Историјска сваштара (1941-1945)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nedićeva Srbija imala diplomatske odnose sa NDH

Prvi diplomatski predstavnik NDH, oficir za vezu sa vojnim zapovednikom Srbije, ali i civilni predstavnik NDH, bio je izvesni Josip Lončarević. Uz njega su delovala još dva oficira i jedan podoficir, a uskoro i jedno civilno lice, kao sekretar.

Kancelarija oficira za vezu nalazila se na Prestolonaslednikovom trgu broj 2, u zgradi Glavne pošte, „ulaz sa severne strane”. Bio je to u prvo vreme „Hrvatski klub – Ured za putnice”, u kome je dnevno bilo „1.000 do 1.500 stranaka po raznim pitanjima”, a od avgusta 1941. konzulat. U njemu su radili vicekonzul Tihomir Vincetić i još tri činovnika.

Poslednje sedište konzulata NDH u Beogradu nalazilo se u nekadašnjoj zgradi u Dobračinoj ulici broj 22.

Osobna kola konzula su imala registraciju: CD ZA 76

Blentoje,to su bili hrvatski predstavnici pri kod Vojnog zapovednika Srbije a ne kod Nedića.Ustaše na čelu sa "maršalom"u Beograd dolaze 1944.

da da da dobra fora :hahaha:

- - - - - - - - - -

25-cetnic.jpg

- - - - - - - - - -

Još jedan dokaz o boravku ustaša u Beogradu tokom vladavine Milana Nedića. Fotografija je snimljena 5. septembra 1943.

- - - - - - - - - -

Dokument-01-620x350.jpg

- - - - - - - - - -

četnici 1943. godine, usred Drugog svetskog rata, žale nemačkoj komandi da ih vređaju ustaše!

U dopisu komandanta četničkog odreda iz Benkovca (nekad Jugoslavija, danas Hrvatska, blizu Knina – prim.aut.), komandantu nemačke odbrane piše kako su ustaše “vređale četnike pogrdnim i nepristojnim rečima”.

U tekstu je dalje navedeno i kako su ustaše četnicima “vređale majku, oca, nacionalnost”, ali i kako bi vinovnici ispada trebalo da budu upozoreni da se ubuduće “mirni ljudi ne vređaju po ulici, jer je to u interesu mira i reda”.

http://www.telegraf.rs/vesti/930795...zalili-nemackoj-komandi-da-ih-vredjaju-ustase

hahahhahahah

daj još koji put objavi pa da poverujemo kao i ti :hahaha:

- - - - - - - - - -

Kako je tekao razgovor između Vas i Draže?
— Draža je tražio od mene da mu izložim opštu situaciju i razvoj budućih događaja, na šta sam mu ja kazao da Nemci propadaju i da ce morati uskoro da se povuku iz zemlje. Predočio sam mu opasnost od komunista, koji nadiru sa sviju strana, pa da je, stoga potrebno da se obrazuje jedan srpski front od mojih odreda i četničkih, pa da tako ujedinjeni brzo i efikasno spasimo srpstvo i Srbiju od komunističkog upada.
Draža me je saslušao i prihvatio moje izlaganje i predlog. Sa svoje strane rekao je da ima vezu direktno sa Londonom i Englezima i da dobija izveštaje o situaciji iz prve ruke. Dalje je kazao kako ce se Englezi iskrcati na Jadranu, gde ce uhvatiti s njima vezu i da ce Englezi doći u našu zemlju radi obuvanja mira i reda.
Kakvu je pomoć Draža od Vas tražio i kakav ste sporazum u pogledu te pomoći napravili?
— Oružje, municiju, novac, odelo, obuću i hranu. Sporazumeli smo se da oružje i municiju izdejstvujem preko Nemaca, pošto ce na tome raditi i Raković, za koga je Draža rekao da je u Beogradu i da ga je obavestio o tome da ce Nemci dati oružje i municiju. No, ja se sada ne sećam kolike su bile količine oružja i municije. Znam da se radilo o velikim količinama pušaka, puščanih i mitraljeskih metaka, puškomitraljeza i bacača, granata, što mi je Draža sve dao ispisano na hartiji. U pogledu novca bilo je odlučeno da moja vlada izdaje podoficirima i oficirima Draže Mihailovića, na ime prinadležnosti, mesečno po sto miliona dinara. Dalje smo se sporazumeli da se sve oružane formacije vlade stave pod komandu Draže Mihailovića radi koordinacije u borbi protivu komunista.
Draža Mihailović sa svoje strane garantuje da dobijeno oružje i municija neće biti upotrebljeni protivu Nemaca.

