Istorija i razlika Komunizma, fašizma i nacional - socijalizma!!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
33.220
U Crvenpj Amriji se borilo pola miliona Zidova, a nacistickoj Nemackoj svakom Zidovu je bila zapecanjena sudbina.

Zarko Puhovski

Bas sam imao polemiku na jednoj temi sa jednim samoukim doktorom istorije kako su komunizam i fasizam tj nacim isto. Sve vise se ovakve nebuloze pojavljuju i u medijima pogotov na Pinku i Tv Hepiju gde takodje mnogi samouki naucnici pricaju o ''jednakosti'' komunizam i fasizma tj nacizmam.

Uprosticemo sve definicija tj ogranicenja, da bi svakom bilo razumljivo i da bi mogao da kaze svoje misljenje.
Komunizam nastaje kao vekovna borba da se stvori jedno novo drustvo gde bogata manjina nece iskoriscavati siroke narodne mase. Besklasno drustvo, besplatno skolovanjei zdravstvom da svako ima normaln zivot, cak i Jevreji i Romi.
Inace revizionisti su ''izracunali'' da je Lenjin ubio 50 miliona ljudi, Staljin 100 miliona ljudi, a domaci revizionisti ( kada se saberu sve njihove cifre ) da je Tito pobio preko 5 miiliona Srba, Hrvata, Madjara, Nemaca....
images.jpg

images (1).jpg

Fasziam se deli na rani fasizma = Francuska Akcija Sarl Moras, fasizam Italija Muoslini i krajnjii fasizma Naacional scocijalizam,
Fasziam se vezuje za Italiju i za Musolinija, koji je imao san da stvori veliko Italijansko carstvo, i to zlocinima i genocidu. Superiornost rase, i potcinjenos drugih ne-italijanskih naroda.
Za Musolinija Sloveni *(Srbi i Hrvati ) su Varvari.
Ako ne bismo drzali Postojnu, onda bi poplava balkanskih plemana, poplava slovenskog varvarstva prodrla na dvadest kilometara od zidina Trsta -
Musolini 1925
Ispred inferiorne i varvarske rase poput slovenske ... ne sme se slediti politika koja daje šećer, nego politika palice. Granice Italije moraju biti Brenner, Snježni i Dinari: verujem da 500.000 slovenskih varbara može biti žrtvovano za 50.000 Talijana ".
https://www.articolozero.org/2010/0...GcuohNFVb7KX3yCsmVnd4JnNac1pauzDT1qV17m-ws4fA


Fasisiticka Italija je okupirala Libiju i Etiiopiju gde su pocinjeni brojni maskari, genocid i to sve u konc logorim, sa brojnim zlocinima za koje niko nikada nije odgovoaro.
The Addis Ababa Massacre: Italy's National Shame
https://academic.oup.com/book/35100?login=false

Italian concentration camps in Libya​

https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_concentration_camps_in_Libya

Italian Genocide in Libya in the early 20th Century—Who knew? Now we do​

https://www.arabamerica.com/italian-genocide-in-libya-in-the-early-20th-century-who-knew-now-we-do/
Fasisityicka Italija je uspela da za vreme Drugog svetskog rata pocini ratne zlocine na tri kontinenta.
Italijanski fasisti na delu u okupiranoh Jugoslaviji
6. aprila, dok su njemački avioni bombardovali Beograd, italijanske eskadrile su bombardovale Podgoricu. Grad je bio gotovo nezaštićen, sa veoma slabom protivavionskom odbranom, a procjenjuje se da je tom prilikom poginulo i ranjeno više stotina građana.
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/47368/73-godine-od-bombradovanja-podgorice.html

CFJ_pannelli_web_Pagina_07mmm (2).jpg

Da ne pricamo o ustasama klero-fasisitima i njihovim zlocinima.

