Istorija graditelja Piramida

Mali_Oglasi

Aktivan član
Poruka
1.887
Pitanje za sve, kako su piramide gradjene? Mnogi Istoricari imaju rupa jer smatraju da su Egipcani primitivci...
Ja sam vec napisao da ne verujem u NLO i nisam sujeveran. Dakle nemojte mi slati temu na drugim forumima, piramide su deo Egipta voleli vi to ili ne. One su deo ISTORIJE... Ne razumem zasto admini krstarice smatraju da su to natprirodne sile???
Zbog cega mi je tema prebacena na natprirodne nauke???
http://forum.krstarica.com/showthread.php/460079-Piramide-Istorijska-laz-i-cinjenice
I ko ce sada, "normalan" da mi cita tamo temu??? BOLJE JE DA STE MI JE OBRISALI!!!! Ja ne verujem u te mambo dzambo gluposti...

Dakle formulisacu pitanje, ko je gradio piramide, znam da su to bili faraoni. Interesuje me ko im je pomagao, da li su imali arhitekte i kako su izgradjene piramide u Gizi. Neverovatna preciznost...

Poslednja izmena:
Када поставиш тему у којој пирамиде из Египта повезујеш са оним "изБосне" и када ти шести одговор већ забетонира тему, нормално да ће бити пребачена на тај потфорум.

Када поставиш тему у којој пирамиде из Египта повезујеш са оним "изБосне" и када ти шести одговор већ забетонира тему, нормално да ће бити пребачена на тај потфорум.

Zanimljivo, ali moracu da te demantujem, jer te piramide niko nije priznao, to sam kasnije i napisao. OK, ne mora niko da pise ovde o ni jednim piramidama, mada ih ima sirom sveta(Amerika, Azija, Afrika). Zasto ne bi moglo da ih ima u Evropi?
Ne priznate piramide u Bosni, Japanu itd... Ja sam samo dao opciju, otvorio sam diskusiju. Nisam ja kriv sto te piramide nisu priznate.
Da si malo procitao moje postove znao bi na sta sam mislio...

Dakle nisi u pravu, ma koliko mislio da jesi. Dovoljno je da napisem Piramide u Gizi.
I jos jednom, bolje mi temu obrisite, niko normalan nece tamo da pise... Ja prvi necu tamo jer ne verujem u te mambo dzambo gluposti...

Nigde u toj temi nisam spomenuo ni jednu mambo dzambo glupost da bi mi temu prebacili tamo. Ni jednog Vanzemaljca, NLO ili bilo sta slicno.

Poslednja izmena:
Merenje piramide u 1925.god po proracunima i merenju gospodina J.H. Cole Khufu piramida nije savrsena ili ti perfektna

Severo-zapad 89o59'58"
Severo-istok 90o3'2"
Jugo-istok 89o56'27"
Jugo-zapad 90o0'33"

duzina piramide prema krakovima, coskovima ili uglovi (kako ko hoce)

Sever 230.253 metara
Jug 230.454 metara
Istok 230.391 metara
Zapad 230.357 metara

Pitanje za sve, kako su piramide gradjene? Mnogi Istoricari imaju rupa jer smatraju da su Egipcani primitivci...
Ja sam vec napisao da ne verujem u NLO i nisam sujeveran. Dakle nemojte mi slati temu na drugim forumima, piramide su deo Egipta voleli vi to ili ne. One su deo ISTORIJE... Ne razumem zasto admini krstarice smatraju da su to natprirodne sile???
http://forum.krstarica.com/showthread.php/460079-Piramide-Istorijska-laz-i-cinjenice
I ko ce sada, "normalan" da mi cita tamo temu??? BOLJE JE DA STE MI JE OBRISALI!!!! Ja ne verujem u te mambo dzambo gluposti...

Dakle formulisacu pitanje, ko je gradio piramide, znam da su to bili faraoni. Interesuje me ko im je pomagao, da li su imali arhitekte i kako su izgradjene piramide u Gizi. Neverovatna preciznost...

Pazi nisu sve piramide gradili faraoni , vecinu su zatekli, kao i Sfingu , neke jesu sagradili posle doduse. Znam da je neki buduci faraon nasao te gradjevine i zaspao u hladu jedne kao pastir i posle navodno usnio san da ih obnovi itd.. po jednoj prici...

Koji istoricari smatraju anticke Egipcane primitivcima.

Piramide su inace gradnja koji jedino sluze da groblje faraona pokazuje njegovu moc kad je bio ziv.

Nisu prevelika i preskua groblja izmisljotina Pozarevca.

