu Poturica je Njegoš izmislio, kao i sve drugo u Gorskom Vijencu.
Gorski Vijenac je komletna laž.
Ne postoji nijedan doument u kotorskom u dubrovačkom u turskim arhivama o istrazi Poturica.
Kroz 18. vijek. u arhivima se srijeću muslimani kroz staru Crnu Goru. Bio je proces njihovog iseljavanja iz Stare Crne Gore, nikakva pojedinačna istraga.
To je lažov Njegoš izmislio.
 
Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.