Naciona-socijalizam Hitler Nemacka
Nacional-socijalizam : 1 .Antisemitizam
2 Genocid protiv Jevreja
3. Koncentracioni logori ''fabrike smrti''
4. .Rasna, kulturna i religijska hijarhija
5. Superionost Nemackog Naroda
6. Definisanje najslabijih nacija - "Untermensch" niza bica
7. Ujedinjena svih Nemaca u jednu drzavu
8. Eugenika - sprovodjenje ideje o cistoj rasi, obavezna eutanzija invalida i mentalno obolelih
9. Zivotni prostor (Lebensraum) - osvajanje tudjih teritorija i porobljavanje drugih Naroda
10. Saradnja sa fasistickim rezimima.
Onda neki ',ekspert'' kaze da komunizam je isto sto i fasizam.....
A tek ovi eksperti sto tvrde da je nacional socijalizam u stvrai socijilzam, zato sto u nazivu stoji ''socijalizam''
Po njima je i Hrvatska stranka prava Pavelica ''pravna'' zato sto u nazivu stoji pravo, ili je Demokratska narodna Koreja tj Severna Koreja je demokratska zato sto u nazivu pise demokratska.....
 
Mislim da je fasizam najbolji politicki sistem,dok nacional-socializam i komunizam sa veoma krajnje i neprirodne ideologije.Tzv demokratija je zamka,koja se koristi od strani judejo-masona da mogu iza senke da stavljaju marionete,sa kim da vladaju Zapadni svet.

Izgleda da nisi svesan šta je zapravo fašizam. Fašistička politika može dehumanizovati manjinske grupe čak i kada se eksplicitno fašistička država ne pojavi. Po nekim standardima, npr Mjanmar postaje demokratska država. Međutim, godinama brutalne retorike usmerene na muslimanski narod Rohinja rezultirale su jednim od najgorih slučajeva etničkog čišćenja od Drugog svetskog rata.

Najočigledniji simptom fašističke politike je podela. Takva politika ima za cilj podelu stanovništva na "nas" i "njih". Mnoge vrste političkih pokreta iskorišćavaju ovu vrstu podela. Na primer, komunistička politika iskorišćava podelu između klasa. Opis fašističke politike uključuje opisivanje konkretnog načina na koji fašistička politika razlikuje "nas" od "njih", pozivanje na etničke, verske ili rasne razlike i korišćenje podela za oblikovanje ideologije i politike. Svaki mehanizam fašističke politike je upregnut u svrhu stvaranja ili učvršćivanja takvih podela.

Gledaj, fašistički političari (i dan danas) opravdavaju svoje ideje razbijanjem zajedničkog shvatanja istorije stvaranjem mitske prošlosti koja podržava njihove vizije sadašnjosti. Propagiranjem i promocijom antiintelektualizma, napadima na univerzitete i obrazovne sisteme koji bi mogli ugroziti razumijevanje realnosti prisutne u populaciji i iskriviti jezik ideala.

Nažalost, nismo mnogo naučili iz istorije. Fašistička ideologija pokušava da naturalizuje razlike među grupama i tako ponudi naizgled prirodnu, naučnu podršku hijerarhiji ljudskih vrednosti.
 
U Crvenpj Amriji se borilo pola miliona Zidova, a nacistickoj Nemackoj svakom Zidovu je bila zapecanjena sudbina.

Zarko Puhovski

Bas sam imao polemiku na jednoj temi sa jednim samoukim doktorom istorije kako su komunizam i fasizam tj nacim isto. Sve vise se ovakve nebuloze pojavljuju i u medijima pogotov na Pinku i Tv Hepiju gde takodje mnogi samouki naucnici pricaju o ''jednakosti'' komunizam i fasizma tj nacizmam.
Čudno Puhovski nije spomenuo ustaštvo jer Srbi su spoznali i crveni i crni teror kroz dve strane iste medalje, Komunističku partiju Jugoslavije i Hrvatski revolucionarni pokret- Ustaše. Što je najzanimljivije, obe ideologije imaju koren u ideologiji HSS gde se podela odigrala na generacijskom nivou, gde su mladi otišli ili više levo ili više desno ali su zadržali istu frankovačko-radičevsku antisrpsku suštinu
 
Malo naivne teorijske rasprave, posto najvise svega ima u monarhiji i demokratiji u praksi....to sto ce neki sakriveni fasisti da posalju psihopatoloske likove da ubijaju ne znaci da sami nisu fasisti. Recimo finansiranje fasizma u nemackoj je dokaz kako su monarhije u osnovi fasisticke, ali i kako demokratije pomazu fasizam koji bi mogli da uniste u korenu, ali im odgovara....
 