- - - - - - - - - -

mora da je bio loš duvan u dražinoj luli :hahaha:

- - - - - - - - - -
eto prilike za novi nastavak serije ravna gora: draža i nedić na pjeni od mora :hahaha:

/čekaju iskrcavanje engleza/

i kako su obadvojica na kraju završili??? :think:

- - - - - - - - - -

Zapisnik mi je pročitan i sve navode u njemu priznajem za svoje. Dao sam ih bez ikakvog fizičkog pritiska.
Islednik: Miloš IsakovićSaslušani: Milan Đ. Nedić
Zapisničar: Milica Radojicic
Beograd
5. II 1946.
http://www.politika.rs/sr/clanak/351406/Poslednjih-sest-dana-Milana-Nedica

Poslednja izmena:
hahahhahahah

- - - - - - - - - -

— Draža je tražio od mene da mu izložim opštu situaciju i razvoj budućih događaja, na šta sam mu ja kazao da Nemci propadaju i da ce morati uskoro da se povuku iz zemlje. Predočio sam mu opasnost od komunista, koji nadiru sa sviju strana, pa da je, stoga potrebno da se obrazuje jedan srpski front od mojih odreda i četničkih, pa da tako ujedinjeni brzo i efikasno spasimo srpstvo i Srbiju od komunističkog upada.
Draža me je saslušao i prihvatio moje izlaganje i predlog. Sa svoje strane rekao je da ima vezu direktno sa Londonom i Englezima i da dobija izveštaje o situaciji iz prve ruke. Dalje je kazao kako ce se Englezi iskrcati na Jadranu, gde ce uhvatiti s njima vezu i da ce Englezi doći u našu zemlju radi obuvanja mira i reda.
Kakvu je pomoć Draža od Vas tražio i kakav ste sporazum u pogledu te pomoći napravili?
— Oružje, municiju, novac, odelo, obuću i hranu. Sporazumeli smo se da oružje i municiju izdejstvujem preko Nemaca, pošto ce na tome raditi i Raković, za koga je Draža rekao da je u Beogradu i da ga je obavestio o tome da ce Nemci dati oružje i municiju. No, ja se sada ne sećam kolike su bile količine oružja i municije. Znam da se radilo o velikim količinama pušaka, puščanih i mitraljeskih metaka, puškomitraljeza i bacača, granata, što mi je Draža sve dao ispisano na hartiji. U pogledu novca bilo je odlučeno da moja vlada izdaje podoficirima i oficirima Draže Mihailovića, na ime prinadležnosti, mesečno po sto miliona dinara. Dalje smo se sporazumeli da se sve oružane formacije vlade stave pod komandu Draže Mihailovića radi koordinacije u borbi protivu komunista.
Draža Mihailović sa svoje strane garantuje da dobijeno oružje i municija neće biti upotrebljeni protivu Nemaca.

- - - - - - - - - -

:hahaha:

malo bi sad da skrenes sa teme, a? :mrgreen: jel i to iz saslusanja OZNE???:hahaha:

ajde u rupu...:D

ODLUKOM NEMACKOG KOMANDANTA MESTA I NEMACKE DRZAVNE TAJNE POLICIJE NAREDJENO JE DA SE ORGANIZUJE KONCENTRACIONI LOGOR NA BANJICI
Logor-Banjica.jpg

reci koliko si truo ispao...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

hahahhahahah

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -
eto prilike za novi nastavak serije ravna gora: draža i nedić na pjeni od mora :hahaha:

/čekaju iskrcavanje engleza/

i kako su obadvojica na kraju završili??? :think:

- - - - - - - - - -

Zapisnik mi je pročitan i sve navode u njemu priznajem za svoje. Dao sam ih bez ikakvog fizičkog pritiska.
Islednik: Miloš IsakovićSaslušani: Milan Đ. Nedić
Zapisničar: Milica Radojicic
Beograd
5. II 1946.

:hahaha::hahaha::hahaha:

To ti kazem...sta li je bilo u luli ovog sto je vodio zapsinik....pa ti sam ukazujes na budalastinu ovoga sto postavljas, bravo!...Dakle, Draza prvo ceka Engleze, a onda kaze da nece da napada Nemce :hahaha::hahaha::hahaha:

Sta ti decko postavljas :hahaha::hahaha::hahaha:

od 29. januara do 3. februara 1946. predsednik kolaboracionističke takozvane Vlade narodnog spas je saslušavan u sedištu Ozne u Beogradu, a sedmog dana (4. februara), prema zvaničnoj verziji, izvršio je samoubistvo
Na saslušanju pred islednicima Ozne, armijski đeneral Milan Nedić, predsednik kolaboracionističke takozvane Vlade narodnog spasa, odgovorio je na skoro svako pitanje.

Priznao je gotovo sve što mu se stavljalo na teret, objašnjavajući do detalja zašto se odlučio na ovaj ili onaj korak.

- - - - - - - - - -

junačina je sve priznao :hahaha:

- - - - - - - - - -

od 29. januara do 3. februara 1946. predsednik kolaboracionističke takozvane Vlade narodnog spas je saslušavan u sedištu Ozne u Beogradu, a sedmog dana (4. februara), prema zvaničnoj verziji, izvršio je samoubistvo
Na saslušanju pred islednicima Ozne, armijski đeneral Milan Nedić, predsednik kolaboracionističke takozvane Vlade narodnog spasa, odgovorio je na skoro svako pitanje.

Priznao je gotovo sve što mu se stavljalo na teret, objašnjavajući do detalja zašto se odlučio na ovaj ili onaj korak.

