Istorijske činjenice u Svetom Pismu

Maki!

Elita
Moderator
Poruka
21.508
Moje mišljenje je da Sv. Pismo, pored što daje pouke o duhovnom razvoju čovjeka i odnosu Boga i čovjeka te spasenju kroz Isusa Hrista, daje i tačne podatke o istorijskim događajima koje opisuje. Smatram da je značajno da i ovo imamo u vidu pošto mnogi sekularni istoričari osporavaju autentičnost Pisma pozivajući se na navodnu nepouzdanost u istorijskim stvarima. Vaša mišljenja?

Poslednja izmena:
Čemu bi tu tačno služili tačni istorijski podaci o događajima koji su opisani?
Kako bi to doprinelo duhovnom razvoju čoveka?
Pa služili bi da se opiše razvoj čovječanstva do Hrista. Krećemo od Adama a onda se priča sužava na Avramove potomke jer se od Avramovih potomaka imao roditi Hristos. Kroz istorijske podatke pratimo kako je Bog čuvao tu liniju kako bi se iz nje rodio Mesija.

Добијаш хронолошку потврду духовности - тј. аутентичност и Божију потврду испитану људским силама

У психологији тај метод се зове ''холизам'' тачније целост свих слојева духовности, који се испољавају у простору и времену

Pa služili bi da se opiše razvoj čovječanstva do Hrista. Krećemo od Adama a onda se priča sužava na Avramove potomke jer se od Avramovih potomaka imao roditi Hristos. Kroz istorijske podatke pratimo kako je Bog čuvao tu liniju kako bi se iz nje rodio Mesija.
Misliš, prate se duhovne škole? To bi onda imalo smisla. Da su trajale po hiljadu
godina, pa kad se iskvare stvara se nova.

Добијаш хронолошку потврду духовности - тј. аутентичност и Божију потврду испитану људским силама

У психологији тај метод се зове ''холизам'' тачније целост свих слојева духовности, који се испољавају у простору и времену
Brate kad naređaš ove reči ko filozof pravi. A šta te reči znače uopšte?
Hronološka potvrda duhovnosti? Šta će ovde potvrda? Hronološko praćenje
prisustva duhovnosti u ljudskom društvu. To već ima smisla.
Pa onda Božija potvrda ispitana ljudskim silama? Šta bre?

Kakono beše priča o rebru... da znamo čemu rebra služe.
То није историја, јер је у вечности и рају...

То је преисторија...

Историја је након изгнања из бесмртног раја, о тој причамо, јер можемо да је проверимо без вере, чистом емпиријом да нешто од споменутог Постоји...

Ти хронолошки интервали спомињања постојања и данашње провере су интересантни... Нпр 1900 година пре Христа описујеш грађевине од 3500 година пре Христа, што данас 2000 година после Христа можеш да провериш...

Brate kad naređaš ove reči ko filozof pravi. A šta te reči znače uopšte?
Hronološka potvrda duhovnosti? Šta će ovde potvrda? Hronološko praćenje
prisustva duhovnosti u ljudskom društvu. To već ima smisla.
Pa onda Božija potvrda ispitana ljudskim silama? Šta bre?
Видиш да разумеш...

Добијеш потврду, коју можеш да провериш

Bonus od 500.000 dolara i apartman u centru Beograda...
...s tim da je obavezno ono AHA jer bez toga nista od centra,moraces se zadovoljiti sa apartmanom u periferiji...
Тебе није ништа питала...

Не тролуј тему, већ причај о позитивним стварима историографије Светог Писма, а не препуцавања о СПЦ са других тема да форсираш...

Види шта си урадила што си скинула модераторску плочицу са ника?

ПДФ се претворио у спам пијацу...

Или ти, или бар Сале треба да сте модови... Може и Џоџили, то би чак било можда и најбоље против анархије...

Види шта си урадила што си скинула модераторску плочицу са ника?

ПДФ се претворио у спам пијацу...

Или ти, или бар Сале треба да сте модови... Може и Џоџили, то би чак било можда и најбоље против анархије...
Ako dođe "Džo" računaj da sam u trajnom banu prvi 😂

Gore neko napisa "šta ja imam od toga" odgovor bla bla materijalno i sad mi iskoči REKLAMA a ja pokušavam da skontam ko je objavio 😂😂😂
Reklama se uklapa 😂
Screenshot_20230901-153734_Chrome.jpg

Ako dođe "Džo" računaj da sam u trajnom banu prvi 😂
Џо уме да буде и лоша и добра, и проста и префињена на обострану корист...

Ретко интелигентна жена... То што ми се лично не свиђа, не значи да не би била добра за општу ствар на религији ...

Пођи од заједничке користи, и лична неће имати вредност

Back