Ta gamad monarhisticka ubija po celom svetu na hiljade i desetine hiljada ljudi, sprovodi eksperimente na ljudima, tera decu da rade u rudnicima i na plantazama, zene i decu prodaje i kupuje......ubija sve koji im se suprotstave, a pre toga mediji prozovu svaku odbranu terorizmom....cist fasizam i nema poredjenja ni sa jednim teorijskim sistemom.....cak ni sa nemacim fasistima i nacionalsocijalistima....jos manje sa komunizmom....
 
Čudno Puhovski nije spomenuo ustaštvo jer Srbi su spoznali i crveni i crni teror kroz dve strane iste medalje, Komunističku partiju Jugoslavije i Hrvatski revolucionarni pokret- Ustaše. Što je najzanimljivije, obe ideologije imaju koren u ideologiji HSS gde se podela odigrala na generacijskom nivou, gde su mladi otišli ili više levo ili više desno ali su zadržali istu frankovačko-radičevsku antisrpsku suštinu

Žarko Puhovski: “NDH nije napravio ništa osim klanja i to je činjenica”​

https://hr.n1info.com/vijesti/zarko-puhovski-ndh-nije-napravio-nista-osim-klanja-i-to-je-cinjenica/
puhovski-750x377.png
 
Nacional-socijalizam !!!

"Euthanasia" and Operation T-4
Te su reči ovlastile sustavni nacistički program za uklanjanje lebensunwertes Leben ("život nedostojan života"). Ti "bezvriedni" ljudi uključivali su mentalno i tjlesno onesposobljene Nemce i Austrijance, decu i odrasle, koji su smatrani udarcem "rasnog integriteta" Trećeg Reicha i neprihvatljivim ekonomskim teretom za državu. Iako je Hitler potpisao autorizaciju za taj takozvani program "eutanazije" u oktobru 1939., dokument je vraćen u ruke 1. septembra - na dan kada je počeo Drugi svetski rat - da bi se stvorio dojam da su "uboistva milosrđa" bila ratna nužnost.

1169.jpg

Senzacionalizirani prikaz mentalno bolesnih pojačao je nacističku ideologiju u vezi s vrednošću života. Zamišljeni ovde kao "idioti", mentalni bolesnici bili su skriveni i izolirani, kao da su pripadnici druge vrste. Dani su im bili u Nemačkoj odbrojani.
70.jpg

"Život bez nade" je kako su nacistički propagandni umetnici prikazivali pacijente u nemačkim mentalnim ustanovama.l
70a.jpg

http://www.holocaustchronicle.org/StaticPages/169.html
 
Комунизам, фашизам, нацизам.

Треба знати шта који појам значи, па упоређивати,
али одмах да кажем, могуће је да су последице деловања сличне.

Ја имам сопствени речник у глави,
где појмове дефинишем што једноставније
и што приближније ономе што видим на терену !

Комунизам - систем и односи као у најужој породици. Дал' је спроводиво међу широм популацијом, хммм ...
Фашизам - Фашизам је кад су сви једно и један је све ! Болесно стање друштва !
Нацизам - Комунизам који важи само за једну нацију.
 
