Istorija Srbije na filmu-NIN

Vredno kupovanja ?

• Da, kupicu.

glasova: 2 40,0%
  • Ne, necu.

glasova: 3 60,0%

• Ukupno glasova
    5
  • Anketa je zatvorena .
Poruka
7.110
NIN od 18.novembra uz novine poklanja i DVD sa nekim od najstarijih filmova Jugoslovenske/Srpske kinematografije.

18.11
-Krunisanje kralja Petra I i putovanje kroz Srbiju, Novi Pazar, Crnu Goru i Dalmaciju. (1904.godina)
-Sa verom u Boga

25.11
-Golgota Srbije (1940.)
-Stopama viteskih otaca (1940.)

02.12
-Pod jugoslovenskim nebom
(Sadrzi jedini zvucni zapis glasa kralja Aleksandra)

09.12
-Proslava 550. godisnjice Kosovske bitke
-Gresnica bez greha
-Zurnal Novakovic
(Snimci iz 20ih i 30ih godina XX veka)

Vredi imati u kolekciji jer se ovakvi filmovi obicno cuvaju u kinematografskim kucama i pustaju se jedino na domacim i stranim TV programima.
Ja sam vec kupio ovaj danasnji i mogu reci da je odlicnog kvaliteta obzirom iz koje godine je film.

Ovom temom nisam hteo da reklamiram NIN nego jednostavno da vas obavestim o ovim odlicnim dokumentarcima tj kako mozete da ih nabavite. Nadam se da tema nece biti izbrisana od strane moderatora

:bye:

Da bas su retkost ...

@Paganko
I moj bivsi dr prof. srpskog ih je stalno i citao i govorio kako su najbolje.
Ja licno nikada nisam kupovao ovo mi je prvi put.
Ali mozda se zbog ovih filmova navucem i na novine :)
U svakom slucaju dobar potez od strane redakcije NIN-a.

Poslednja strana Dragan Jovanović (Postekologija). Pročitaš kolumnu - ko da si pušio marihuanu. Loodak. :D

Jeste vredno kupovanja, ali ja verovatno neću kupiti.
(Pretvorila sam stan u skladište. Toliko ima dobrih filmova koji su dostupni, a treba ih imati: svi filmovi koje sam videla, i znam da su dobri + sve što nisam videla a pretpostavljam da vredi... volim da imam filmove kod kuće, za svaki slučaj... ali od tolike dostupnosti filmova ja na kraju skoro uopšte ne idem u bioskop... a NIKADA mi gledanje filma kod kuće nije donelo ni trećinu zadovoljstva koje pruža odlazak u bioskop...)
Izvini, odlutala sam od teme. Hvala na preporuci, samo sam htela da objasnim zašto sam glasala `ne`.

Back