Istorija oralnog seksa

Baby Yoda ♥

Contributor
Poruka
18.141
Umetnost koja prikazuje seksualne radnje pronađena je širom sveta, koju su ostavili bezbrojni drevni narodi i datira hiljadama godina unazad. Autor i naučnik Thierri Leguai rekao je Salonu 2000. da su „prvi jasni pravi tragovi felacije iz drevnog Egipta... Ozirisa je ubio njegov brat i isekao ga na komade. Njegova sestra Iris je sastavila delove, ali je, slučajno, penis je nedostajao. Veštački penis je napravljen od gline, a Iris je 'udahnula' život Ozirisu tako što ga je pušila. Postoje eksplicitne slike ovog mita."

A6-NY48sO4QNsEa58xUyuxLY4QicBAAdamxf-FgW02s.jpg


U gradu Pompeja, koji je zatrpan erupcijom Vezuva, 79. godine nove ere, arheolozi su otkrili drevna kupatila ukrašena erotskim freskama, izvestio je Independent 2010. godine, uključujući i prikaze oralnog seksa.

vruwbph9fobykqrw3mfvvg0oqwoqnsctmm6pz4zfdixdydqwskj8sc1uc3tuonh8.jpg


Radno industrijsko doba.

Crkva je nametnula asocijaciju između seksualnog zadovoljstva i greha koja je prožimala srednjovekovnu kulturu trajala je vekovima (i još uvek traje, neki bi mogli tvrditi). „Još u 19. veku, seksualno zadovoljstvo i bilo koji odnos koji nije vodio direktno do rađanja — čak i unutar strukture tradicionalnog braka — bili su smrtni gresi“, rekao je Leguaj za Salon. „Dakle, felacija je bila, i donekle je ostala, tabu.

1b151df61626063d5a94f367ce45cffd


Oralni seks danas

U 2012. godini, istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da je, među ljudima između 20 i 24 godine, „81% žena i 80% muškaraca bilo uključeno u oralni seks“, izvestio je ABC Nevs.
Tinejdžeri se takođe bave oralnim seksom — ponekad zbog percepcije da se to nekako „ne računa“ kao seks na isti način na koji to čini penetrativni seks. CDC informativni list objavljen 2009. kaže da „neki podaci sugerišu da mnogi adolescenti koji se bave oralnim seksom ne smatraju da je to 'seks;' stoga mogu da koriste oralni seks kao opciju da iskuse seks dok su i dalje, u svojim mislima, apstinentni."

I, šta imate reći? Koliko često praktikujete? :per:

Izvor: https://www.mic.com/impact/a-histor...ancient-roots-to-the-modern-blow-job-16543812
 

