Istorija upotrebe gvozdja vs. istorija magije?

Schrodinger

Poznat
Poruka
7.354
Od davnina je poznato da je gvozdje efikasno sredstvo protiv raznih vrsta vradzbina, paranormalnih bica, mozda i parapsiholoskih sposobnosti pojedinih ljudi?

Hipoteza je sledeca: kako je uvodjeno u komercijalnu upotrebu znacaj magije u funkcionisanju drustva je znacajno opao. To vidimo na primeru Egipa u kome je korisceno tek sporadicno (meteoritskog porekla) i razlike u odnosu na civilizacije od kraja drugog milenijuma pre nove ere na dalje.
Narocito za Rimljane mozemo reci da su bili totalni duduci i materijalisti a to je posledica cinjenice da su svuda isli oklopljeni i naoruzani, ne samo vojnici nego i civili tog vremena. Takodje, u rimsko doba celicni mac postaje glavno oruzje dok je pre toga bio sporedno.
Kineski gvozdeni mačevi su se pojavili u kasnijem periodu Zapadne dinastije Džou, ali gvozdeni i čelični mačevi nisu bili u širokoj upotrebi do vremena dinastije Han i 3. veka p. n. e.

Sta se desavalo u srednjem veku teze je oceniti, ali svakako komercijalna i vojna opremljenost gvozdenim predmetima nije mogla biti na nivou antike.
 
Poslednja izmena:
Савремена цивилизација је направила свој први корак ка развоју када је човечанство почело да користи гвожђе, а ток историје променио је свој правац.
Ентитети као што су виле, духови и духови не подносе мирис гвожђа. Арапи, заузврат, примећују да се џини или зли духови плаше гвожђа, y Европи се у легендама говорило да је гвожђе против урока вила, вештица и вилењака.
Стога су мађионичари наставили да врше ритуале без гвожђа, исцелитељи су сакупљали биље без употребе гвожђа, односно гвоздених ножева, плашећи се да поремете исцељујућу енергију биљака. У старој Грчкој било је забрањено уносити гвожђе у храм. У Риму је било забрањено бријање свештеника током ритуалних церемонија. Мађионичари су веровали да гвожђе ремети интеракцију са суптилним светом.
Уз сву негативност овог метала, може се користити за добро - за уништавање проблема и болести: гвоздене наруквице или прстење се носе да успоравају и одлажу болест.
Гвожђе је било максимално насилно истраживање природе и одбацивање магије. Пошто је магија имала процес слободног тока живота, што је било неспојиво са гвожђем. Постоји древни савет; «подержись за железо, чтобы не сглазить», због чега никаква нечиста или чиста сила није могла човеку да науди. Није могла да продре кроз врата затворена гвозденим засуном, исти оклоп од гвожђа не само да је штитио од удараца ратника, већ је штитио и од магијских ефеката.
Комментарии и обсуждения на: https://4stor.ru/uchebnik/magia/110020-magicheskie-svoystva-zheleza.html

Топљењем гвожђа у 2. миленијуму п. е. Хетити, који су основали царство на територији Хатијана (савремена Турска), овладали су у индустријским размерама, усвојивши своје вештине у раду са гвожђем и учинивши то државном тајном. Познато је да су Хетити фараонима давали гвоздене бодеже, што се сматрало краљевским поклоном.
Чим се то догодило, коришћенo је у друге сврхе и било је ограничено у магији и религији.
Ирска, Шкотска, Финска, Кина, Кореја, Индија и друге земље имају озбиљне табуе против гвожђа. Изнова и изнова је древна ватра ритуала горела без гвожђа, олтари су грађени без употребе гвожђа и других метала са његовим примесама.
https://zen.yandex.ru/media/id/6071eac0a990966556c18cab/jelezo-chast-3-6135a99ab8dfa937de66a176
 