Pa samim tim sto kazu da su se pojavili posle kamenog doba, nesvesno zakljucuju da su ti ljudi izasli iz pecina i da su stvorili prvu drzavu na svetu. Izgradili ogromne gradjevine, koje i danas mozemo da vidimo...
Samo zato mislim da je nepotpuna istorija i da su istoricari, namerno ili slucajno, izostavili sve da nam kazu...
Ja licno Verujem da su postojale jos neke civilizacije pre Egipta, ali ko sad mene pita :)

Hvala svima na odgovorima, sto vise informacija to bolje :) Mozemo da upotpunimo sliku tih drevnih ljudi, koji nisu za pocenjivanje...

Pazi nisu sve piramide gradili faraoni , vecinu su zatekli, kao i Sfingu , neke jesu sagradili posle doduse. Znam da je neki buduci faraon nasao te gradjevine i zaspao u hladu jedne kao pastir i posle navodno usnio san da ih obnovi itd.. po jednoj prici...

Ovo nije tacno. Piramide nisu gradjene pre faraona. Dzoser je napravio prvu piramidu. 3 piramide iz Gize (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) su vrhunac zelje za piramidama. One su pravljene zbog pokazivanja moci i blizine bogovima, a svaka sledeca ja bila manja iz prostog razloga sto niko od njih nije docekao da je vidi zavrsenu pre svoje smrti. To je jedan od razloga sto nema vise takvih gradjevina. Kasnije su i piramide i mastabe gradili i faraoni, ali i visoki cinovnici. Toliko o tome.

O gradnji: najprihvatljivija teorija ti je ona koja ide na history kanalu. Da su camcima donosili kamenje iz kamenoloma, uz pomoc dasaka i vode su to kamenje vukli do cilja, potom dizali uz pomoc nekih greda. U prilog ovoj teoriji ide sledece: nama je neprihvatljivo da ljudi toliko crnce za kralja, ali tada je vladar bio obozavan, skoro izjedacavan sa Bogovima. Dakle, oni su skoro pa sa zadovoljstvom to radili. Drugo, oni su bili u obavezi da odredjeni broj dana u godini rade za faraona. Verujem da znas da nisu gradili robovi.

Moj licni stav je da to ipak nije bil tako. Proucavao sam kako je izgledao obican dan prosecnog Egipcanina, i dosao do prostog zakljucka da se njima sve svodilo na molitvu. Ako znamo da su tada svakave sile bile aktuelne, mnogobostvo takodje, i kabala (uz pomoc koje je moguce svasta uraditi), smatram da su, i time odlazim u natrpirodne pojave, imali koliko toliko natrprirodnu snagu. Dakle, slazem se za one grede, i za dovlacenje iz kamenoloma, ali prosto smatram da nije bilo potrebno da 20 ljudi vuce jedan jedini kamen, i da ga posle dizu. Verujem da su to mogla dvojica trojica. Da zakljucim: ne "vanzemaljske sposobnosti", vec prosto nama danas neprihvatljiva veca fizicka snaga (opet, ne toliko velika da covek sam podigne celu piramidu)

Ovo nije tacno. Piramide nisu gradjene pre faraona. Dzoser je napravio prvu piramidu. 3 piramide iz Gize (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) su vrhunac zelje za piramidama. One su pravljene zbog pokazivanja moci i blizine bogovima, a svaka sledeca ja bila manja iz prostog razloga sto niko od njih nije docekao da je vidi zavrsenu pre svoje smrti. To je jedan od razloga sto nema vise takvih gradjevina. Kasnije su i piramide i mastabe gradili i faraoni, ali i visoki cinovnici. Toliko o tome.

O gradnji: najprihvatljivija teorija ti je ona koja ide na history kanalu. Da su camcima donosili kamenje iz kamenoloma, uz pomoc dasaka i vode su to kamenje vukli do cilja, potom dizali uz pomoc nekih greda. U prilog ovoj teoriji ide sledece: nama je neprihvatljivo da ljudi toliko crnce za kralja, ali tada je vladar bio obozavan, skoro izjedacavan sa Bogovima. Dakle, oni su skoro pa sa zadovoljstvom to radili. Drugo, oni su bili u obavezi da odredjeni broj dana u godini rade za faraona. Verujem da znas da nisu gradili robovi.

Moj licni stav je da to ipak nije bil tako. Proucavao sam kako je izgledao obican dan prosecnog Egipcanina, i dosao do prostog zakljucka da se njima sve svodilo na molitvu. Ako znamo da su tada svakave sile bile aktuelne, mnogobostvo takodje, i kabala (uz pomoc koje je moguce svasta uraditi), smatram da su, i time odlazim u natrpirodne pojave, imali koliko toliko natrprirodnu snagu. Dakle, slazem se za one grede, i za dovlacenje iz kamenoloma, ali prosto smatram da nije bilo potrebno da 20 ljudi vuce jedan jedini kamen, i da ga posle dizu. Verujem da su to mogla dvojica trojica. Da zakljucim: ne "vanzemaljske sposobnosti", vec prosto nama danas neprihvatljiva veca fizicka snaga (opet, ne toliko velika da covek sam podigne celu piramidu)

Pa dobro, a ko je gradio piramide u Juznoj Americi? Kazu da su dosta slice sa ovim Egipatskim...