paketije

Ističe se
Poruka
2.444
Čovečanstvo se tokom sopstvenog razvoja i emancipacije zapitalo onoliko puta za poentu oralnog seksa, koliko ga je tokom tog razvoja i bilo. Dobro, možda ne baš toliko…ali se svakako mnogo puta postavilo pitanje o značaju te seksualne delatnosti. Da je oralni seks jedan od glavnih značajki ovog seksom obuzetog sveta, govori nam i sam jezik. Jezik kao sredstvo komunikacije omogućava more naziva za ovu ljudsku radinost, a čovek je tu mogućnost maksimalno iskoristio. Zašto? Jer je jebeno bitno. Ima tu zanimljivih izraza. Najpoznatiji i najčešće upotrebljavani izraz je: pušenje. Za ženskog uživaoca još uvek ne postoji prevod, tj. adekvatni izraz koji bi bio pandan izrazu „pušenje“. Mislim da je „lizanje“ najprihvaćeniji, ali ne i najkreativniji izraz za sad. Zato postoji žargonski jezik, sa svojim maštovitim forama. Oral, lizing, pušing, sisanje, lizanje, jedenje, izjedanje, blajvanje, dudlanje, isvirati kitu, oglabati, hedovanje, izlizavanje…itd. Politički korektan izraz ostaje međutim „oralni seks“, koji ne ostavlja utisak omalovažavanja ni prema primaocu ni prema pružocu polnog užitka. Osim toga, u literaturi će se najčešće pronaći izraz cunnilingus, koji se odnosi na pružanje užitka ženi, dok fellatio, ili irrumatio su izrazi koji se odnose na oralni performans na muškarcu. Izraz felacio se već dovoljno odomaćio, delimično zahvaljujući filmu „Kosa“, te ga često srećemo u svakodnevnom govoru: Osoba A (kroz šalu): „I,jel si mu… ono, pružila felacio?“, Osoba B: „Oh da, bilo je kul“. Međutim, nismo živopisni i kreativni kao što na primer engleski jezik ume da bude. Giving head, head-job, brain salad surgery, gaining knowledge, lickin lips, muff diving, poon-job, carpet munching, giving lip, lip service, tipping the velvet, going down on, playing the skin flute, rolling cigars, lolly gadging… etc… Razlika u izrazima i frazama koji opisuju oralni seks može se delimično pripisati možda, osim mogućnostima koje sam jezik pruža, realnom nivou seksualnosti koja se onda odražava i na jezik koji odražava tu našu stvarnost. Rekla bih da i dalje preovlađuje broj izraza koji se odnose na pružanje oralnog seksa murškarcu…i dalje smo vrlo tradicionalistični u smislu muško-ženskih odnosa, priznali sebi to ili ne. Imam utisak da je i dalje češća okolnost u kojoj ona njemu blajvi, nego ona okolnost u kojoj on njoj liže. Što se tiče nivoa priznavanja i razumevanja nas samih kao seksualnih bića, tj. prihvatanja sopstvene seksualnosti i telesnosti, još uvek nismo razvili opušten odnos prema sebi samima koji bi nam dozvolio slobodnije ponašanje, pa i kreativnije lingvističke varijacije na temu oralnog seksa.

