ISTORIJA - Zvanično je, imamo prvog Indonežanina u Superligi!

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.368
Ekipa Radnika iz Surdulice od juče je i zvanično jača za novog fudbalera, a ono što ovaj transfer čini posebnim jeste činjenica da je u pitanju fudbaler iz Indonezije.

Prvi Indonežanin koji će zaigrati u Linglong Superligi Srbije je Vitan Sulajman, 18-godišnji desnokrilni fudbaler.

Član je U19 reprezentacije Indonezije, do sada je bio član tamošnje ekipe PSIM Jogjakarta, a sa Radnikom je potpisao ugovor na tri i po godine.

''Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna, ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. Istog sam mišljenja i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu'', poručio je Sulajman na zvaničnoj promociji, a prenosi klupski sajt Radnika.

''Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji. Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji, Ragunan Atletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub.

U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima preko 12 nastupa za selekciju U19 kao i preko 13 nastupa za selekciju U23. Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Vitanov talenat.

Potrudićemo se da se Vitan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe i za reprezentaciju Indonezije.

Želim mu dobrodošlicu i nadam se da će Radnik da mu pomogne da ostvari sve svoje ciljeve koje je zacrtao'',
izjavio je sportski direktor Radnika, Darko Gašić.


https://www.sportske.net/vest/domac...mo-prvog-indonezanina-u-superligi-401452.html
 

Back
Top