Istorijske činjenice u Svetom Pismu

U kako je to dobra važba za mene. Tako je i ćao zdravo. A ne ja..
Možda je ovako, a možda je i onako.. :think: a šta bi bilo kad bi bilo..
open majnd i ostala sranja..

Samo da izaberem u šta ću tačno da verujem. Napišem negde za
slučaj da zaboravim i onda...
Ne zapravo.. ja uopšte ne znam kako se to radi.. :confused:
držiš se naučene pesmice i to ti je sigurica jer razmišljanja vode u beskraj

Спас је од Бога, а не од нације... џаба плетеш нацошијаду, јевреји су само били средство и Божије оружије, а не носиоци благослова и Истине... Ништа посебно, чак шта више ултрајадно цивилизацијски гледано... Али духовно није исто што и цивилизацијско, јер се не мења

Све ти је то Божији План спасења СВИХ НАРОДА... узет је најбеднији и најјаднији народ робова по разним царствима, поведен пророцима и свецима кроз целу историју НЕВЕРОВАТНИМ ДЕЈСТВИМА БОГА и показао се незахвалим Месије који им је био пред очима...

Слика је данас много већа, јер је судбима јевреја судбина скоро целог човечанства, да и поред свих могући Божијих дејстава, чуда и уверавања, у Бога мало ко верује како треба...

Дакле цео макрокосмос у микрокосмосу тј. у теби... Зато се и каже ''Царство Божије је у вама'' а то мало ко разуме јер га тражи ван себе у негацијама вансебним
ziki ziki
jovan
4:22 Vi ne znate čemu se molite; a mi znamo čemu se molimo: jer je spasenje od Jevreja.

pa teško ćeš bilo čiju istoriju da dokažeš i ko je šta tačno govorio. znaš ono boj na kosovu se desio, a istoričari su prepisivali od narodnog prepeva ili priče.

Речено ти је сто пута, да је црвену повјест Косовског Боја писао духовник цара Лазара и патријарх срБски и светац Данило Втори... узми па читај... Тамо нема дерећитизма да смо победили, већ реална опис, плус духовни завет Лазин, који има реално дејство заувек

to sa činjeničnim stanjem nema veze. ali jedan narod se drži tog mita jer ga definiše. da se nije stvorio mit na kosovu bila bi samo jedna od bitaka. englezi se recimo vezuju za albion, artura i eskalibur. i tako svaki narod.

И краљ Артур, и свети Албан су реалне личности, исто ко и цар Лаза... Екскалибург је само окултна пришивка, од чије си се мућкалице згадио на реалну историју без спиновања, негирајући сам своју памет

srbi su nekad verovali da su u krvnom srodstvu sa bogom i taj kult predaka je veoma jak. rod računamo čini mi se do sedmog kolena.
... ал зато да мантраш о ''неким твојим преправкама'' неправилне ''опште Црквене свести'' свог народа - НИКАКО

Ovo svi uvijek kažu ali kad se pročita Pismo vidi se da Izrailjci nisi bili baš bajan izabrani narod. Predstavljeni su sveukupno više negativno nego pozitivno. Tretirati SZ kao jevrejsku propagandu je neodrživo iz tog razloga.
ali ga bog jhvh izabrao
totalno nebitno kakav je narod i kud je lutao.
sad ti meni kaži svemoćni bog bira narod, tvorac čitavog univerzuma, a ko zna koliko još univerzuma ima, svega vidljivog i nevidljivog i dođe jevreju koji je mislio da je misirac i ispriča mu da je stvorio čoveka posadio u vrt i trčkarao go po tom vrtu. :D

ali ga bog jhvh izabrao
totalno nebitno kakav je narod i kud je lutao.
sad ti meni kaži svemoćni bog bira narod, tvorac čitavog univerzuma, a ko zna koliko još univerzuma ima, svega vidljivog i nevidljivog i dođe jevreju koji je mislio da je misirac i ispriča mu da je stvorio čoveka posadio u vrt i trčkarao go po tom vrtu. :D
Izabrao ga je kako bi se iz njega rodio Mesija. Nije ga izabrao da bude iznad drugih naroda. To su rabini kasnije namaštali u Talmudu. A Izrailjci su se pokazali nedostojnim tog položaja. I to iznova i iznova. Zbog toga su više puta kažnjavani od Boga.

vadi se koliko hoćeš isus ti tim začepio usta, a ti se baš razgalamio na jevreje a od njih ti život onaj večni a i ovaj zavisi. :D
Запечатио је жени Самарјанки, а не мени...

Ти си се разгаламио вишком памети на Христа Бога који је те исте Чивуте разобличио да ''нису јевреји, већ синагога сатанина'', зато ни не разумеш ко је Истински Израиљац и да само у Христу, можеш да будеш смислени ''Израиљац'' у духу (израиљац значи - онај који види Бога)

Дакле, да би био јеврејин, тј. Израиљац, мораш да видиш Бога - УВЕК И У СВЕМУ СМИСЛЕНОМ... али пошто су смислови доступни само истинским слугама Христовим, зашто твоје слепило и нагађање само тебе чуди да је за осуду?

Запечатио је жени Самарјанки, а не мени...

Ти си се разгаламио вишком памети на Христа Бога који је те исте Чивуте разобличио да ''нису јевреји, већ синагога сатанина'', зато ни не разумеш ко је Истински Израиљац и да само у Христу, можеш да будеш смислени ''Израиљац'' у духу (израиљац значи - онај који види Бога)

Дакле, да би био јеврејин, тј. Израиљац, мораш да видиш Бога - УВЕК И У СВЕМУ СМИСЛЕНОМ... али пошто су смислови доступни само истинским слугама Христовим, зашто твоје слепило и нагађање само тебе чуди да је за осуду?
ne verujem da joj je lagao, seti se sz šta je naređivao. da se pobiju svi iz jerihona i dete sa sise i životinje.

ne verujem da joj je lagao, seti se sz šta je naređivao. da se pobiju svi iz jerihona i dete sa sise i životinje.
Наравно да није лагао Бог, али си ти оперисан од смислености контекста и околности у којима је дата та поука погубљеној жени...

А који је био грех града Јерихона, да га Бог тако сурово казни?

Да није нешто, много, много гадно?

Back