Nego otkud uopšte taj oralni seks? Tendencija da malo dete svaki predmet koji dohvati stavlja u usta, pruža savršen uvid u šablon upoznavanja svoje okoline. Čovek je radoznalo i eksperimentalno biće. Voli da dodirne i okusi stvari, ne bi li sebi o njima pružio što potpuniju predstavu. U antropološkom smislu to može biti zgodno objašnjenje i za to otkud uopšte ideja oralnog zadovoljavanja. Ideja naravno, nije produkt pornografije, već ima svoje daleke antropološke i istorijske korene. Uostalom, nismo jedini koji to upražnjavamo, oralnog zadovoljstva su se dosetili i naši „rođaci“ šimpanze i još nekoliko vrsta majmuna, neke vrste koza, hijene, ovce…i tako dalje. Ima nas dovitljivih. O čemu se tu radi? Naime, nije novost da nismo jedina vrsta koja upražnjava seks ne samo radi reprodukcije, već i zarad zadovoljstva i povezivanja unutar čopora i grupe. Pojedine životinjske vrste na određenom nivou svesti i inteligencije mogu da nauče, da s obzirom da seksualni akti pružaju zadovoljstvo, da mogu da ih upražnjavaju isključivo u tom cilju. Čovek je tu najviše na dobitku. U svakom pogledu. Eh ta inteligencija. Pa još i samosvest… ccc… A tek kultura? E tu postaje zanimljivo… Stara Grčka, Mesopotamija, Stari Rim, Egipat, Kina, Japan, Indija…svaka od njih dokumentuje upražnjavanje oralnog seksa. U nekim područjima i periodima ljudske istorije oralni seks je smatran tabuom i nečim prljavim, u nekim je naprotiv slavljen i smatran svetom radnjom, a u nekima nije bilo suda o oralnom seksu. Preovlađujuća hrišćanska kultura, međutim dovela je do toga da se oralni seks smatra grehom i tabuom, s jedne strane iz razloga što tehnički ne dovodi do začeća, a s druge strane jer je ponižavajuća i nečista radnja.
Vrlo poznati francuski paleontolog Yves Coppens , je sugerirao da je paleolitska zena prakticirala "fellatio" , ali crtezi na zidovima pecina, to ne pokazuju.Prvi istoriski dokumentovano sisanje imamo u starom Egiptu, vrlo vidljivo na nekim artefaktima u Britanskom muzeju;Legendarni mit o Ozirisu i Iris; Oziris je bio ubijen od svog brata i nasekiran na komadice.Njegova sestrica Iris ga je sastavila ucelo, ali nigde penisa, i tako je sirota napravila za brata, jednog od ilovace, i udahnula zivot Ozirisu, sisajuci bas taj umetnicki rad.Hijeroglifi daju eksplicitnu sliku tog akta.To na stranu , Egipcanke onog vremena su bile nadaleko poznate po seksualnoj tehnickoj vestini, i po tome sto su prve upotrebljavale sminku
U kulturama stare kine i Indije, sisanje je bilo ritualizirana radnja, jer prakticki, nije postojala seksualna cenzura ili tabui.U indijskom seksualnom prirucniku "Kama sutra", celo poglavlje je posveceno oralnjaku , pod imenom "auparishtaka"; Osam tehnika, sa detaljima o grizenju, grebanju, i sisanju.
Sta bi sa starim Rimom?
Stari Rim je bila drustvena zajednica vojnika, muskarcina, i silovatelja, i njihov pogled na fellatio je vrlo interesantan.Rimljani su razlikovali aktivni i pasivni oblik fellatia; Aktivni je onaj gde osoba prima isti,u ovom slucaju rimski vojnik, dok je pasivni (u ovom slucaju zena, ili neki rob) davanje fellatia , odnosno primanje penisa u usta. U starom Rimu sisanje penisa je bio akt pokornosti; Osoba koja bi ukrala neki plod sa polja, dobila bi kao kaznu , sisanje penisa rimskom vojniku (imas da kleknes i da ga popusis)
U urodjenickoj kulturi Nove Gvineje (Papua) uvidjenje mladica u svet odraslih, podrazumeva cuclanje odraslom i gutanje sperme.Crteze te vrsta nalazimo, i na grncariji Inka
Evropa u 18 veku, specijalno Pariz, je imao cak i seksualni vodic ;Pariz je onda imao 600 hiljada stanovnika od kojih su 30 hiljada bile legalne prostitutke.Vodic nabraja imena i specijalnosti tih dama , gde je fellatio pominjan kod svake od dama
Katolicka crkva 19 veka je smatrala da seks sluzi za pravljenje potomstva, a ne za zadovoljstvo, i fellatio je bio na listi grehova (masturbacija, lezbejke, uzajamno mazenje..)
 

sukleta

Ističe se
Poruka
2.751
Umetnost koja prikazuje seksualne radnje pronađena je širom sveta, koju su ostavili bezbrojni drevni narodi i datira hiljadama godina unazad. Autor i naučnik Thierri Leguai rekao je Salonu 2000. da su „prvi jasni pravi tragovi felacije iz drevnog Egipta... Ozirisa je ubio njegov brat i isekao ga na komade. Njegova sestra Iris je sastavila delove, ali je, slučajno, penis je nedostajao. Veštački penis je napravljen od gline, a Iris je 'udahnula' život Ozirisu tako što ga je pušila. Postoje eksplicitne slike ovog mita."

A6-NY48sO4QNsEa58xUyuxLY4QicBAAdamxf-FgW02s.jpg


U gradu Pompeja, koji je zatrpan erupcijom Vezuva, 79. godine nove ere, arheolozi su otkrili drevna kupatila ukrašena erotskim freskama, izvestio je Independent 2010. godine, uključujući i prikaze oralnog seksa.

vruwbph9fobykqrw3mfvvg0oqwoqnsctmm6pz4zfdixdydqwskj8sc1uc3tuonh8.jpg


Radno industrijsko doba.

Crkva je nametnula asocijaciju između seksualnog zadovoljstva i greha koja je prožimala srednjovekovnu kulturu trajala je vekovima (i još uvek traje, neki bi mogli tvrditi). „Još u 19. veku, seksualno zadovoljstvo i bilo koji odnos koji nije vodio direktno do rađanja — čak i unutar strukture tradicionalnog braka — bili su smrtni gresi“, rekao je Leguaj za Salon. „Dakle, felacija je bila, i donekle je ostala, tabu.

