Strela
Elita
- Poruka
- 17.244
Па то је стари брозовски синдром једначина... Један шамар десно, један шамар лево...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolega rdeki, istorija je pokazala da su prvo počeli da kolju jedni a onda je "zadovoljstvo" bilo obostrano. A to što burna poršlost još uvijek ovako talasa je samo sindrom o kvalitetu đubrišta na kojem cvećke mržnje rastu.
Ja to ne bih izjednačavao.Imena,brojke,mesta,događaji i svedoci ne lažu.
Ja bih pre rekao da je Monti jugonostalgičar,i žali za bratstvom i jedinstvom.![]()
Drug Peko Dapčević, ''dični sin Crne Gore'' je imao to
''zadovoljstvo'', da objasni Hrvatima tu politiku mira i tolerancije
kod Blajburga i u ostalim kraškim predelima
Slovenije.
Zato mani se tih komunističkih bajki o ''bratstvu-jedinstvu''.
Srbi imaju bliže narode i kulturno i politički s kojima nikada nisu bili u sukobu u novijoj istoriji
(npr.Rumuni, Grci...).
Jugoslavija je srećom pokojna i svako njeno oživljavanje barem i u nekom famoznom obliku kulturne
i regionalne saradnje je zločin i ponovo ubijanje tih žrtava.
Dijalog se može voditi samo preko zvečeće valute i surovih ekonomskih interesa.
U trgovini nema emocija, u tu se sva saradnja treba završiti.
Takvim odnosom za 50 godina svi nesporazumi će se polako izgladiti, a ljudi će hladne glave
posmatrati prošlost.
Vendeta je Srbima i Srbiji stran pojam.Ja,jednostavno mislim da veze treba držati tek na tom nivou da se ne kaže da ne postoje.Svako ko hoće da sebi razbije glavu neka to radi sam!8-)Karlito, nikakvo izjednačavanje ne dolazi u obzir. Svak ima svoje natovarno breme sramote. Kad to uđe u zajedničke udžbenike za sledeće generacije načinjen je prvi korak ka istinskom približavanju. To ne može ni ona kusa zmija ni onaj što žudi za vendetom. Oni će groba da žive u prošlost zato i nemaju budućnost. Prosto jednostavno.
Ja bih pre rekao da je Monti jugonostalgičar,i žali za bratstvom i jedinstvom.![]()
Odlično.Reci mi koji su putevi i načini da se to postigne?Ne Karlito. Juga je mrtva. To je realitet. To čak i moja drugarčina hektorius zna. Žalit za nečim što se pokazalo ka loš projekt je gubljenje energije. S tim nestankom svak treba izvući lično iskustvo po svom ubjeđenju. Ko padne bio je sklon padu. Vještina umjetnosti je ponovo se uzdići i ne napravit istu grešku.![]()
Vendeta je Srbima i Srbiji stran pojam.Ja,jednostavno mislim da veze treba držati tek na tom nivou da se ne kaže da ne postoje.Svako ko hoće da sebi razbije glavu neka to radi sam!8-)
Odlično.Reci mi koji su putevi i načini da se to postigne?
Karlito, nikakvo izjednačavanje ne dolazi u obzir. Svak ima svoje natovarno breme sramote. Kad to uđe u zajedničke udžbenike za sledeće generacije načinjen je prvi korak ka istinskom približavanju. To ne može ni ona kusa zmija ni onaj što žudi za vendetom. Oni će groba da žive u prošlost zato i nemaju budućnost. Prosto jednostavno.
Nemci su od Bizmarkovih vremena pa do danas jedna kompaktna i samosvesna politička i vojna armada.Sve goruće probleme dižu na nivo državne politike,i tako ih i tretiraju.Ovde nema naroda koji ima svest da međunacionalni problemi moraju da se tretiraju sistemskim zakonima,na najvišem državnom i političkom nivou.Sve državice sa Balkana su jadne i bedne po tom pitanju,a najbednija je Hrvatska.Tako da važi ono što sam napisao u poruci iznad.Pa to već činimo. A da je put trnovit (uljepšano rečeno) jes. Ja živim dosta dugo u Berlinu i poznajem političku istoriju Njemačkog naroda veoma dobro. Zla koji je njihov ondašnji zločinački režim svijetu nanio oni skoro svakodnevno danas javno peru.
p.s.