Ustaše nažalost i jesu pokatoličeni Srbi to je činjenica.
Dokazi ?
Ustase su Hrvati katolici.
- Prezime Luburić se u dokumentima nalazi po prvi put u Cetinskoj krajini prije velikih seoba uzrokovanih provalom Turaka. Premda je nepoznato
ma li rod Luburića od kojih je i Vjekoslav ikakve veze s „uglednim mužem Vukom Luburićem“ koji se spominje 1446. godine u selu Cetina, nema sumnje da ima s obiteljima istog prezimena koje nalazimo 1713. u maticama katoličke župe Pojezerje kod Vrgorca, kao i u popisu katolika fra Pave Dragičevića iz 1742. kad se Luburići nalaze u Brotnju, danas Ograđeniku kod Čitluka. Upravo se iz Ograđenika obitelj Vjekoslava Luburića preselila u Ljubuški.10
- U knjizi ''Klobučka rodoslovlja'' autora dr. teoligije i profesora Mostarskog univerziteta, fra Andrije Nikića, plodnog franjevačkog spisatelja i historičara, objavljene u Mostaru 2000.god., o prezimenu Artuković stoji: ''Prezime Artuković dolazi od Artuk (artuk je momak koji se nadmeće u igri i pobjednik u natjecanju, kolovođa; turski artik, artmak – nadmetati se). Artukovići su podrijetlom, u starini, od Čuljaka u Klobuku. Njihov je rodočelnik Filip Čuljak imao nadimak Artuk, po kojemu su njegovi potomci dobili novo prezime Artuković. Filip je rođen u Klobuku oko 1770., a oženio se Anđom rođ. Vukojević, s kojom je imao četiri sina: Matu 1799., Vijana 1806., Grgu 1810. i Andriju 1812. Nadimak Artuković prvi put spomenut je 1833. god., te je postupno od 1870. prevladao kao prezime, i od tada je napušteno renije prezime Čuljak. Godine 1890. kršten je Mijo Artuković. Kasnije se navode imena Joze sina Mate Artukovića, Stipan sin Stojana Artukovića, Vladimir sin Ivana Artukovića......'
-
 
Dokazi ?
Ustase su Hrvati katolici.
- Prezime Luburić se u dokumentima nalazi po prvi put u Cetinskoj krajini prije velikih seoba uzrokovanih provalom Turaka. Premda je nepoznato
ma li rod Luburića od kojih je i Vjekoslav ikakve veze s „uglednim mužem Vukom Luburićem“ koji se spominje 1446. godine u selu Cetina, nema sumnje da ima s obiteljima istog prezimena koje nalazimo 1713. u maticama katoličke župe Pojezerje kod Vrgorca, kao i u popisu katolika fra Pave Dragičevića iz 1742. kad se Luburići nalaze u Brotnju, danas Ograđeniku kod Čitluka. Upravo se iz Ograđenika obitelj Vjekoslava Luburića preselila u Ljubuški.10
- U knjizi ''Klobučka rodoslovlja'' autora dr. teoligije i profesora Mostarskog univerziteta, fra Andrije Nikića, plodnog franjevačkog spisatelja i historičara, objavljene u Mostaru 2000.god., o prezimenu Artuković stoji: ''Prezime Artuković dolazi od Artuk (artuk je momak koji se nadmeće u igri i pobjednik u natjecanju, kolovođa; turski artik, artmak – nadmetati se). Artukovići su podrijetlom, u starini, od Čuljaka u Klobuku. Njihov je rodočelnik Filip Čuljak imao nadimak Artuk, po kojemu su njegovi potomci dobili novo prezime Artuković. Filip je rođen u Klobuku oko 1770., a oženio se Anđom rođ. Vukojević, s kojom je imao četiri sina: Matu 1799., Vijana 1806., Grgu 1810. i Andriju 1812. Nadimak Artuković prvi put spomenut je 1833. god., te je postupno od 1870. prevladao kao prezime, i od tada je napušteno renije prezime Čuljak. Godine 1890. kršten je Mijo Artuković. Kasnije se navode imena Joze sina Mate Artukovića, Stipan sin Stojana Artukovića, Vladimir sin Ivana Artukovića......'
-
Po prezimenima vidiš da su to nekada bili Srbi.
 
Govmo ili govmo s medom, pitanje je sad.
Za Jevreje je bilo bolji komunizam, nego nacizam

Одлука о систематском уништењу европских Јевреја је донесена до, или на Ванзејској конференцији, која је одржана у Берлину, у вили Ванзе 20. јануара 1942.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Коначно_решење
800px-Heydrich-Endlosung.jpg

Jews in the Red Army, 1941–1945

https://www.yadvashem.org/research/research-projects/soldiers.html

 
Mislim da je fasizam najbolji politicki sistem,dok nacional-socializam i komunizam sa veoma krajnje i neprirodne ideologije.Tzv demokratija je zamka,koja se koristi od strani judejo-masona da mogu iza senke da stavljaju marionete,sa kim da vladaju Zapadni svet.

Da je kojim slučajem fašizam zajedno sa nacizmom došao do punog izražaja, ti i tvoja horda biste završili tako što biste ušli na vrata, a izašli na dimnjak :kafa:
 

Back
Top