1b151df61626063d5a94f367ce45cffd


Oralni seks danas

U 2012. godini, istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da je, među ljudima između 20 i 24 godine, „81% žena i 80% muškaraca bilo uključeno u oralni seks“, izvestio je ABC Nevs.
Tinejdžeri se takođe bave oralnim seksom — ponekad zbog percepcije da se to nekako „ne računa“ kao seks na isti način na koji to čini penetrativni seks. CDC informativni list objavljen 2009. kaže da „neki podaci sugerišu da mnogi adolescenti koji se bave oralnim seksom ne smatraju da je to 'seks;' stoga mogu da koriste oralni seks kao opciju da iskuse seks dok su i dalje, u svojim mislima, apstinentni."

I, šta imate reći? Koliko često praktikujete? :per:

Izvor: https://www.mic.com/impact/a-histor...ancient-roots-to-the-modern-blow-job-16543812
a el oral mbr il gpt? :think:
 

Enina

Elita
Poruka
20.788
Umetnost koja prikazuje seksualne radnje pronađena je širom sveta, koju su ostavili bezbrojni drevni narodi i datira hiljadama godina unazad. Autor i naučnik Thierri Leguai rekao je Salonu 2000. da su „prvi jasni pravi tragovi felacije iz drevnog Egipta... Ozirisa je ubio njegov brat i isekao ga na komade. Njegova sestra Iris je sastavila delove, ali je, slučajno, penis je nedostajao. Veštački penis je napravljen od gline, a Iris je 'udahnula' život Ozirisu tako što ga je pušila. Postoje eksplicitne slike ovog mita."

A6-NY48sO4QNsEa58xUyuxLY4QicBAAdamxf-FgW02s.jpg


U gradu Pompeja, koji je zatrpan erupcijom Vezuva, 79. godine nove ere, arheolozi su otkrili drevna kupatila ukrašena erotskim freskama, izvestio je Independent 2010. godine, uključujući i prikaze oralnog seksa.

vruwbph9fobykqrw3mfvvg0oqwoqnsctmm6pz4zfdixdydqwskj8sc1uc3tuonh8.jpg


Radno industrijsko doba.

Crkva je nametnula asocijaciju između seksualnog zadovoljstva i greha koja je prožimala srednjovekovnu kulturu trajala je vekovima (i još uvek traje, neki bi mogli tvrditi). „Još u 19. veku, seksualno zadovoljstvo i bilo koji odnos koji nije vodio direktno do rađanja — čak i unutar strukture tradicionalnog braka — bili su smrtni gresi“, rekao je Leguaj za Salon. „Dakle, felacija je bila, i donekle je ostala, tabu.

1b151df61626063d5a94f367ce45cffd


Oralni seks danas

U 2012. godini, istraživanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da je, među ljudima između 20 i 24 godine, „81% žena i 80% muškaraca bilo uključeno u oralni seks“, izvestio je ABC Nevs.
Tinejdžeri se takođe bave oralnim seksom — ponekad zbog percepcije da se to nekako „ne računa“ kao seks na isti način na koji to čini penetrativni seks. CDC informativni list objavljen 2009. kaže da „neki podaci sugerišu da mnogi adolescenti koji se bave oralnim seksom ne smatraju da je to 'seks;' stoga mogu da koriste oralni seks kao opciju da iskuse seks dok su i dalje, u svojim mislima, apstinentni."

I, šta imate reći? Koliko često praktikujete? :per:

Izvor: https://www.mic.com/impact/a-histor...ancient-roots-to-the-modern-blow-job-16543812
Ova prva slika je komedija.
 