Molim te nemoj sad o njihovim zločinima 90-tih na Balkanu jer razvodnismo se do zla boga. (oprosti ako to tokom čitanja nijesi ima na um da kucaš)
Већим делом си у праву.A jok, ta j film nećete da gledate.
U istoriji Srbije vidno mesto će zauzeti, kao najveći krvnici srpskog naroda J.B. Tito, Aleksandar Ranković
Slobodan Penezić, Moše Pijade, Milovan Đilas........zaključno sa Slobodanom Miloševićem, kao
završnim činom komunjarskog uništavanja Srbije
Verovao ili ne velika većina njih biće upravo Srbi.
O njima je potrebno više pričati nego o Paveliću i ostalima koji su dolazili iz drugih naroda.
Progovorićemo i o zločinima koji su počinjeni i u naše ime od lažnih proroka.
Ali ovi navedeni su ključni za našu katarzu i bolju budućnost.
Tako da usijane glave na nikakvu osvetu ne smeju ni pomišljati, jer smo najviše zla naneli
sami sebi, dozvolivši da nam slome duh i od nas naprave idiote.
Већим делом си у праву.
Али, не би требало заборавити ни неке личности изван те комуњарске историје.
Требало би да се према њима успостави прави критички однос. реалнији но до сад.
(Пре свега мислим, рецимо, на краља Александра Карађорђевића, Пашића... Али и неке друге, да сад не помињем...).
Јер, ради бољег разумевања, мора се посматрати шире.
А што се тиче злочина других према нама, што је и друга прича, и то треба - памтити, али, опет, на посебан начин. Без освете, и мржње, али с јасном - свешћу о томе.
Znaci nisu neke sanse...koliko generacija treba da prodje, da ne bude ratova,mrznje i sega svega da se strasti smire...
Nemci su od Bizmarkovih vremena pa do danas jedna kompaktna i samosvesna politička i vojna armada.Sve goruće probleme dižu na nivo državne politike,i tako ih i tretiraju.Ovde nema naroda koji ima svest da međunacionalni problemi moraju da se tretiraju sistemskim zakonima,na najvišem državnom i političkom nivou.Sve državice sa Balkana su jadne i bedne po tom pitanju,a najbednija je Hrvatska.Tako da važi ono što sam napisao u poruci iznad.
Strastima i mržnji podležu primitivni.
Ja se nisam ni svađao s Hrvatima, pa nemam šta ni da se mirim.
Nit ih mrzim nit ih volim.
Kao i kod svakog naroda ima ih poštenih, nepoštenih, vaspitanih, nevaspitanih, obrazovanih,
neobrazovanih, iskrenih, neiskrenih....
Da li misliš da treba na neku livadu da izađu milioni Hrvata i Srba i da se tu kao izmire.
Istorijsko pomirenje ne postoji. Mirili smo se mi i 1918 i 1945 pa nam nije to pomoglo.
Političari su nas i mirili i svađali.
I onako običan svet više u glavama ima predrasude i zablude, nego što barata sa činjenicama.
Narodi nemaju prijatelje i neprijatelje, već samo interese.
Možda na se jednog dana interesi i poklope po nekom pitanju pa ćemo i da sarađujemo na obostranu
korist.
Nema šta ni da se volimo ni da se mrzimo.
Te emocije trebalo bi da su individualne, a ne da ih projektujemo na čitave grupe.
Imali smo mi burnu istoriju sukoba i sa Bugarima i sa Turcima, pa većina naroda je prevazišla tu prošlost
i ima normalan odnos prema njima.
Tako i sa Hrvatima, svako će krenuti svojim putem i države će u doglednoj budućnosti uspostaviti normalne odnose
na bazi interesa.
mislim da je moguce...pogotovo gledajuci francuze i njemce...ono sto su oni stoljecima jedni drugima cinili , a sada su super..
a da bude moguce potrebne su, na obe strane, trezvene glave i manje demagogije, lazi i mitova...
a pomirenje nam je i , u najmanju ruku, geografska neimovnost
i do pomirenja ce sasvim sigurno doci..