NickFreak
Veoma poznat
- Poruka
- 14.603
Реално "Германи" су се као пувањак провукли испод папске столице не пипнувши да виде да ли је папа женнско и написали историју Европре.
Исправно Франци их зову Келтима и у савезу су са Словенима и Аварима против Франака и Германа.
Приметно да Порфирогенит Готе , Остроготе , Вандале не сврстава у Германе нити Немаце. Ту смо у парадоксу да нико није читао Порфирогенита а чини се да Порфирогенит ниад није ни чуо за Јорданеса то им не умањује вредност само констатујем.On ubraja i Saksonce u Sakalibe, a ne samo Nemce.
Франачки анали Баварце зову Келтима Бојурзима на пример Ирце Шкотима са острва Ирска. Баварсци су ратовали против Карла великог у савезу са Словенима и Аварима а гледао си Марка Алексића да су пронађени архифакти именованог баварског војводе на Балкану.Ajde to ponovo napiši.
Приметно да Порфирогенит Готе , Остроготе , Вандале не сврстава у Германе нити Немаце. Ту смо у парадоксу да нико није читао Порфирогенита а чини се да Порфирогенит ниад није ни чуо за Јорданеса то им не умањује вредност само констатујем.
Наравно али је штуро препричао кретање Гота и Визигота Гепида Ломбарда Вандала само по имену различити по свему слични и ваљда Вандали су придружили себи Алане и помешали се са Келтима и сада се зову Франци.Pa ne znam šta je tu sad primetno; to ko pripada kojoj grupi naroda evoluiralo je i menjalo se kroz vekove; to je slučaj i sa Germanima. To se i drastično menjalo, u zavisnosti od autora i doba.
Наравно али је штуро препричао кретање Гота и Визигота Гепида Ломбарда Вандала само по имену различити по свему слични и ваљда Вандали су придружили себи Алане и помешали се са Келтима и сада се зову Франци.
Према његовој традицији остаци Гота су Франци који су променили име а не Германи.Opet ti nisam razumeo poentu.
Daj da vidimПрема његовој традицији остаци Гота су Франци
Ух па није то директно написао као што није ни Јорданес написао да су Германи. Не знам сад наћи то @Khal Drogo можеш ли наћи та поглавља Порфирогенита о Вандалима , Гепидима и Готима?Daj da vidim
Мислим да мислиш на поглавље 25 (од ове странице на грчком и енглеском).Ух па није то директно написао као што није ни Јорданес написао да су Германи. Не знам сад наћи то @Khal Drogo можеш ли наћи та поглавља Порфирогенита о Вандалима , Гепидима и Готима?
И ту вјероватно "анонимни Костин сарадник" пише да су од Гота најзначајнији Готи, Визиготи, Гепиди и Вандали, који се разликују једни од других само по имену и ничему другом, и говоре једним те истим језиком; и сви су застранили од Аријеве заблуде. Важно је нагласити да овдје тај сарадник само преписује писаније Теофана исповједника од слова до слова описујући догађаје 430их и касније. Заправо потпуно исти опис имамо и код Прокопија и Теофан је само преузео сазнања од Прокопија или могуће од неког писца између њих.Ове године Валентинијан није био само преслаб да поврати Британију, Галију и Шпанију, већ је изгубио и западну Либију, такозвану земљу Африканаца; десило се овако. Била су два генерала, Аеције и Бонифације, које је Теодосије послао у Рим на захтјев Валентинијана. Бонифације је добио команду над западном Либијом, а Аеције га је из љубоморе клеветнички оптужио да је размишљао о побуни и да ради на освајању Либије.
То је саопштио Плацидији, мајци Валентинијана. Али писао је и Бонифацију, рекавши: "Ако те пошаљу, не долази, јер си клеветнички оптужен, а цар и царица покушавају да те триком доведу у своје руке.”
Ову поруку је Бонифације примио и, вјерујући да му је Аеција прави пријатељ (био наиван ко француска собарица), и није отишао када су га позвали. Тада су цар и царица прихватили Аеција као оданог слугу. У то вријеме су Готи и многи велики народи били насељени у крајевима крајњег сјевера све до Дунава. Од њих су најзначајнији Готи, Визиготи, Гепиди и Вандали, који се разликују једни од других само по имену и ничему другом, и говоре једним те истим језиком; и сви су застранили од Аријеве заблуде. Ови су у време Аркадија и Хонорија прешли Дунав и населили се на територији Романа. Гепиди, од којих су се касније одвојили Лангобарди и Авари, живјели су на територији око Сингидунума и Сирмијума. Визиготи су под Алариком, након што су заузели Рим, отишли у галске провинције и заузели те области. Готи су прво држали Панонију, али им је потом Теодосије млађи дозволио, у 19. години његове владавине, да бораве на територији Тракије, а након што су остали 58 година у Тракији добили су дозволу Зенона да запопосједну западно царство, са својим вођом патрицијем и конзулом Теодорихом.