Sebastian4

Domaćin
Poruka
3.784
Čovečanstvo se tokom sopstvenog razvoja i emancipacije zapitalo onoliko puta za poentu oralnog seksa, koliko ga je tokom tog razvoja i bilo. Dobro, možda ne baš toliko…ali se svakako mnogo puta postavilo pitanje o značaju te seksualne delatnosti. Da je oralni seks jedan od glavnih značajki ovog seksom obuzetog sveta, govori nam i sam jezik. Jezik kao sredstvo komunikacije omogućava more naziva za ovu ljudsku radinost, a čovek je tu mogućnost maksimalno iskoristio. Zašto? Jer je jebeno bitno. Ima tu zanimljivih izraza. Najpoznatiji i najčešće upotrebljavani izraz je: pušenje. Za ženskog uživaoca još uvek ne postoji prevod, tj. adekvatni izraz koji bi bio pandan izrazu „pušenje“. Mislim da je „lizanje“ najprihvaćeniji, ali ne i najkreativniji izraz za sad. Zato postoji žargonski jezik, sa svojim maštovitim forama. Oral, lizing, pušing, sisanje, lizanje, jedenje, izjedanje, blajvanje, dudlanje, isvirati kitu, oglabati, hedovanje, izlizavanje…itd. Politički korektan izraz ostaje međutim „oralni seks“, koji ne ostavlja utisak omalovažavanja ni prema primaocu ni prema pružocu polnog užitka. Osim toga, u literaturi će se najčešće pronaći izraz cunnilingus, koji se odnosi na pružanje užitka ženi, dok fellatio, ili irrumatio su izrazi koji se odnose na oralni performans na muškarcu. Izraz felacio se već dovoljno odomaćio, delimično zahvaljujući filmu „Kosa“, te ga često srećemo u svakodnevnom govoru: Osoba A (kroz šalu): „I,jel si mu… ono, pružila felacio?“, Osoba B: „Oh da, bilo je kul“. Međutim, nismo živopisni i kreativni kao što na primer engleski jezik ume da bude. Giving head, head-job, brain salad surgery, gaining knowledge, lickin lips, muff diving, poon-job, carpet munching, giving lip, lip service, tipping the velvet, going down on, playing the skin flute, rolling cigars, lolly gadging… etc… Razlika u izrazima i frazama koji opisuju oralni seks može se delimično pripisati možda, osim mogućnostima koje sam jezik pruža, realnom nivou seksualnosti koja se onda odražava i na jezik koji odražava tu našu stvarnost. Rekla bih da i dalje preovlađuje broj izraza koji se odnose na pružanje oralnog seksa murškarcu…i dalje smo vrlo tradicionalistični u smislu muško-ženskih odnosa, priznali sebi to ili ne. Imam utisak da je i dalje češća okolnost u kojoj ona njemu blajvi, nego ona okolnost u kojoj on njoj liže. Što se tiče nivoa priznavanja i razumevanja nas samih kao seksualnih bića, tj. prihvatanja sopstvene seksualnosti i telesnosti, još uvek nismo razvili opušten odnos prema sebi samima koji bi nam dozvolio slobodnije ponašanje, pa i kreativnije lingvističke varijacije na temu oralnog seksa.

