"Istorijski govor" Vučića u UN: Alo podmetnuo sliku sa tuđeg govora, invazija botova na Jutjub UN-a

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
30.432
„Istorijski govor“ Vučića u UN: Alo podmetnuo sliku sa tuđeg govora, invazija botova na Jutjub UN-a

Predsednik Srbije je 21. septembra održao govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u Njujorku koji su tabloidi nazvali „istorijskim“ - Vučić je „rasturio svetsko licemerje“ i sve „skresao u lice“. Mimo očigledne verbalne pristrasnosti, Alo je u svom zanosu otišao i korak dalje. Kao ilustraciju tvrdnje da su Vučića slušali „svetski moćnici“, uz tekst su objavili fotografiju sale u kojoj se nalazi više ljudi, ali je ona zapravo nastala tokom tuđeg govora - reč je o izlaganju ukrajinskog ambasadora u UN-u, - i to na samom početku rata. Tokom Vučićevog obraćanja, sala je bila poluprazna. Istovremeno, Srpski telegraf se oduševljava brojem pregleda na Jutjubu koji Vučićev govor ima, ali, naravno, ne spominje da ti pregledi u velikoj meri dolaze od „botova“
Vučićev govor pred Skupštinom UN-a je centralna tema današnjih izdanja tabloida koji se utrkuju ko će izneti više pohvala na račun predsednika. Informer piše kako je Vučić „razobličio licemernu politiku svetskih moćnika“, a Alo da je „rekao istinu u lice čitavom svetu“ pa mu poručuju „alal vera, predsedniče“.

Lepe reči nisu manjkale ni Kuriru koji je govor nazvao „hrabrim“ i koji se dogodio „u pravo vreme na pravom mestu“ te da će posle ovoga nekim zemljama biti „ograničena mogućnost da nas pritiskaju i zastrašuju“.

Informer i Kurir, međutim, na svojim stranicama nisu objavili sliku sale tokom Vučićevog obraćanja, što bi verovatno učinili da je sala bila puna. Međutim, sala je tokom govora predsednika Srbije, koji je bio samo jedan u nizu obraćanja tog dana, bila poluprazna, kao što se može videti na Jutjub videu.

220923-vucicun1.jpg

Alo je, ipak, odlučio da svoj tekst o Vučićevom istorijskom govoru ilustruje, ali slikom sa tuđeg govora.
220923-alo.jpg

Iako u tekstu ne tvrde eksplicitno da je fotografija nastala tokom Vučićevog obraćanja, nigde ni ne napominju da je reč o nekoj drugoj sednici, pa se zaključuje da je Vučićev govor slušalo mnogo više ljudi nego što je realno bio slučaj budući da na fotografiji koju koriste sala izgleda znatno posećenija.

Reč je, međutim, o fotografiji nastaloj 28. februara, u samom startu rusko-ukrajinskog rata i to tokom govora ukrajinskog ambasadora u UN, Sergeja Kislicje.

Kako se može videti na sajtu evropske foto-agencije EPA, čiji je fotoreporter Džastin Lejn autor ove fotografije, tog dana je u sali bilo znatno više ljudi. U pitanju je bila hitna sednica Generalne skupštine na kojoj se govorilo o novonastalom sukobu.

Vučić je svoj govor održao na redovnom 77. zasedanju Generalne skupštine UN koje je započelo 13. septembra, a generalna debata država članica (skupštinu UN čine 193 zemlje) održava se od 20. do 26. septembra. Osim Vučića, tog drugog dana debate govorili su i predstavnici Mađarske, Ukrajine, Češke, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD, Estonije, Obale Slonovače, Gane, Kube, Južnoafričke Republike, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.
https://www.raskrikavanje.rs/page.p...eg-govora-invazija-botova-na-Jutjub-UN-a-1085
Mada Seselj tvrdi da je sala bila puna, a da su se napolku svi gurali oko ''video- binova'' ( citiram Vojvodu ) da bi videli ovaj divan govor. Seselj he dodao da je Vucic odrzao lekciju mocnicima sa Zapada, i da su se sada ucutali i da ne smeju da kazu nista,,,,,
Neko ocigledno laze....
:think:
 

Back
Top