Istocno Sarajevo - Grad fenomen

Narednih 10 slika. ;)

Prva slika je slika jednog od nekoliko setalista i izgradnji.

img00088201205281401.jpg

picture054kl.jpg

zalazak_sunca_promenada-1.jpg

CIMG0986-1.jpg

CIMG0984-1.jpg

olimpijska_pahuljica_pale-1.jpg

pale_lights-1.jpg

sportska_dvorana_07_05_2012c-1.jpg

dscn9486.jpg

Zimska idila

dscn9330.jpg

dscn9223.jpg

dscn9203a.jpg

Desno na slici je Srpsko Sarajevo ( Lukavica ) postoji još od gradskih naselja , Srpsak Ilidža i Pale , sve je u krugu 20 km , malo su podjeljeni posebno Pale ( Sokolac i TRnovo su dallje , stari Grad je selo totalno kao i Trnovo , a Sokolac se nije mjenjao to je jedan gradic od ranije ) Uglavnom se gradi u Lukavici i Palam i uspijeli su izgraditi konture gradskih naselja , JAhorina kao skijaški centar i Fakulteti su osnovni pogon razvojva ovoga kraja .

url

Ove zelene zgrade nikad nisu bile u rs-u, one su bile linija razgranicenja nakon rata, a onda su i ove bijele zgrade, tj. Dobrinja IV dodijeljena FBiH. :)

ima škola na RS delu tako da nije tačno da cela pripada FBiH..
takođe ima i prodavnica i ljudi su svi Srbi...
tu je i ona stanica u okrugu.. ali kad ideš dubljenje tamo ka onim trolejbusima..
eto te...
Istočno Sarajevo, super grad :)

Ove zelene zgrade nikad nisu bile u rs-u, one su bile linija razgranicenja nakon rata, a onda su i ove bijele zgrade, tj. Dobrinja IV dodijeljena FBiH. :)

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sa...estalo-struje-svijetlo-u-rs-fbih-u-mraku.html

:hahaha:

Na Dobrinji nestalo struje: Svjetlo u RS, FBiH u mraku (FOTO)

Šire područje sarajevskog naselja Dobrinja ostao bez napajanja električnom energijom

Autor Anadolija | Objavljeno 10.07.2012. u 12:04

Foto: Anadolija
Šire područje sarajevskog naselja Dobrinja večeras je oko 22.30 sati ostalo bez napajanja električnom energijom.

Brojni stanovi nisu imali struju skoro pola sata, što, do sada, nije bio čest slučaj u ovom, inače, gusto naseljenom djelu Sarajeva.

Bez struje su ostala i područja uz entitetsku liniju razgraničenja, između Federacije BiH i Republike Srpske.

To je bila prilika da se vidi koliko je Bosna i Hercegovina zemlja apsurda. Naime, dok su zgrade koje se nalaze na teritoriji Republike Srpske bile u svjetlu, zgrade, u istom nizu, koje se nalaze na teritoriji Federacije BiH bile su u mraku, iako se praktično naslanjaju jedna na drugu.

Naravno, razlog je činjenica da se domaćinstva u RS snabdijevaju iz „Elektroprivrede RS“, dok domaćinstva u federalnom dijelu zemlje struju primaju iz „Elektroprivrede BiH“, čime se demonstrira faktička podjela bosanskohercegovačke države.:rida::rida::rida:

Aha, oket, hvala. :)
A taman sam mislio da ima šanse da odem do sarajeva, j.b.g, ja sam Srbin, a ne SrPin.