Poslednja izmena:
Током једног од мерења, у региону активне тачке, оператер је приметио да присуство једног од запослених у зони мерења нагло повећава вредност јачине магнетног поља. Наравно, ако се у активним зонама интензивирају сви процеси повезани са етеричном материјалношћу, а самим тим и са емоционалним стањем човека, онда је могуће прилично успешно проучавати утицај емоционалног стања човека на магнетно поље Земље. Раније смо већ помињали студије које су успоставиле директну везу између масовне фобије и пада јачине геомагнетног поља. Страх је, такорећи, појео снагу електромагнетног поља. На утицај негативних емоција на геомагнетно поље указао је Е.П. Блаватске у првом тому Откривене Изиде.
Следеће експерименте о утицају људског биопоља на перформансе магнетометријских инструмената смо већ намерно спровели. Почели су да постављају психичке оператере у биоактивну тачку коју смо открили. Магнетометар шест метара од особе је веома добро реаговао на његово присуство (види слику 11 у додатку).
Следећи експеримент на аномалном месту је већ укључивао проучавање различитих стања свести. У нашој групи била су два екстремна мушка емотивна типа запослених: један је непоколебљиви оптимиста, у свим ситуацијама је видео само добро. Други је песимиста, све што се десило било је лоше по њега. На ове две „светле личности“ одлучили смо да тестирамо утицај биопоља на геопоље у различитим емоционалним стањима.
Песимисту смо поставили први на активну тачку. Инструменти су одмах показали пад јачине магнетног поља од 90 нТ. Тада смо замолили песимисту да напрегне снагу и присети се најрадоснијег догађаја у свом животу. Изгледа да се сетио, пошто су инструменти забележили пораст напетости за 35 нТ.
Други је био оптимиста. Покушавајући да се сети најтужнијег догађаја у свом животу, успео је да смањи напетост за 16 нТ. И са срећним сећањем, били смо приморани да одбијемо његове услуге, пошто су сви наши уређаји једноставно отишли ван скале, очитавања су скочила преко 1000 нТ.
Такав је стварни утицај људске свести на околни простор. Ово је директно повезано са постојећом геомагнетном ситуацијом у Русији и свету.
Године 1996. један академски часопис објавио је публикацију у којој аутори кажу да су сви градови централне Русије старији од 200 година у негативној магнетној аномалији.
Али са становишта већ постојећег практичног знања о закону смањења магнетног интензитета под утицајем негативних емоција људи, било је потребно писати на другачији начин. На пример, овако: „Негативно магнетно поље је настало из дугог боравка на овој земљи људи са значајном снагом негативних емоција.

У закључку, хајде да причамо о још једној чињеници. Током протеклих 10 година добијени су подаци о сателитској регистрацији за промене геомагнетног поља на територији Русије. Већ је речено да је у Сибиру снажно повећање геомагнетног поља. Тако се, са емотивне тачке гледишта, данас у Сибиру развија најповољнија животна ситуација. С друге стране, уочавамо максимално смањење геомагнетног поља на Кавказу. Чак бих рекао да се то катастрофално смањује. Где је данас врхунац негативних емоција? Реторичко питање! Чеченија, Осетија, Дагестан... Нажалост, од 1983. године јачина магнетног поља над европским делом Русије опада. Ови подаци истраживања су објављени.
 
Током једног од мерења, у региону активне тачке, оператер је приметио да присуство једног од запослених у зони мерења нагло повећава вредност јачине магнетног поља. Тако су на местима изложености пронађене биоактивне тачке. Наравно, ако се у активним зонама интензивирају сви процеси повезани са етеричном материјалношћу, а самим тим и са емоционалним стањем човека, онда је могуће прилично успешно проучавати утицај емоционалног стања човека на магнетно поље Земље. Раније смо већ помињали студије које су успоставиле директну везу између масовне фобије и пада јачине геомагнетног поља. Страх је, такорећи, појео снагу електромагнетног поља. На утицај негативних емоција на геомагнетно поље указао је Е.П. Блаватске у првом тому Откривене Изиде.
gomila fraza bez ikakvog dokaza. Fraze tu služe da deluje da se ozbiljno priča. Blavatska, jednostavno, je Blavatska.
Sanat Kumara i te stvari...
 
Mogu ali te detektore kriju, zato moramo ovako sporednim putem da pratimo simptome. Isto kao sto je termometar pokazivao povecanu temperaturu organizma i dok se nije znalo da su uzrok bolesti bakterije, virusi itd.
Pazi, da mogu da detektuju, sahranili bi religiju momentalno. Sto bi to neko krio? Mislis da postoji masina koja moze da cita misli i emocije?
 
Pazi, da mogu da detektuju, sahranili bi religiju momentalno.
Ne bi, sasvim obicna stvar, kao i detektor lazi npr.
Sto bi to neko krio? Mislis da postoji masina koja moze da cita misli i emocije?
Zbog mnogo razloga, neki su vise a neki manje ocigledni, suvisno je nabrajati...
Retko ko zna i da pametni uredjaji masovno koriste ultrazvuk za medjusobni prenos spijunskih podataka, kamoli takve stvari...

I zidovi imaju uši: Jeziva istina o tome kako nas prisluškuju ...

Ultrazvučno praćenje
Veliki deo podataka se na različitim uređajima prikuplja putem kontroverznog oblika digitalnog nadzora koji se naziva ultrazvučno praćenje.
Funkcioniše tako što svi pametni uređaji u našem domu – od televizora do laptopa – tajno komuniciraju uz pomoću zvuka koje ljudsko uho ne registruje, ali ga registruje mikrofon drugog uređaja i na taj način sinhronizovano prate naše aktivnosti.
Uređaji to rade tako što šalju ultrazvučne talase po prostoriji koji otkrivaju našu lokaciju i skupljaju informacije o tome šta radimo u svakom trenutku.
 
Poslednja izmena:

Back
Top