- - - - - - - - - -

junačina je sve priznao :hahaha:

- - - - - - - - - -

:hahaha::hahaha::hahaha:

to ti kazem, sve je "priznao" OZNI....

reci koliko si glup ispao :D

Logor-Banjica.jpg

prvo nedic nije general, ražalovao ga kralj lično još sredinom 1941 godine, na samom početku ww2 i oduzeo mu sva odlikovanja zbog izdaje :rtfm:

dakle, da ne pominjemo partizane, još 1941 godine kralj petar drugi je rako da je milan nedić redov i da je izdajica svog naroda kome treba suditi

da možda navedeno nije tačno?

Postavi neki link ili dokumenta

postavio sam 4 linka na temi za rehabilitaciju nedica a možeš i sam da gugluješ, nije teško jer ima puno linkova o nedicu izdajniku koga je još u julu 1941 kralj ražalovao, oduzeo mu čin i sva odlikovanja a kraljevska vlada je donela uredbu da ce mu biti sudjeno za izdajz i saradnju sa okupatorom čim to vreme dozvoli

postavio sam 4 linka na temi za rehabilitaciju nedica a možeš i sam da gugluješ, nije teško jer ima puno linkova o nedicu izdajniku koga je još u julu 1941 kralj ražalovao, oduzeo mu čin i sva odlikovanja a kraljevska vlada je donela uredbu da ce mu biti sudjeno za izdajz i saradnju sa okupatorom čim to vreme dozvoli

Trebalo je spašavati srpski narod od uništenja, general Nedić je bio gde treba i učinio je sve što je u njegovoj moći. Sa kraljem su manipulisali Englezi i tu nema dileme, a ti isti Englezi ili Britanci, pokazali su se kao srpski neprijatelji u rangu ustaša i balista......

ma o kome mi pričamo???

o milanu nedicu koji je drugi dan rata ražalovan i oduzeto mu svo ordenje i proglašen od kraljevske vlade za izdajicu?

o milanu nedicu koji je godinu dana pred kraj rata pobegao u hitlerovu nemačku ??

o milanu nediću koji nikome nije valjao, ni četnicima, ni kralju, ni titu??

svi ga se odrekli za vreme rata, englezi ga uhapsili iako je pisao molbu ajzenhaueru da ga ne hapse jer on nikada protiv engleza nije ratovao :hahaha:

- - - - - - - - - -

i šta mu je jedino ostalo na kraju?

da ga ne potežu i brukaju pred sudovima, jedino časno što je u životu uradio je to što se ubio ........

Nedic je prihvatanjem proteranih Srba iz NDH direktno pomagao ustasko 'konacno resenje' .
Ти си тежак паћеник.
Протеране Србе је иначе прихватао комесаријат за избеглице, који је у неком другом облику постојао још из Бановине Хрватске, и Недић им није сметао у раду.
kasnis proko...
Nađeni dokazi da je Milan Nedić ubijen!
Ubio ga pripadnik Ozne iz zapadne Srbije. Ako nije izvršio samoubistvo, po zakonu mora biti rehabilitovan

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...89670-Nadjeni-dokazi-da-je-Milan-Nedic-ubijen
Тешко да ће ишта доказати јер колико видим све је још увек на рекла казала, а није ми ни логично да је убијен, сем у неком афекту тог ознаша ко зна, а предходно су га саслушали и спремали му суђење.Да су хтели да га убију стрељали би га без суђења и саслушања на лицу места као што су многе тако одвели у смрт.

ma o kome mi pričamo???

o milanu nedicu koji je drugi dan rata ražalovan i oduzeto mu svo ordenje i proglašen od kraljevske vlade za izdajicu?

o milanu nedicu koji je godinu dana pred kraj rata pobegao u hitlerovu nemačku ??

o milanu nediću koji nikome nije valjao, ni četnicima, ni kralju, ni titu??

svi ga se odrekli za vreme rata, englezi ga uhapsili iako je pisao molbu ajzenhaueru da ga ne hapse jer on nikada protiv engleza nije ratovao :hahaha:

- - - - - - - - - -

i šta mu je jedino ostalo na kraju?

da ga ne potežu i brukaju pred sudovima, jedino časno što je u životu uradio je to što se ubio ........

retardu Ajzenhauer je Amerikanac :mrgreen:

ti si u stvari jedan izuzetno glup i tup lik, koji ne zna sta ce sa sobom pa ovde provocira, trazeci paznju...a mi budale sto uopste ulazimo u diskusiju sa tobom...

Nedić moli Ajzenhauera da Srbi koji se nalaze pod jurisdikcijom američkih trupa ne budu isporučeni Jugoslaviji i Titu i ne izražava bojazan od istrage i suđenja pred međunarodnim sudom.

izvor:
Obnova građanskog rata, Slavoljub Lekić

- - - - - - - - - -

a argument na koji se pozvao je da se nije borio protiv engleza !!

- - - - - - - - - -

po obicaju, samo vredjaš, a to mi je siguran znak da sam u pravu jer argumenata nemaš !!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back