Ova recenica u zagradi, mi zvuci kao Teslina izreka (daj te mi jedan veliki stap (misli se na polugu) i ja cu da podignem celu zemlju)
korkanj@ , kada je Tesla ovo izjavio ?, da možda nemaš neki dokument koji potvrđuje da je Tesla ovo izjavio ?

Stvarno mi nije jasno o čemu se radi. U prošloj temi o piramidama smo ti objasnili da su u piramidama pronađene grobnice i ostaci mumija a Bajo@ ti je dao linkove . Takođe smo napisali da je do 19 veka kada počinju amaterska iskopavanja većina piramida opljačkano. Zatim ti je Bajo@ dao link gde je objašnjeno na koji način se utvrđuju strane sveta. Onda smo konstantovali da su stari Egipćani znali da je zemlja okrugla a da su mislili da se ceo svemir (planete i zvezde ) okreće oko zemlje. Šta tu ima toliko čudno oko piramida, to je jedan od najprostijih oblika u prirodi , zato su građene svuda u svetu u različitim vremenskim periodima. Dodaću i to da treba da stekneš osećaj za vremenske relacije , nije tačno da su piramide napravili pećinski ljudi već je stari Egipat bio razvijena civilizacija a da bi ljudi došli do tog nivoa razvoja, od prvobitnih ljudi su bile potrebne hiljade i hiljade godina , mnogo veći vremenski period nego što je cela ljudska istorija - od nastanka pisma do danas.
Smatra se da je jedan od prvih graditelja piramida bio Imhotep , lekar i arhitekta , evo nešto osnovno o njemu http://sr.wikipedia.org/sr/Имхотеп
Sam način gradnje nije potpuno rekonstruisan jer o tome nema puno pisanih podataka , postoji nekoliko hipoteza , jedna od njih je da su koristili kosu ravan , drugi da su koristili skele , takođe nije razjašnjeno ko su bili ljudi koji su izgradili piramide, nekada se mislilo da su to bili robovi , danas preovlađuje mišljenje da su u pitanju zanatlije i obični ljudi . Da bi se razumela njihova civilizacija treba razumeti njihov pogled na svet , njihova verovanja. A osnov njihovog verovanja je verovanje u zagrobni život i farona kao božanskog bića. U vezi svega ovoga evo ti nekoliko linkova ;
http://www.scribd.com/doc/23664492/Miroslav-Tanasijevic-Recnik-Egipatske-Civilizacije
http://egyptphoto.ncf.ca/index.htm
http://www.narmer.pl/pir/pirnub_en.htm

Poslednja izmena:

Mislio sam pre klasicnih faraona tipa kakvih vidimo po filmovima itd. Ne znam kakve su tacno izgledale one vodje u tom davnom periodu i kakvi su bili i kako su ih zvali ... Ima piramida preko 130 cini mi se u Egiptu... Po svetu ima jos, cuvene su one iz Amerike , kao valjda i po Kini ima nekih ...

Kazu da je to iz Egipta poteklo i ti mistici su se selili po svetu , tako da je ucenje prenoseno ocigledno ...

korkanj@ , kada je Tesla ovo izjavio ?, da možda nemaš neki dokument koji potvrđuje da je Tesla ovo izjavio ?

Stvarno mi nije jasno o čemu se radi. U prošloj temi o piramidama smo ti objasnili da su u piramidama pronađene grobnice i ostaci mumija a Bajo@ ti je dao linkove . Takođe smo napisali da je do 19 veka kada počinju amaterska iskopavanja većina piramida opljačkano. Zatim ti je Bajo@ dao link gde je objašnjeno na koji način se utvrđuju strane sveta. Onda smo konstantovali da su stari Egipćani znali da je zemlja okrugla a da su mislili da se ceo svemir (planete i zvezde ) okreće oko zemlje. Šta tu ima toliko čudno oko piramida, to je jedan od najprostijih oblika u prirodi , zato su građene svuda u svetu u različitim vremenskim periodima. Dodaću i to da treba da stekneš osećaj za vremenske relacije , nije tačno da su piramide napravili pećinski ljudi već je stari Egipat bio razvijena civilizacija a da bi ljudi došli do tog nivoa razvoja, od prvobitnih ljudi su bile potrebne hiljade i hiljade godina , mnogo veći vremenski period nego što je cela ljudska istorija - od nastanka pisma do danas.
Smatra se da je jedan od prvih graditelja piramida bio Imhotep , lekar i arhitekta , evo nešto osnovno o njemu http://sr.wikipedia.org/sr/Имхотеп
Sam način gradnje nije potpuno rekonstruisan jer o tome nema puno pisanih podataka , postoji nekoliko hipoteza , jedna od njih je da su koristili kosu ravan , drugi da su koristili skele , takođe nije razjašnjeno ko su bili ljudi koji su izgradili piramide, nekada se mislilo da su to bili robovi , danas preovlađuje mišljenje da su u pitanju zanatlije i obični ljudi . Da bi se razumela njihova civilizacija treba razumeti njihov pogled na svet , njihova verovanja. A osnov njihovog verovanja je verovanje u zagrobni život i farona kao božanskog bića. U vezi svega ovoga evo ti nekoliko linkova ;
http://www.scribd.com/doc/23664492/Miroslav-Tanasijevic-Recnik-Egipatske-Civilizacije

