Istorija logoa kompanije BMW

Meliot

Veoma poznat
Poruka
10.705
Poznata nam je veoma dobro kompanija BMW sa svojim automobilima. Kompanija iz Nemačke osnovana je 1916. u Minhenu i do sada se proslavila mnogim svojim modelima. Njihov prepoznatljiv logo poznat je širom sveta, pa da vidimo kako se menjao kroz istoriju.

Logo kompanije BMW kroz istoriju
logo-history.jpg

Ja sam iskoristio malo slobodno vreme da redizajniram novi logo kompanije BMW. Tamnija varijanta je gotovo identična kao i logo iz 1933. godine, samo što kod mog logoa spoljašnji krug je ceo bele boje, dok je onaj stari imao imao malu ivicu crne boje. Svetlija varijanta se razlikuje od sadašnje svetlije varijante po 2 koncentična crna kruga oko plavih polja, za razliku od sadašnje varijante gde crni krug zalazi iza plavih polja i tanji je od spoljašnjeg. Uradio sam ga u jednom jednostavnom programu pa ima neke nedostatke, ali bitan je koncept. Nadam se da čete razumeti o čemu se radi. Možete slobodno da mi kažete svoje utiske da li vam se sviđa moj redizajn redizajniranog logoa kompanije BMW.

BMW black.jpg

BMW white.jpg

Ja sam iskoristio malo slobodno vreme da redizajniram novi logo kompanije BMW. Tamnija varijanta je gotovo identična kao i logo iz 1933. godine, samo što kod mog logoa spoljašnji krug je ceo bele boje, dok je onaj stari imao imao malu ivicu crne boje. Svetlija varijanta se razlikuje od sadašnje svetlije varijante po 2 koncentična crna kruga oko plavih polja, za razliku od sadašnje varijante gde crni krug zalazi iza plavih polja i tanji je od spoljašnjeg. Uradio sam ga u jednom jednostavnom programu pa ima neke nedostatke, ali bitan je koncept. Nadam se da čete razumeti o čemu se radi. Možete slobodno da mi kažete svoje utiske da li vam se sviđa moj redizajn redizajniranog logoa kompanije BMW.

Pogledajte prilog 1330827

Pogledajte prilog 1330829
Kao samoprozvani grafički dizajner sa 0 talenta mogu ti reći da me tvoj redizajn oduševio iz prostog razloga što mi je pokazao da ima i većih klocova od mene.

Za one koji ne znaju logo BMW-a predstavlja elisu aviona koja se okreće,to je iz vremena kad su proizvodili avionske motore,inače to sam saznao iz jednog filma sa Šon Konerijem gdje on kao čuveni pisac uzima nadarenog mladog crnca ,koji je naravno delikvent, pod svoje okrilje i pomaže mu da se upiše u neku snobovsku školu.
Naravski,ne znam kako se film zove iz prostog razloga što sam glup.

Za one koji ne znaju logo BMW-a predstavlja elisu aviona koja se okreće,to je iz vremena kad su proizvodili avionske motore,inače to sam saznao iz jednog filma sa Šon Konerijem gdje on kao čuveni pisac uzima nadarenog mladog crnca ,koji je naravno delikvent, pod svoje okrilje i pomaže mu da se upiše u neku snobovsku školu.
Naravski,ne znam kako se film zove iz prostog razloga što sam glup.
Одеш на википедију, потражиш Шона Конерија, његов списак филмова... Не баш са почетка каријере, па нешто ће ваљда искочити :per:

Списак
https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_Connery_filmography
Четврти филм од краја (од најскоријег)...
https://en.wikipedia.org/wiki/Finding_Forrester
Release date December 22, 2000

In the film, a black teenager, Jamal Wallace (Rob Brown), is invited to attend a prestigious private high school. By chance, Jamal befriends a reclusive writer, William Forrester (Sean Connery), through whom he refines his talent for writing and comes to terms with his identity. Anna Paquin, F. Murray Abraham, Michael Pitt, Glenn Fitzgerald, April Grace, Busta Rhymes, and Charles Bernstein star in supporting roles.

Личи? :andjeo:

А што се тиче теме, логоа... За мене је BMW лого из 1997. најбоље погођен. Ово ново је промашај. Мора да постоји црни прстен, оквир. Не треба да буде превише једноставно као сада.

А што се тиче теме, логоа... За мене је BMW лого из 1997. најбоље погођен. Ово ново је промашај. Мора да постоји црни прстен, оквир. Не треба да буде превише једноставно као сада.
Pa sada kompanije teže da logo bude 2d dizajn, da prati razvoj informatičkih i računarskih tehnologija. Isto tako je i Volkswagen redizajnirao svoj logo u tom stilu. Ovaj iz 1997. godine je zaista lep, ali je 3d dizajn i nekako mehanički. Na primer Mercedes ima 3d dizajn koji je nepromenjiv, jer ni na šta an ebi ličio kada bi se redizajnirao, bar ja tako mislim.

Volkswagen_logo_2019.svg.png

Kao samoprozvani grafički dizajner sa 0 talenta mogu ti reći da me tvoj redizajn oduševio iz prostog razloga što mi je pokazao da ima i većih klocova od mene.
Hvala na komplimentima, ali samo da se stave malo više boldovana slova biće to sasvim ok. Ideja se nastavlja na želju BMW-a da ima dve vrste logao, tamniju i svetliju varijantu. O tome se radi.

Stari logo je 3D logo a danasnji je dvodimenzionalan.

Pogledajte što sam dizajnirao logo Olimpijskog komiteta, nije još uvek završen, jer treba da se napravi da su krugovi isprepletani, a ja to ne mogu da završim jer nemam profesionalan program. Ali bitna je ideja i postavka krugova. Plavi predstavlja Evropu, crni Afriku, žuti Aziju, narandžasti Južnu Ameriku, crveni Severnu Ameriku, zeleni Australiju, a ljubičasti Okejaniju. Boje su zadržane kao i do sada, s tim što je crvena, koja je pripadala celoj Americi, sada dodeljena Severnoj Americi, a Južna Amerika je predstavljena naranžastom bojom.

Raspored je takav da Evropa bude prva kao i do sada, pa ispod Afrika i desno Azija jer je tako geografski na karti postavljeno. Pa slede kontinenti kako su ih ,,otkrivali" Evropljani. Američki kontinent, Severna gore i Južna dole, pa posle Australija i Okejanija.

OC @.jpg

3d dizajn odavno nije vise moderan.

flat design je ono sta je aktuelno vec godinama...elegantno, jednostavno i lepo.

Одеш на википедију, потражиш Шона Конерија, његов списак филмова... Не баш са почетка каријере, па нешто ће ваљда искочити :per:

Списак
https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_Connery_filmography
Четврти филм од краја (од најскоријег)...
https://en.wikipedia.org/wiki/Finding_Forrester
Release date December 22, 2000

In the film, a black teenager, Jamal Wallace (Rob Brown), is invited to attend a prestigious private high school. By chance, Jamal befriends a reclusive writer, William Forrester (Sean Connery), through whom he refines his talent for writing and comes to terms with his identity. Anna Paquin, F. Murray Abraham, Michael Pitt, Glenn Fitzgerald, April Grace, Busta Rhymes, and Charles Bernstein star in supporting roles.

Личи? :andjeo:
Uz to da sam glup treba dodati i da sam lijen

Back