Вандали су, удруживши се са Аланима и Германима, који се данас зову Франци, прешли ријеку Рајну и под вођством Годигисела настанили се у Шпанији, првој земљи Европе са стране западног океана.
Такође овдје тај "анонимни сарадник" односно Теофан гријеше јер у те сродне народе сврстава и Аваре који то никако нису.
Да, слажем се ако тако гледаш. Ту је важно како ћемо тумачити ауторово односно Теофаново писаније, "одвојили од Гепида". Мада мислим да за ову тему то није важно, могуће се на некој теми више осврнем на овај навод.Ne bih ja rekao da se ovde nalazi ikakva greška. Gepidsko kraljevstvo postojalo je do 567. godine, kada je bilo uništeno u zajedničkom langobardsko-avarskom ratu. Na ruševinama Kraljevstva Gepida, nastale su dve države. Avarski kaganat i Langobardsko kraljevstvo. Preživele Gepide su bukvalno apsorbovali Avari i Langobardi. Bili su asimilovani, odnosno Gepidi su doslovno postali Langobardi i Avari.
Tako da, ta rečenica ima savršeno logično obrazloženje. I mislim da sam već negde i na nju nailazio, tj. na sličnu rečeničnu formulaciju, kada sam čitao nešto po izvorima o Gepidima (tj. kako od Gepida nastaju Avari i Langobardi).
Нисам запазио ни једном да помиње Германе ту у нашем преводу потражићу хвала су сваком случају!Мислим да мислиш на поглавље 25 (од ове странице на грчком и енглеском).
Pogledajte prilog 1306661
Превод првог пасуса поглавља на српски;
И ту вјероватно "анонимни Костин сарадник" пише да су од Гота најзначајнији Готи, Визиготи, Гепиди и Вандали, који се разликују једни од других само по имену и ничему другом, и говоре једним те истим језиком; и сви су застранили од Аријеве заблуде. Важно је нагласити да овдје тај сарадник само преписује писаније Теофана исповједника од слова до слова описујући догађаје 430их и касније. Заправо потпуно исти опис имамо и код Прокопија и Теофан је само преузео сазнања од Прокопија или могуће од неког писца између њих.
Такође овдје тај "анонимни сарадник" односно Теофан гријеше јер у те сродне народе сврстава и Аваре који то никако нису.
Такође пише да су се Вандали удружили са Аланима и Германима, који се данас зову Франци, те су прешли Рајну и успоставили власт на простору Хиспаније.
Вјерујем да је то то што си тражио Ниче Фриче.
Нису потпуно постоје подаци да Сирмијум Гепиди нису предали аварима већ византијским властима велики део је разељен а постоје и у 7. беку према Симокати Словене превози Гепид који их издаје Мусокија ваљда.Ne bih ja rekao da se ovde nalazi ikakva greška. Gepidsko kraljevstvo postojalo je do 567. godine, kada je bilo uništeno u zajedničkom langobardsko-avarskom ratu. Na ruševinama Kraljevstva Gepida, nastale su dve države. Avarski kaganat i Langobardsko kraljevstvo. Preživele Gepide su bukvalno apsorbovali Avari i Langobardi. Bili su asimilovani, odnosno Gepidi su doslovno postali Langobardi i Avari.
Tako da, ta rečenica ima savršeno logično obrazloženje. I mislim da sam već negde i na nju nailazio, tj. na sličnu rečeničnu formulaciju, kada sam čitao nešto po izvorima o Gepidima (tj. kako od Gepida nastaju Avari i Langobardi).
Да не пише случајно Келтима не Германима на српском?@NickFreak sve što tu piše jeste Germani, koji se danas zovu Franci.
Да не пише случајно Келтима не Германима на српском?
Нема превода осим о Србима и Хрватима а знам да је постојало на нету али се сећам да су превели да су се помешали са Келтима не Германима и да се сад зову Франци. Ако није тако Готи су зацело латиноговорници јер Германи то нису а Франци јесу.
Лош је превод на српски и хрватски и мислим да га је Прешут користио. То могу наћи.Jok.
Pa eno ti gore i na grčkom originalu, Khal je postavio. A evo ti iz rukopisa:
Pogledajte prilog 1306673
Γερμανούς
Лош је превод на српски и хрватски и мислим да га је Прешут користио. То могу наћи.
Тиме је ствар још бесмисленија у ставовима да су Готи источни Германи већ ће бити да је Јорданова интерпретација порекла каснијег датума.
И свака критика историчара кога сам цитирао на месту Германи нису Готи.
Знаш ти добро о чему причам ако ти констатација да су Гепиди Авари како си сам рекао ТО ЈЕ У РЕДУ!Opet te sad nisam uspeo shvatiti šta tačno pričaš.
Знаш ти добро о чему причам