Nebitno formulisao sam pitanje. Prvo ona tema je prebacena na drugom podforumu, zbog nepriznatih Bosanskih piramida. Mada sam naveo i naglasio da su nepriznate... Navodno nisu smele da se spominju.... Mada nije bitno... Ovde pricamo o graditeljima.. Kako su izgradili sve te piramide? U Africi, Juznoj Americi...
Prvo ove u Gizi...
Da li znas da mi jos niko nije izbacio neki video klip(dokumentarac) koji potvrdjuje to sto si ti iznela???
Da li znas da je nemoguce izidati takvu gradjevinu, cak i danas? Sa tolikom preciznoscu, jer ni sunce ne izlazi toliko precizno, koliko su stranice piramide postavljene, Barem tako strucnjaci kazu...
Postoje nagadjanja kako su izgradjen piramide u Gizi... Ne postoji tacan dokaz samo nagadjanje.

Cinjenice za kanap, sunce i zvezde:
Ako je to sto ti kazes tacno i ako su se pomagali uz pomoc kanapa i stapa i sunca u sred zime... Stranice piramide bi bile okrenute vise juznije a ako je leti, onda bi bile okrenute vise severnije... Eto zasto mislim da je nemoguce uz pomoc kanapa i stapa... Dakle Istoricari su ti koji iznose nepotpune informacije, namerno ili slucajno.... Cak i vreme u toku dana treba da se potrefi da bi bilo sve idealno... Kako je to moguce???

Orijentacija pomoću sunca
"Kod nas je Sunce svaki dan u godini u 6 sati ujutro na istoku, u 12 sati na jugu, a u 18 sati na zapadu (na južnoj hemisferi je slično, samo je u 12 sati sunce na sjeveru). Ako sunce izlazi prije 6 sati, onda je to nešto sjevernije od istoka, ali u 6 sati dođe točno na istok. Ako pak, sunce izlazi nešto kasnije od 6 sati – zimi, onda je to nešto južnije od istoka i u to vrijeme točan istok na ovaj način ne možemo odrediti. Isto je i sa zalazom sunca. Nadalje, u 9 sati sunce je točno na jugoistoku, a u 15 sati točno na jugozapadu. Dakako, u podne je točno na jugu!"
http://www.scoutpark.net/orijentacija/no_kompas.asp

Poslednja izmena:

Историчари претпостављају да су фараони Куфу, Каф-Ра и Мен-кау-ре сахрањени у пирамидама, али не постоје натписи који би то потврдили, нити у једној од те три пирамиде у Гизи нико никада није пронашао ни једну мумију,

Poslednja izmena:

Smatra se da je jedan od prvih graditelja piramida bio Imhotep , lekar i arhitekta , evo nešto osnovno o njemu

pozdrav

Историчари претпостављају да су фараони Куфу, Каф-Ра и Мен-кау-ре сахрањени у пирамидама, али не постоје натписи који би то потврдили, нити у једној од те три пирамиде у Гизи нико никада није пронашао ни једну мумију,

Ja sam ti napisao da nema sanse da su Keopsove Piramide izgradjene samo gledanjem u zvezde i u sunce. Znaci time sam dokazao i linkom i objasnjenjem da mnogi istoricari grese i da u toj istoriji ima rupa...
Necemo dalje da idemo od Keopsovih piramida jer daleko bismo otisli ;)
Dovoljno je da kazemo Keopsove piramide i da ih sve zbunimo :)

Lao Ce , Buddha ,;) Стари завет је временски добро обрађен ако знаш да бројиш библијска колена , знају се године и поједини датуми , цео Египат је ископан на бази археологије која је црпела информације из старог завета , нису копали напамет почетком 20 века а никаквих справа модерних нити детектора није постојало.

Back