Istorijsko pomirenje Srba i Hrvata

Nije se razveo zato što živi u Nemačkoj, a ona je u medjuvremenu umrla.
U Nemačkoj su žene, pogotovo ako su bolesne, zaštićene kao beli medvedi, morao bi više od polivine plate da joj daje. Jbg. nije se isplatilo razvesti.:mrgreen:

Uh dobro je...mis'im, sve je dobro što se dobro svrši...8-):lol::lol:

Ovaj moj brat, na sreću ovde...dobiće svoje prnjice koje je i donela, a možda joj damo i po nešto što nas sramota da bacamo...znaš ono, da komšije ne vide i...pravac 'rvatska...za bolje i nije.:mrgreen:

Kad se samo setim...kol'ko je kukala...te ja sirota...te u 'rvatskoj se gladuje...te sirotinja po ulicama prosi za parče hleba u sred zagreba...te pešači po par kilometara dok ode do zavoda za zapošljavanje...cccc...stvarno je tamo strahotno:?:-(

...hvala Bogu, kod nas dobro...:wink::lol:

Kolega Laci ništa fantastika, sve već bilo i, bit će nanovo. Što jes, jes.

29bzs7c.jpg

Hvala Bogu, Bogu slava!
Novi duh nas ogrijava.
Na Balkanu sviće zora,
Složni da smo, sad je hora!

Staroj kletvi nesta traga.
U jedinstvu nam je snaga.
Ko da slomi oba brata,
Složna Srba i Hrvata?

Jedna miso, jedan rad,
Svi ko jedan, složno sad!
...
Zaman spletke s nutra, s polja,
Jaka svijest, čvrsta volja,
Paklenike smrvit mora.
Složni da smo, sad je hora!

Staroj kletvi nesta traga.
U jedinstvu nam je snaga.
Ko da slomi oba brata,
Složna Srba i Hrvata?

Jedna miso, jedan rad,
Svi ko jedan, složno sad!

Svi Konavljani i svi Cavtaćani nosili su na prsima društvenu kokardu, u kojoj su isprepletene hrvatske i srpske šare. Na šarama hrvatskim napisano je ime društva: «Narodni Dom u Cavtatu», a na srpskijem napisan je naslov društva «Cavtatsko i Konavosko Bratstvo».

e5jm9g.jpg

Nije se razveo zato što živi u Nemačkoj, a ona je u medjuvremenu umrla.
U Nemačkoj su žene, pogotovo ako su bolesne, zaštićene kao beli medvedi, morao bi više od polivine plate da joj daje. Jbg. nije se isplatilo razvesti.:mrgreen:

Pa je trpio da ga ona podjebava i zajebava samo jer je razvod "skup". To ti je primer i u bivšoj Jugi.....

Jedni uvek "patili" a drugi uvek "podjebavali". Ebo te njihov brak je u originalu završio i bio kao Jugoslavija.

I zbilja sad na kraju stvarno jer se utvrdila barem jedna činjenica kod tvog ujaka i ujne ko je koga tu hebo , čija strana je da izvineš bila hebana..........

Uh dobro je...mis'im, sve je dobro što se dobro svrši...8-):lol::lol:

Ovaj moj brat, na sreću ovde...dobiće svoje prnjice koje je i donela, a možda joj damo i po nešto što nas sramota da bacamo...znaš ono, da komšije ne vide i...pravac 'rvatska...za bolje i nije.:mrgreen:

Kad se samo setim...kol'ko je kukala...te ja sirota...te u 'rvatskoj se gladuje...te sirotinja po ulicama prosi za parče hleba u sred zagreba...te pešači po par kilometara dok ode do zavoda za zapošljavanje...cccc...stvarno je tamo strahotno:?:-(

...hvala Bogu, kod nas dobro...:wink::lol:
Ali, zaista mi nisu jasni ti paceri ( moj ujak, tvoj brat) koji posle svega uleću u brak sa njima? Ne kontam potrebu...:roll:

Pa je trpio da ga ona podjebava i zajebava samo jer je razvod "skup". To ti je primer i u bivšoj Jugi.....

Jedni uvek "patili" a drugi uvek "podjebavali". Ebo te njihov brak je u originalu završio i bio kao Jugoslavija.

I zbilja sad na kraju stvarno jer se utvrdila barem jedna činjenica kod tvog ujaka i ujne ko je koga tu hebo , čija strana je da izvineš bila hebana..........
Pa on je bio hebena stranka, trpio je i emotivno i materijalno....ali , nije mi ga žao, sam je birao.;)

Stručno ili ne, nudila je tortu sa aplikacijom šahovnice. A psihološke razloge opijanja bih mogla da razradim iz svih aspekata, ali samo onima koji mogu da razumeju...nemam vremena za gubljenje.

hahahahahah...
hvala, bas me slatko nasmija...
ali, reci dali je alk kriv za neuspio brak ili cinjenica da je Hrvatica...
iako u pijanom stanju uspijeti napraviti tortu u obliku sahovnice...to je umjetnost i svjetsko cudo...
toliko o tvojoj strucnosti..
nesto ti tu nestima, ili ti malo pobjegle negativne emocije;)