Nego otkud uopšte taj oralni seks? Tendencija da malo dete svaki predmet koji dohvati stavlja u usta, pruža savršen uvid u šablon upoznavanja svoje okoline. Čovek je radoznalo i eksperimentalno biće. Voli da dodirne i okusi stvari, ne bi li sebi o njima pružio što potpuniju predstavu. U antropološkom smislu to može biti zgodno objašnjenje i za to otkud uopšte ideja oralnog zadovoljavanja. Ideja naravno, nije produkt pornografije, već ima svoje daleke antropološke i istorijske korene. Uostalom, nismo jedini koji to upražnjavamo, oralnog zadovoljstva su se dosetili i naši „rođaci“ šimpanze i još nekoliko vrsta majmuna, neke vrste koza, hijene, ovce…i tako dalje. Ima nas dovitljivih. O čemu se tu radi? Naime, nije novost da nismo jedina vrsta koja upražnjava seks ne samo radi reprodukcije, već i zarad zadovoljstva i povezivanja unutar čopora i grupe. Pojedine životinjske vrste na određenom nivou svesti i inteligencije mogu da nauče, da s obzirom da seksualni akti pružaju zadovoljstvo, da mogu da ih upražnjavaju isključivo u tom cilju. Čovek je tu najviše na dobitku. U svakom pogledu. Eh ta inteligencija. Pa još i samosvest… ccc… A tek kultura? E tu postaje zanimljivo… Stara Grčka, Mesopotamija, Stari Rim, Egipat, Kina, Japan, Indija…svaka od njih dokumentuje upražnjavanje oralnog seksa. U nekim područjima i periodima ljudske istorije oralni seks je smatran tabuom i nečim prljavim, u nekim je naprotiv slavljen i smatran svetom radnjom, a u nekima nije bilo suda o oralnom seksu. Preovlađujuća hrišćanska kultura, međutim dovela je do toga da se oralni seks smatra grehom i tabuom, s jedne strane iz razloga što tehnički ne dovodi do začeća, a s druge strane jer je ponižavajuća i nečista radnja.
Vrlo poznati francuski paleontolog Yves Coppens , je sugerirao da je paleolitska zena prakticirala "fellatio" , ali crtezi na zidovima pecina, to ne pokazuju.Prvi istoriski dokumentovano sisanje imamo u starom Egiptu, vrlo vidljivo na nekim artefaktima u Britanskom muzeju;Legendarni mit o Ozirisu i Iris; Oziris je bio ubijen od svog brata i nasekiran na komadice.Njegova sestrica Iris ga je sastavila ucelo, ali nigde penisa, i tako je sirota napravila za brata, jednog od ilovace, i udahnula zivot Ozirisu, sisajuci bas taj umetnicki rad.Hijeroglifi daju eksplicitnu sliku tog akta.To na stranu , Egipcanke onog vremena su bile nadaleko poznate po seksualnoj tehnickoj vestini, i po tome sto su prve upotrebljavale sminku
U kulturama stare kine i Indije, sisanje je bilo ritualizirana radnja, jer prakticki, nije postojala seksualna cenzura ili tabui.U indijskom seksualnom prirucniku "Kama sutra", celo poglavlje je posveceno oralnjaku , pod imenom "auparishtaka"; Osam tehnika, sa detaljima o grizenju, grebanju, i sisanju.
Sta bi sa starim Rimom?
Stari Rim je bila drustvena zajednica vojnika, muskarcina, i silovatelja, i njihov pogled na fellatio je vrlo interesantan.Rimljani su razlikovali aktivni i pasivni oblik fellatia; Aktivni je onaj gde osoba prima isti,u ovom slucaju rimski vojnik, dok je pasivni (u ovom slucaju zena, ili neki rob) davanje fellatia , odnosno primanje penisa u usta. U starom Rimu sisanje penisa je bio akt pokornosti; Osoba koja bi ukrala neki plod sa polja, dobila bi kao kaznu , sisanje penisa rimskom vojniku (imas da kleknes i da ga popusis)
U urodjenickoj kulturi Nove Gvineje (Papua) uvidjenje mladica u svet odraslih, podrazumeva cuclanje odraslom i gutanje sperme.Crteze te vrsta nalazimo, i na grncariji Inka
Evropa u 18 veku, specijalno Pariz, je imao cak i seksualni vodic ;Pariz je onda imao 600 hiljada stanovnika od kojih su 30 hiljada bile legalne prostitutke.Vodic nabraja imena i specijalnosti tih dama , gde je fellatio pominjan kod svake od dama
Katolicka crkva 19 veka je smatrala da seks sluzi za pravljenje potomstva, a ne za zadovoljstvo, i fellatio je bio na listi grehova (masturbacija, lezbejke, uzajamno mazenje..)
Da se saberu sve reci iz mojih postova ikad ne verujem da bi bilo vise od ovog posta:sad2:
 

Macan

Legenda
Poruka
65.297
ova tjema ima ozbiljan potensija i zboktoga treba nastupiti u cilju da ova tijema zazivi
jer smatram da se ima sta kasati povdom puslje i lisanja
Poruka je automatski spojena:

puslja penisa od strane zenske partnerke muskom organu je puslja
a polizivanje vakine tojes zenskog polnog organila naziva se lisanje
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.