Uh sada, ovakve stvari se u osnovnoj školi uče a to su glasovne promene, e sada možda nekima je slabo išao srpski?
Mislim da se zove "Srpski" jezik a ne Srbski ali svakako da je narod - Srbi.
Svrati slobodno, primićete gostoljubivo, ali samo pričaj ijekavicu u FBIH da te ne napadnu ovi talibani :hahaha:

@dragon_x:

tuš je inače super! jako je povoljan taj slovenski brend (nadam se da nije greška) imaju raznih stvari a i nije to baš mali tržni centar, *** što jest' jest'..
to ti je za njih nešto tipa Ušće, Delta za nas beograđane..
inače sve je mirno i nema da na svakom ćošku u rs čeka musliman a u fbih čeka srbin, uživancija :super:

Uh sada, ovakve stvari se u osnovnoj školi uče a to su glasovne promene, e sada možda nekima je slabo išao srpski?
Mislim da se zove "Srpski" jezik a ne Srbski ali svakako da je narod - Srbi.
Svrati slobodno, primićete gostoljubivo, ali samo pričaj ijekavicu u FBIH da te ne napadnu ovi talibani :hahaha:
Pa po tvojoj reakciji, nešto više sad imam poverenja u ˝talibane˝. :)
Vi očigledno niste još izuli komunističke opanke, dok talibani su manje komunisti. ;) :lol:

Ja da imam para, pre bih u Ist.Sarajevu napravio kucu nego na Dedinju.Nije ovo grad vec veca varos ali ja volim manja mesta tako da mi ne smeta. Uveren sam da ce biti veliki grad za nekih 20 god. Ono sto mi se najvise dopada jesu planine koje ga okruzuju. Ja volim zelenilo i divljinu. Jedino sto mu zameram jeste sto ne prave visoke solitere.

Finale Univerzitetskih sportskih igara 2012 u Palama

http://www.palelive.com/studentske-novosti/finale-univerzitetskih-sportskih-igara-2012-u-palama

Gost večeri VAN GOG

Prisustvovaće studenti sa svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Banja Luci (ukupno 30 fakulteta):

Saobraćajni fakultet - Doboj
Ekonomski fakultet - Brčko
Pedagoški fakultet - Bijeljina
Fakultet Poslovne Ekonomije - Bijeljina
Tehnološki fakultet - Zvornik
Filozofski fakultet - Pale
Pravni fakultet - Pale
Ekonomski fakultet - Pale
Fakultet fizickog vaspitanja i sporta - Pale
Poljoprivredni fakultet - Lukavica
Mašinski fakultet - Lukavica
Elektrotehnički fakultet - Lukavica
Muzička akademija - Lukavica
Medicinski fakultet - Foča
Pravoslavni Bogoslovski fakultet - Foča
Akademija likovnih umjetnosti - Trebinje
Fakultet za proizvodnju i menadzment - Trebinje
Elektrotehnički fakultet - Banja Luka
Tehnološki fakultet - Banja Luka
Mašinski fakultet - Banja Luka
Pravni fakultet - Banja Luka
Ekonomski fakultet - Banja Luka
Medicinski Fakultet - Banja luka
Poljoprivredni fakultet - Banja Luka
Šumarski fakultet - Banja Luka
Filozofski Fakultet - Banja Luka
Arhitektonsko građevisnki fakultet - Banja Luka
Prirodno matematički fakultet - Banja Luka
Akademija umjetnosti - Banja Luka
Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta - Banja Luka

Obezbijeđen je prevoz svih studenata Univerziteta Istočno Sarajevo i Univerziteta Banja Luka. Informacije i prijave za studente koji putuju sa navedenih organizacionih jedinica, studenti mogu dobiti preko svojih studentskih koordinatora. Broj mjesta ograničen.

Ovo bi trebala da bude dobra zabava . Idelana prilika da vidite Srpsko Sarajevo i upoznate Srbe iz ove oblasti .

Poslednja izmena:
@dragon_x:

tuš je inače super! jako je povoljan taj slovenski brend (nadam se da nije greška) imaju raznih stvari a i nije to baš mali tržni centar, *** što jest' jest'..
to ti je za njih nešto tipa Ušće, Delta za nas beograđane..
inače sve je mirno i nema da na svakom ćošku u rs čeka musliman a u fbih čeka srbin, uživancija :super:

Naravski da sam prihvatio kao šalu. :lol:
Ali, sad sam izgubio volju. :lol:

Увијек сте добродошли, наш дом је и ваш :)

Back