Pa ja ne verujem u pomirenje Srba i Hrvata kao naroda kao uostalom ni Engleza ,ni Skota ili Iraca ili Nemaca i Poljaka kako se mogu celi narodi miriti ili svadjati?Normalno je da ce se uspaljeni primitivci nacionalisti sa obe strane mrzeti uvek jer su jednostavno jos uvek na tom mentalno niskom plemenskom stupnju razvoja pa jos imaju kolektivisticka shvatanja ,sa druge strane imamo i ljude koji su ucestvovali u ratu ,koji su izgubili nekoga ili su proterani ,opljackani ,silovani ...njihova mrznja prema celom drugom kolektivitetu iako iracionalna moze donekle biti i opravdana licnim emotivnim razlozima.Recimo ja nikada nisam imao nikakve rodbinske ni dalje ni blize veze sa Hrvatima niti sa Hrvatskom kao ni sa BiH ili Kosovom (mozda jako davno) te stoga niko iz moje familije nikada nije imao nikakvo negativno iskustvo sa Hrvatima te stoga nemam nijednog razloga da mrzim Hrvate imam i neke drugarice i drugove iz Zagreba i Rijeke ali oni imaju slicne liberalne stavove kao i ja., Naravno nikad na primer ne bih mogao da se druzim sa hrvatskim fasistima ,ustasama ,radikalima i slicnim zverkama koji pozivaju na mrznju i netrpeljivost prema Srbima ili bilo kome drugom .

Морам рећи да искрено веома жалим што ови наши хрватско-српски јади утичу на мешовите бракове. Просто се морају наћи две веома стабилне и јаке особе да би опстале у браку у овим злим временима. Ваљда не морам рећи да је љубав "слепа". У ствари ако се двоје воле џаба питања ко је ко ? Лично, никад нисам водио рачуна о томе. Опет, морам рећи и да знам доста таквих бракова који и даље, бар споља, фукнционишу јако добро. Вероватно да они бракови који би пукли и овако и онако, још лакше налазе потпору и у томе што је једно "ово" а друго "оно"...

hahahahahah...
hvala, bas me slatko nasmija...
ali, reci dali je alk kriv za neuspio brak ili cinjenica da je Hrvatica...
iako u pijanom stanju uspijeti napraviti tortu u obliku sahovnice...to je umjetnost i svjetsko cudo...
toliko o tvojoj strucnosti..
nesto ti tu nestima, ili ti malo pobjegle negativne emocije;)
A ti kao referentna vrednost znanja psihologije i medicine si stručna da daš ocenu o mom znanju?
Ne budi smešna. I zašto sebi dozvoljavaš da se odaješ istim frazama u govoru...jebot.te, ti imaš tri nika.
Usput,nigde nije napisano da je torta napravljena, već da je ponudjena.

p.s. ne znaš ni da čitaš, ali da ocenjuješ , neosnovano, druge, to umeš. Ne valja ti posao. Al' tako je to kad ne znaš gde ti je mesto, pa nesvesno ispadaš glup.

Stručno ili ne, nudila je tortu sa aplikacijom šahovnice. A psihološke razloge opijanja bih mogla da razradim iz svih aspekata, ali samo onima koji mogu da razumeju...nemam vremena za gubljenje.

Dobro nije stvar za zahebavanje. I pazi Sevilja jednu stvar , možda je njima i bilo interesantno...

Ovaj jeo tortu sa šahovnicom , ona se ubijala od džibre iz čuture sa srpskom krunom - PA NEK IDE ŽIVOT a u piqku materinu !!

Морам рећи да искрено веома жалим што ови наши хрватско-српски јади утичу на мешовите бракове. Просто се морају наћи две веома стабилне и јаке особе да би опстале у браку у овим злим временима. Ваљда не морам рећи да је љубав "слепа". У ствари ако се двоје воле џаба питања ко је ко ? Лично, никад нисам водио рачуна о томе. Опет, морам рећи и да знам доста таквих бракова који и даље, бар споља, фукнционишу јако добро. Вероватно да они бракови који би пукли и овако и онако, још лакше налазе потпору и у томе што је једно "ово" а друго "оно"...
Eto, sad malo razradjujemo aspekt pomirenja Srba i Hrvata kroz raspade brakova.
Ako brak ne može da se održi koji je nastao, valjda, iz ljubavi, postavlja se pitanje kako spojite one koji već u napred imaju odbojnost jedni prema drugima?
Odgovor- nikako.
Nema spajanja nespojivog.

Морам рећи да искрено веома жалим што ови наши хрватско-српски јади утичу на мешовите бракове. Просто се морају наћи две веома стабилне и јаке особе да би опстале у браку у овим злим временима. Ваљда не морам рећи да је љубав "слепа". У ствари ако се двоје воле џаба питања ко је ко ? Лично, никад нисам водио рачуна о томе. Опет, морам рећи и да знам доста таквих бракова који и даље, бар споља, фукнционишу јако добро. Вероватно да они бракови који би пукли и овако и онако, још лакше налазе потпору и у томе што је једно "ово" а друго "оно"...[/QUOTE]

Ovo je suština. Potpuno se slažem.:wink:

Eto, sad malo razradjujemo aspekt pomirenja Srba i Hrvata kroz raspade brakova.
Ako brak ne može da se održi koji je nastao, valjda, iz ljubavi, postavlja se pitanje kako spojite one koji već u napred imaju odbojnost jedni prema drugima?
Odgovor- nikako.
Nema spajanja nespojivog.

Ovde si u potpunosti u pravu...potpisujem svaku reč...i sama sam do nedavno verovala, da je nespojivo, možda i spojivo, ali...iskustvo me uverilo da nema šansi...na našim prostorima, a posle svega...nikako.:evil:

Da li je moguce?
Ako se uzmu istorijske cinjenice...klanja,ubijanja,genocidi,proterivanja....
Da li smo braca,susedi ili komsije,isti ili razlicit narod koji deli vera i sta jos?
Nemojte mene da pljujete,jedni ili drugi,ja samo pitam,zanima me vase miljsnje....

Moguće je. I drugi su se ubijali međusobno i više od nas, pa sad žive u slozi.

Back